این الرجبیون یعنی چه
رعایت کنندگان حرمت ماه رجب و عاملین به اعمال آن را رجبیون نامیدند. همان کسانی که در قیامت فرشته به آنان میگوید: این رجبیان، کجا هستند کسانی که ماه رجب را به عبادت پرداختند و برخی از اعمال آن را انجام دادند.
رجب به معنای یک نهر در بهشت میباشد و در طی سال از اول این ماه یک برنامه سنگین عبادی آغاز میشود که تا پایان ماه رمضان ادامه دار است. البته در این سه ماه برنامه و طرح فشرده یک سلوک مرضی پروردگار با ذکر شواهد و نشانی تمام منازل و مشکلات این مسیر بیان شده است.
ماه رجب، تمامی نور و فضیلت و رحمت میباشد. شب نخست آنکه جزء چهار شب برتر سال به حساب میآید و شب زنده داری در آن خیلی تاکید شده، لیله الرغائب «نخستین شب جمعه ماه» و میلاد ابوالائمه امیرالمومنین ع تا شب نیمه رجب و روز مبارک بیض که راهیان طریق سلوک به اعتکاف و مناجات با پروردگار قرار میگیرند و روز بیست و هفتم رجب که رحمت الهی ظهور نمود و حضرت محمد صلی الله علیه و آله به رسالت رسید.
پاداش خداوند به این الرجبیون در بهشت
امام خمینی رحمت الله، درباره ماه رجب بیان میکند
شرافت ماه رجب در زبانها، در بیانها،در ذهنها و افکار نمیگنجد.
رجب ماه دعا و استغفار میباشد و سفارش بسیاری به استغفار در این ماه شده است.
فضایل ماه رجب
هفتمین ماه از سال هجری قمری ماه رجب میباشد، که نبایست فضیلتش را از یاد ببریم به خاطر اینکه در بین این ۱۲ ماه فقط و بدون ائتلاف با ماههای دیگر از حرمت قداست است، در کل چهار ماه در قرآن با تعبیر حرم به معنای برخوردار از حرمت بیان شده است که یکی از آنان فرد است که اسم آن رجب است و در آن قتال و کشتار حرام است.
همچنین ببینید:
رسول خدا ص میفرماید : رجب ماه بزرگ پروردگار است وهیچ ماه در حرمت وفضیلت به آن نخواهد رسید و قتال با کافران در این ماه حرام میباشد،
بدانید که رجب ماه خداوند است و شعبان ماه من و ماه رمضان ماه امت من است و اگر فردی در ماه رجب حتی یک روز ،روزه به جای آورد، پروردگار را از خود خوشنود نموده و خشم خدا از وی دور میشود.
امام موسی کاظم علیه السلام فرمودند:
رجب اسم یک نهر در بهشت میباشد، که از شیر سفیدتر از عسل شیرینتر میباشد، هر فردی یک روز از آن را روزه به جای آورد پروردگار از آن نهر به وی بیاشامد.
حضرت محمد صلی الله فرمودهاند:
رجب ماه استغفار امت من میباشد، در این ماه طلب آمرزش نمایید که پروردگار آمرزنده و مهربان است و رجب را اصب بیان میکنند به خاطر اینکه رحمت پروردگار در این ماه بر امت من خیلی زیاد میشود. پس ذکر استغفرالله و اسئله التوبه را بسیار به زبان بیاورید.
در حدیث آمده که حضرت نوح علیه السلام روز نخستین این ماه بر کشتی سوار بود و نجات پیدا کرد و فرمود:
افرادی که با ایشان میباشند روزه به جای آورند و هر که این روز را روزه بگیرد آتش عذاب یک سال از وی دور خواهد شد و هم بر اساس سخن حضرت صادق علیه السلام خواندن زیارت امام حسین علیه السلام در روز نخست این ماه مستحب و بسیار تاکید شده است.
رسول خدا صلی الله فرمودهاند : رجب برای امت من ماه استغفار میباشد پس در این ماه نزد خداوند از گناهان خود طلب آمرزش کنید که پروردگار بخشنده و مهربان میباشد.
امام صادق علیه السلام فرمود:
روزه بیست و هفتم رجب را از یاد نبرید که آن روز مقام نبوت به محمد(ص) داده شد و ثواب آن برای شما به اندازه ثواب شصت ماه نوشته میشود.
نامهای رجب
ماه رجب به خاطر داشتن مزایای مختلف و دقت به ابعاد معنوی آن اسمهای دیگری هم دارد، که میتوان اسمهایی از جمله:
ماه آمرزش خواهی «شهرالاستغفار»،
ماه تک «رجب الفرد» به خاطر تنها واقع شدن و جدا شدن آن از دیگر ماهها حرام، سرشار «رجب الاصب» به خاطر نزول پر از رحمت الهی، ماه امیرالمومنان «شهر امیرالمومنین»، ریسمان الهی و اصم به معنای برخورداری از فضیلتهای زیاد.
اعمال ماه رجب در کتاب شریف المراقبات زنده یاد میرزا جواد آقاملکی تبریزی
ماه رجب از ماه هایی به حساب میآید که از ارزشها و شرافت زیادی برخوردار میباشد. از معروفترین ماهها محسوب میشود و از اوقات ارزنده برای دعا میباشد. در روزهای جاهلیت، این ماه به طوری مطرح شده که آنها برای کسب حوایج خود منتظر رسیدن آن بودند.
ماه رجب ماه امیرالمومنین ع میباشد، به خاطر اینکه ولادت آن امام در این ماه رخ داده است. شب نخست رجب، از شبهای چهارگانه به حساب میآید که احیا و عبادت در آن تاکید بسیار شده است.
روز نیمه ماه رجب از بهترین ایام برای دعا است.
۲۷ رجب، روز مبعث، روز حضرت محمد صلی الله علیه و آله است. روز ظهور رحمت رحیمیه پروردگار، یک روز که مثل آن از اول عالم تا به حال نیامده است، اشراف ایام از لحاظ معنویت میباشد.
از مراقبات این ماه این میباشد که معنی ماه حرام را دانسته و حق آن را به جای آوریم. مراقب حرکات سکنات و خطاهای قلبی خود باشیم. این را بدانیم این ماه، موسم عبادت و شب زنده داری میباشد. دعا زمان دیدن ماه رجب، دقت به برکات رجب و… نبایست از یاد ها برود.
روزه سه روزه از ماه رجب و ارزش بالایی آن حاکی از منزلت این نوع و عظمت روزه آن میباشد.