خبر تکان دهنده خودکشی شش کارگر در کارخانه چوار ایلام در فضای مجازی واکنشهای زیادی را در پی داشته است این کارگران خود را در کارخانه “دار” زدند تا رئیس کارخانه نگوید که آنها مشکلات خانوادگی داشتند این صحبتهای یکی از کارگران کارخانه بوده که درباره این حادثه صحبت میکند.
اسامی شش کارگری که در کارخانه جوار ایلام خود را دار زدند
به گزارش خبرگزاری ایلنا ، محمد منصوری ، علی محمد کریمی ، آرش تبرک ، حیدر محسنی چندی پیش در کارخانه خود را به دار کشیدند و روز گذشته جواد نوروزی و مصطفی عباسی این کار را کردند.
پشت پرده خودکشی ۶ کارگر پتروشیمی چوار ایلام
مجله شبونه – این کارگران زیر نظر پیمانکاری پتروشیمی چوار ایلام فعالیت میکردند جواد نوروزی و مصطفی عباسی در حال حاضر در آی سی یو میباشند.
خبرنگار ایلنا میگوید با کارگران کارخانه تماس گرفتیم همه آنها ناامیدند و میگویند که مدیر پیمانکار کارخانه چوار ایلام ۱۳ کارگر را در این شرایط شب عید اخراج کرده است آنها میگویند که یک ماه است که در کارخانه صحبت از اخراج این ۱۳ کارگر بوده است آنها با استرس کار میکردند تا اینکه روز پنجشنبه خبر رسید جواد و مصطفی نیز اخراج شدند و آنها بعد از ظهر در کارخانه ماندند و خود را دار زدند.
کارگران این کارخانه میگویند جواد و مصطفی خود را در کارخانه به دار کشیدند تا مدیران نگویند که مشکلات آنها خانوادگی و شخصی بوده است آنها ۸ تا ۱۸ سال سابقه کار داشته و حقوقشان بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان میباشد.
یکی از کارگران میگوید بعد از سالهای سال یک شبه ما را از کار اخراج میکنند و همین ۱۰ میلیون تومان را هم دریغ میکنند چه امیدی میتوان داشت ما سالها اینجا کارگری کردیم و خانهمان نزدیک کارخانه است که فقط دودش نصیب ما میشود.
این کارگران میگویند که ما به وزیر و نمایندههای مجلس نامه نوشتیم اما صبح پنجشنبه مدیران این کارخانه آب پاکی را بر روی دست ما ریختند و ۱۳ نفر از کارگران کارخانه را اخراج کردند.
ما امیدمان به همین کارگری است اگر از اینجا اخراج شویم چه کاری میتوانیم انجام دهیم؟ زن و بچه ما باید چه بخورند .
این کارگران میگویند که مدیران این کارخانه حتی حقوقمان را هم سر زمان خود نمیدهد و حتی جرات اعتراض نداریم.
پاسخ پتروشیمی ایلام به گزارش خودکشی 6 کارگر
در متن جوابیهی پتروشیمی ایلام آمده است:
در پاسخ به گزارش منتشر شده در آن خبرگزاری با تیتر «در پتروشیمی چوار چه خبر است» جوابیه شرکت پتروشیمی ایلام به حضور ارسال میگردد مستدعی است بر اساس ماده ۲۳ قانون مطبوعات در همان صفحه خبرگزاری ایلنا و صفحات مرتبط منتشر گردد.
۱-دو کارگری که اخیراً در شرکت پیمانکاری «نورهان صنایع» قصد خودکشی داشتند، ارتباط مستقیم کاری با شرکت پتروشیمی ایلام نداشتهاند و با اتمام پیمان و پروژه طبیعتاً پیمانکار و نیروهای پیمانکاری بایستی مجتمع را ترک نمایند.
۲-خبرگزاری ایلنا توضیحات تکمیلی در خصوص دلایل اقدام به خودکشی و تاریخ پایان پروژه همکاری مجتمع پتروشیمی ایلام با پیمانکاران را از شرکت «نورهان صنایع« پیگیری مینمود که نفرات تحت مدیریت آن شرکت اقدام به خودکشی نمودهاند، نه پتروشیمی ایلام!
۳-پدیده خودکشی متاثر از عوامل مختلفی است که جامعهشناسان و روانشناسان میتوانند اظهار نظر کارشناسی داشته باشند اما در خصوص خودکشی ۶ فرد مذکور در چوار که اسامی آنان در ایلنا ذکر شده است باید گفت دلایل خودکشی این افراد هیچ ارتباط مستقیمی با پتروشیمی ایلام نداشته است و دستگاههای متولی میتوانند اظهار نظر نمایند.
۴-موضوع بیکاری و خودکشی در استان محروم ایلام یک موضوع اپیدمی و نگرانکننده است اما پتروشیمی ایلام با اشتغال برای بیش از ۲ هزار نفر نقش پررنگی در کاهش آمار بیکاری داشته است و تاکنون این مجتمع در جهت تعدیل نیروی انسانی اقدام به اخراج هیچ کارگری ننموده است و موارد مطرح شده در آن رسانه کذب است.
۵-از ۶ مورد خودکشی ذکر شده ۲ مورد که هیچ گونه ارتباط شغلی مستقیم و یا غیر مستقیم با پتروشیمی ایلام نداشتهاند و یک مورد خودکشی دیگر در خارج از شرکت و به دلایل غیر شغلی به وقوع پیوسته است که مراجع ذیصلاح میتوانند اظهارنظر نمایند. در یک مورد خودکشی نفر پیمانکاری پتروشیمی، به اطلاع افکار عمومی میرساند نامبرده بر اساس تصمیم کمیته انضباطی تعلیق شده بود و نه اخراج.
۶-انتشار نحوه خودکشی در کارخانه و محیط صنعتی توسط آن رسانه تشویق کارگران در جهت اقدام به خودکشی محسوب میشود و آن رسانه میتوانست کارگران را ترغیب و آگاه مینمود که از طریق اداره کار و مراجع مربوطه مطالبات خود را پیگیری نمایند نه با شکستن تابوی خودکشی!
در پایان پیشنهاد میگردد خبرگزاری ایلنا به عنوان یک خبرگزاری حوزه کار و کارگری اخبار خود را از منابع رسمی و موثق دریافت نماید و گفتنی است شرکت پتروشیمی ایلام حق پیگیری حقوقی و قضایی این موضوع را برای خود محفوظ میداند.