بیوگرافی آیت الله عباسعلی سلیمانی امام جمعه بابلسر و عضو مجلس خبرگان

آیت الله عباسعلی سلیمانی اسبوکلائی متولد ۳ خرداد ۱۳۲۶در اسبوکلا سوادکوه میباشد ایشان امام جمعه بابلسر و عضو مجلس خبرگان بود که در ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در بابلسر توسط افراد ناشناس ترور شد در ادامه زندگینامه آیت الله عباسعلی سلیمانی و همسرش و فرزندان مشاهده نمایید.

بیوگرافی آیت الله عباسعلی سلیمانی امام جمعه بابلسر و عضو مجلس خبرگان

بیوگرافی آیت الله عباسعلی

آیت الله عباسعلی در ۳ خرداد ۱۳۲۶ در یک خانواده‌ مذهبی چشم به جهان گشود او اهل سوادکوه مازندران میباشد.

در سن ۵ سالگی به مکتبخانه رفت و در ۱۲ سالگی وارد حوزه علمیه قم شد بعد از مدتی به حوزه علمیه کوهستان رفت و برای تکمیل دروس علمیه به مشهد رفت، سپس در سال ۱۳۴۷ برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم بازگشت. درکنار تحصیل، به تبلیغ و تدریس علوم دینی پرداخت و به شهرها و روستاهای مختلف سفر کرد.

بیوگرافی آیت الله عباسعلی سلیمانی امام جمعه بابلسر و عضو مجلس خبرگان

ماجرای ترور

به نقل از شاهدان عینی، حدود ساعت ۱۲ روز چهارشنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، عباسعلی سلیمانی برای انجام امور بانکی به یکی از بانک های بابلسر در محدوده میدان شهربانی مراجعه می کند. یکی از حاضران در بانک، با استفاده از اسلحه نگهبان شعبه، شروع به تیراندازی به سمت سایرین می‌کند که در جریان این تیراندازی عباسعلی سلیمانی مجروح شده و بر اثر شدت جراحات، به قتل می رسد به گفته معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران، فرد ضارب بازداشت شده است.

خبرگزاری حوزه نیز نوشت: فرزند آیت الله سلیمانی خبر سوءقصد به جان پدرش که منجر به ارتحال او شده است را تایید کرد و گفت: هنوز از جزئیات ماجرا اطلاع دقیقی ندارم و عازم بابلسر هستم.

بیوگرافی آیت الله عباسعلی سلیمانی امام جمعه بابلسر و عضو مجلس خبرگان

یکی از شاهدان عینی هم می‌گوید: آیت الله سلیمانی در بانک ملی نشسته بود که فرد ضارب اسلحه نگهبان بانک را گرفته و به رگبار بسته است که متأسفانه آیت الله سلیمانی به شهادت رسید و سه نفر دیگر مجروح شده اند.

این خبرگزاری در ادامه نوشت است: ضارب از سوی نیرو‌های امنیتی دستگیر شده است. خبر دیگر حاکی از آن است که ضارب نگهبان بانک بوده است.

امام خمینی الگوی زندگی اش بود

آیت الله سلیمانی درباره امام خمینی میگوید وجود ایشان در عصر حاضر به عنوان معجزه قرن بود.

وی در تحلیل خود از این ادعا گفت: کسی که در هیچ دانشگاه سیاسی جهان دوره نگذرانده باشد و در هیچ مرکزی برای گذراندن امور سیاسی وقت نگذاشته باشد و در مدارس علمیه با اندیشه امام صادق(ع) رشد کرده باشد، اما مجموعه جریانات سیاسی عالم را دقیقا حلاجی کرده باشد، این جزو معجرات غیر قابل انکار است.

بیوگرافی آیت الله عباسعلی سلیمانی امام جمعه بابلسر و عضو مجلس خبرگان

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان تصریح کرد: امام تجربه دوران مشروطه و نهضت نفت را دقیقا در اختیار داشت و فراز و نشیب های این دو دوره در پختگی سیاسی امام امت تاثیرگذار بود.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: کاری که امام راحل انجام داد ده ها برابر نهضت نفت و انقلاب مشروطه بود، چراکه این انقلاب ها به درون کشور محدود می شد، ولی انقلاب اسلامی و کار امام کل کره زمین را فراگرفته بود.

بیوگرافی آیت الله عباسعلی سلیمانی امام جمعه بابلسر و عضو مجلس خبرگان

وی با بیان اینکه امدادهای غیبی امام را یاری می کرد، ابراز داشت: قطعا یک سرمایه بی نظیر به نام امداد غیبی به خاطر عظمت فراوان کار امام راحل پشت سر ایشان قرار داشت و سروده امام راحل «من به خال لبت ای دوست گرفتار شدم چشم بیمار تورا دیدم و بیمار شدم» گواه همین امدادهای غیبی است که در اختیار این فرزند صالح کوثر بود.

