بیوگرافی بازیگران سریال افرا با نقش + عکس و اسامی و پشت صحنه و داستان را در ادامه این بخش از مجله شبونه مشاهده نمایید.
در هفته ای که گذشت شاهد پخش مجموعه تلویزیونی جدیدی از شبکه اول سیما با نام «افرا» بودیم. سریال جدید شبکه یک به کارگردانی بهرنگ توفیقی و با بهره مندی از بازیگرانی همچون مهدی سلطانی، پژمان بازغی، مینا وحید، روزبه حصاری، نسرین بابایی و ترکیبی از بازیگران شناخته شده و چهره های جدید در استان گیلان تولید شده است. موضوع اصلی اثر جدید توفیقی با توجه به سیر داستان می بایست مسائل مربوط به محیط زیست و مشکلات جنگل بانان باشد و در ستایش ایشان و زحمات و سختی های که متحمل می شوند.
سریالی پر بازیگر که توسط اقای ابراهیم ابراهیمیان کارگردانی شده است و قرار است که از شبکه اول سیما بر روی انتن برود این سریال که نام قبلی اش ناگه آن شب بوده 80 درصد لوکیشن آن در شهر لاهیجان بوده است و بازیگران بومی گلانی زیادی در ان حضور دارند .
بیوگرافی بازیگران سریال افرا
سریال دیگری که این روزها در شبکه یک به جریان افتاده نامش “افرا” است که ابراهیم ابراهیمیان آن را کارگردانی میکند و تهیهکنندهاش مجید مولایی است.
مسعود کرامتی، وحید رهبانی، خاطره اسدی، مریم سرمدی، بهادر مالکی ، سارا باقری، مریم بوبانی و مینا وحید و روزبه حصاری و بسیاری از بازیگران دیگر در مقابل دوربین این سریال حاضر شدهاند.
این سریال به دنبال توجه به بومیگرایی و لوکیشنهای متنوع، اینبار به سراغ قوم گیلک (گیلانیها) رفته و در کنار “پایتخت” که مازندرانیها را مورد نظر قرار داده و “نون.خ” که به کرمانشاهیها و کردستانیها میپردازد، کار سریالسازی و توجه به اقوام در تلویزیون ادامه دارد.
- همچنین ببینید بازیگری نقش مائده در سریال افرا کیست
غلامرضا الماسی مدیر گروه فیلم و سریال شبکه یک در توضیح بیشتر به خبرنگار تسنیم گفت: سریال “افرا” با نام قبلی “ناگه آن شب” در شبکه یک به راه افتاده و 80 درصد آن در لاهیجان فیلمبرداری میشود و مابقی در لوکیشنهای تهران جلوی دوربین میروند. قصه اجتماعی است و روابط خانوادگی و انسانی را روایت میکند و بحث محیط زیست و جنگلبانی را هم در این سریال تلویزیونی میبینیم.
خلاصه داستان سریال افرا
در خلاصه داستان سریال افرا آمده است: «در پگاه مهآلود یک روز پاییزی، در زیر شاخههای پرشکوه افرا، فرزندی زاده میشود؛ حاصل وصلت شوم اخلاق و منفعت. چشمانِ پیرِ افرا، یگانه شاهد این راز در اعماق جنگل است. شاهدی که آموخت در نگاه عاشقانه به زندگی، فقط صاحب تنهایی خویشی. هیچکس نبودن، اولین و آخرین قانون کتاب عشق است … .»
گاهی محیط زیست دستمایه ساخت سریالهای تلویزیونی شده و در بخشهایی از قصه، کوتاه به محیطبانان هم پرداخت شده که در اینباره میتوان به سریالهایی همچون زندگی از نو، خانواده دکتر ماهان و … هم اشاره کرد. همچنین در فصل دوم پایتخت شخصیت بهبود محیطبان بود و بخشهایی از قصه به سختیهای محیطبانان پرداخته میشد، اما در مجموع سریالی که محوریت کلی قصه درباره محیطبانان باشد، نداشتهایم و حالا بهرنگ توفیقی در تازهترین ساختهاش سراغ چنین موضوعی رفته است.
سریال افرا چند قسمت است
این سریال در 40 قسمت برای شبکه یک ساخته میشود.
- همچنین ببینید بازیگر نقش پیمان در سریال افرا کیست؟
روزبه حصاری در نقش مسعود
روزبه حصاری درباره دلایل پذیرش نقش مسعود در سریال افرا می گوید: مدت زیادی بود که میخواستم با بهرنگ توفیقی کار کنم، اما فرصتش بنا به هر دلیلی مهیا نمیشد تا این که در تازهترین ساختهاش به نام افرا، نقش محیط بان قصه را به نام مسعود به من سپرد و از چندی پیش در شمال مشغول ضبط هستیم. خوشحالم چنین نقشی را بازی میکنم، زیرا این شخصیت قصه دغدغهها و رسالتهای زیبایی را دنبال میکند و همین ویژگی برایم جذابیت و هیجان به همراه داشت. ضمن این که سریال افرا، فیلمنامه قرص و محکمی دارد و شخصیت پردازیها مسنجم هستند.
زمان پخش
سریال تلویزیونی «افرا» به کارگردانی بهرنگ توفیقی و تهیهکنندگی مشترک مجید مولایی و محمدکامبیز دارابی، هفتهای ۶ شب در ساعت ۲۲:۱۵ روی آنتن شبکه یک سیما میرود. پنجشنبه شبها نیز خلاصه هفتگی آن پخش خواهد شد.
این سریال ۴۰ قسمتی از امشب تا پایان ماه صفر روی آنتن خواهد بود. همزمان با پخش سریال عوامل مشغول تدوین آن نیز هستند.
- همچنین ببینید بازیگر نقش مهتاب در سریال افرا کیست
دیگر عوامل اصلی سریال «افرا» عبارتند از:
نویسنده: فرزاد فرزانه، مدیر فیلمبرداری: مجید گل سفیدی، صدابردار: بابک نیازی، طراح صحنه: محمد صادقی، آهنگساز: بابک زرین، طراح گریم: زهره سیه پوش، تدوین: نویدتوحیدی، جلوههای ویژه تصویری و اصلاح رنگ: امیرولی خانی، صداگذاری: امیرحسین صادقی، طراح لباس: مهشید صادقی، جلوههای ویژه میدانی: حمید رسولیان، مدیران تولید: رحیم بیابانی، مرتضی پیرهادی، مدیر برنامه ریزی: حبیب قلی زاده، دستیار یک کارگردان: میثم بیدقی، منشی صحنه: تهمینه مرتضوی، عکاس: محمد دارایی، مدیر تدارکات: محمد عسکری، فیلمبردار: عطا قنبری، پشت صحنه: مهران بی پروا و مشاور رسانه ای: هادی اعتمادی مجد و…
سریال افرا و روایت مشکلات محیطبانان بدون شعار
این که سریال افرا قصد دارد به مشکلات محیطبانان، امکانات کم آنها، مسئولیت سخت و خطراتی که آنها را تهدید میکند بپردازد، نکته مثبت و خوبی برای سریال است، اما چگونگی طرح این مسائل در قصه نیز بسیار مهم است.
مسئله کمبود امکانات محیطبانان در مقابله با شکارچیان، اختلاف نظر آنان با خانواده و اطرافیان، حساسیتهای خاصی که این افراد به واسطه شغلشان درباره غذای خود دارند، کم توجهی به این حرفه، همکاری نکردن برخی مسئولان با آنان و مسائل مشابه، موضوعاتی هستند که در قسمتهای اولیه به خوبی لابلای قصه به آنها اشاره شده، اما اگر سریال در ادامه به صورت شعارگونه به این مسائل بپردازد، مخاطب آن را نمیپذیرد.
داستانی عاشقانه در دل محیط زیست
در این سریال در کنار موضوع دفاع از محیط زیست، روابط های عاشقانه ای هم وجود دارد. یکی از اینها علاقه مند شدن خواهر مسعود به پسری به نام پیمان است. بازیگرهای نقش مائده (سارا باقری) و پیمان (محمد صادقی) از بازیگرهای جدید تلویزیونی هستند.
بیوگرافی ابراهیم ابراهیمیان کارگردان افرا
ابراهیم ابراهیمیان؛ کارگردان این سریال متولد ۲۷ بهمن ۱۳۶۰ در طاد است و سابقه نویسندگی و تدوین گری نیز در کارنامه خود دارد. او فارغالتحصیل رشتهٔ کارگردانی است. ابراهیمیان فعالیت سینمایی خود را از سال ۱۳۹۲ با فیلم «ارسال یک آگهی تسلیت برای روزنامه» آغاز کرد. کارگردانی فیلم های پیلوت و آااادت نمی کنیم از کارهای اوست.
عادت نمیکنیم (آااادت نمی کنیم) دومین حضور ابراهیمیان در فستیوال فجر بود که در جشنواره سی و چهارم فجر به نمایش درآمد و در سه رشته فیلمنامه، بازیگر نقش اول زن (ساره بیات) و بازیگر نقش مکمل مرد (حمیدرضاآذرنگ) کاندید دریافت سیمرغ شد.
فیلم سینمایی دوطبقه روی پیلوت (۱۳۹۷) که ابراهیمیان این فیلم را بر اساس فیلمنامه ای از خود ساخته است.
مینا وحید بازیگر نقش مهتاب در سریال افرا
روزبه حصاری بازیگر نقش مسعود فروزش در سریال افرا
آریا دلفانی بازیگر نقش مهران در افرا
نسرین بابایی بازیگر نقش پروین و مهدی سلطانی بازیگر نقش محمود در افرا
مهرداد بخشی در نقش علیرضا در افرا
بهمن صادق حسنی در نقش رحیمی در افرا
پژمان بازغی وحید همسر صبا در افرا
انتقاد از سریال افرا
رضا استادی، منتقد سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سریالهایی مثل افرا مخاطب همچنان شاهد مضامین و موضوعات تکراری است که تازگی خاصی نسبت به سریالهای قدیمی ندارند و اگر مخاطبان سریالهای سیما امکان تماشای آثار شبکه نمایش خانگی را نداشته باشند، تصور میکنند دامنه سریال سازی به این آثار تکراری و ملال آور سیما محدود است؛ آثاری که در آن به معضلات جدی جامعه پرداخته نمیشود و صرفا داستانهایی تکراری و کلیشهای پیش چشم مخاطب قرار میگیرد.
وی با بیان این که سریال افرا در مضمون و محتوا و حتی قصه نکته جذاب و غیرتکراری ندارد افزود: این سریال داستان چند خانواده است که در آن قتلی رخ داده و این مساله معادلات خانواده را به هم ریخته و همه به جان هم افتادهاند. طبق معمول برخی اعضای خانواده موافق و برخی دیگر مخالف قصاص قاتل هستند و هر بار تزریق یک داستان فرعی نظیر بازگشت پدر ولیِ دم بعد از بیست سال، قرار است ماجرایی رخ دهد و قصه را به پیش ببرد. تم (مضمون) بخشش و انتقام در سریالهای تلویزیونی سالهاست تکرار میشود.
اغلب اتفاقها قابل حدس است
استادی توضیح داد: تکرار یک مضمون به خودی خود ضعف محسوب نمیشود؛ اما نحوه روایت این ماجراها در سریالهای تلویزیونی و عاری بودن این مضامین از پس زمینه اجتماعی و بیتوجهی به واقعیتهای روز جامعه و بسط و گسترش یک مضمون به شکل بسیار غلیظ باعث میشود با اثری مواجه باشیم که اغلب اتفاقهای آن قابل حدس است. البته سازندگان سریال با بهره گیری از سکانسهای طولانی و روایت غلیظ موضوع، یک قصه کمجان را تا حد ممکن کش دادهاند و در نهایت مشخص است این سریال چگونه پایان مییابد.