بیوگرافی آیت الله عباسعلی سلیمانی امام جمعه بابلسر و عضو مجلس خبرگان

زندگینامه کامل از زبان خودش

به گزارش پیگاه خبری حوزه پس از طی تحصیلات ابتدایی بر اساس علاقه وافر والدین، خاصه والده در سن دوازده سالگی در سال 1338 جهت گذراندن تحصیلات حوزوی در معیت برخی از طلاب منطقه، زیر نظر یکی از روحانیون به نام حجةالاسلام سید مهدی ادیانی که از اقوام بودند، به حوزه علمیه قم مشرف شدم. مدت توقف ما به خاطر عدم ثبات این عزیزان در قم، چهار ماهی بیشتر نبود. در مراجعت آقایان به شمال ما نیز که از زندگی پرتوی و تبعی برخوردار بودیم، به ناچار مراجعت کردیم. یک سالی پیش روحانیون منطقه حضور یافتیم، امّا چون تدریس حضرات پایدار و مرتب نبود و سیستم حوزه علمیه و حضور طلاب و همکلاسی و همدرسی و هم مباحثه ای وجود نداشت، فرصت موجود نیز به بطالت گذشت تا آن که در چهارده سالگی؛ یعنی در سال 1339 به محضر آیةالله کوهستانی و به حوزه علمیه کوهستان که از قراء بهشهر بود، شرفیاب و به مدت سه سال، علاوه بر تحصیل پایه های ادبیات، از نفس های قدسی و معنوی این عارف واصل، بهره بردیم. در سن هفده سالگی به حوزه علمیه مشهد مقدس مشرف و در مدرسه سلیمان خان که زیر نظر آیةالله کفائی خراسانی با مقررات سنگینی اداره می شد، اسکان یافتیم. مجدداً جهت مرور بیشتر و دقیق تر بر ادبیات و منطق، به دروس عزیزانی چون واعظی بربری (سیوطی و شمسیه)، هاشمی (مغنی اللبیب و جامی)، صالحی بربری (حاشیه ملا عبدالله) و ادیب نیشابوری(مطول)، حضور یافتیم. در دروس فقه و اصول از محضر اعاظمی چون: مدرسی و محامی (جلد اول و دوم شرح لمعه)، فائقی(معالم الاصول)، واعظ طبسی (قوانین الاصول)، مهدوی دامغانی (رسائل و مکاسب) و همزمان درس تفسیر آیةالله میرزا جواد آقا تهرانی بهره بردیم.

در سال 1346 به قم مشرف و در مدرسه علمیه خان که زیر نظر فرزند برومند آیةالله العظمی بروجردی قرار داشت، مستقر شدیم و برخی از دروسی را که در مشهد گذرانده بودیم به خاطر تفاوت در تدریس و کیفیت بالاتر تدریس قم، دوباره گذرانیدیم و از محضر آیات مصطفی اعتمادی (رسائل)، مشکینی(مکاسب)، فاضل لنکرانی و سبحانی (جلدین کفایة الاصول)متنعم شدیم. همزمان از تفسیر آیةالله خزعلی و منظومه آیةالله محمدی گیلانی و آیةالله محمد یزدی و اسفار آیةالله جوادی آملی و دوره آموزش نویسندگی و آشنایی با قلم از مکتب آیةالله سبحانی و مصطفی زمانی مستفیض شدیم.

سال 1349 در سن بیست و سه سالگی در دروس خارج فقه و اصول آیات عظام میرزا هاشم آملی، گلپایگانی و وحید خراسانی شرکت کردم. همزمان اقتصاد در نهج البلاغه را از محضر آیةالله نوری همدانی و مباحث کلامی و اعتقادی را از محضر آیةالله مکارم شیرازی، مستفیض می شدیم.

پیروزی انقلاب و ادای وظیفه

پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و شکل گیری سیستم قضایی کشور جهت تکمیل کادر قضایی، دست نیاز به حوزه علمیه قم دراز شد. بیش از چهارصد نفر از طلاب در آزمون قضایی شرکت جستند که سی و اندی نفر قبول شدیم. از آن جا که بنده از سال 1353 در بابلسر سابقه منبر داشتم و برای دانشجویان آن جا جلسات تفسیر آیات جهاد و مباحث اعتقادی بر پا کرده بودم و نسل جوان ارتباط تنگاتنگی با این جانب داشتند و همچنین به دلیل آن که بعد از پیروزی انقلاب، گروهک ها به ویژه منافقین در آن جا فعال شدند، بزرگانی چون آیةالله العظمی میرزا هاشم آملی و حضرات آیات جوادی آملی، مشکینی و سید جعفر کریمی، مصلحت را در این دیدند که امامت جمعه آن شهر را به من محول نمایند. از این رو، در تاریخ 17/7/1359 به این سمت منصوب شده و یک سال بعد، بدون اطلاع این جانب مسئولیت نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه مازندران را بر عهده بنده قرار دادند، بعدها کل آموزش عالی مازندران و گلستان به عهده حقیر واگذار گردید و در سال 1380 سمت امامت جمعه زاهدان و نمایندگی مقام معظَّم رهبری در استان سیستان و بلوچستان و در سال 1382 مسئولیت نمایندگی معظَّم له در امور اهل سنت این استان به عهده بنده گذاشته شد. در نتیجه، رسالت برپایی وحدت و حفظ و رشد آن و ایجاد صلح و صفا و صمیمیت منطقه به عنوان یک رسالت بسیار خطیر و سنگین، بر شانه ام قرار گرفت.

آیت الله سلیمانی سال‌ها در زمینه تحکیم وحدت اسلامی

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پی شهادت آیت الله سلیمانی پیام تسلیتی صادر کرد که به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

شهادت شخصیت عالم خدمتگزار، آیت الله حاج عباسعلی سلیمانی رحمت الله علیه نماینده مجلس خبرگان رهبری و نماینده سابق ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و کاشان، موجب تألم و تأثر گردید.

آن عالم مجاهد سال‌ها در زمینه تحکیم وحدت اسلامی و ترویج معارف اسلام و انقلاب فعالیت داشت و در کسوت امام جمعه در شهرهای بابلسر، زاهدان و کاشان بود.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم شهادت آن روحانی خدوم را به حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، رهبر معظم انقلاب مدظله‌العالی، حوزه‌های علمیه استان مازندران، مردم شریف بابلسر و خانواده محترم ایشان، تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند سبحان برای آن مرحوم، غفران و رحمت الهی مسألت می‌نماید.

 

یک نظر

  1. ببخشید کجا توسط افراد ناشناس کشته شده؟؟؟ توسط مامور بانک کشته شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *