بهتاش فریبا, یکی از بازیکنان با سابقه و بزرگان فوتبال ایران است که در تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۳۴ در تهران متولد شد. او (بازیکن سابق استقلال) و مربی فعلی فوتبال است که در طول فعالیت های ورزشی خود با قد ۱٫۷۸ سانتی متر در پُست هافبک تهاجمی در فوتبال ایران، افتخارات زیادی را به دست آورده است.
وی به مهارت در زدن ضربات کاشته شهرت داشت و نکته جالب اینکه در تمام دوران ورزشیاش فقط ۲ کارت زرد دریافت کرد.
فریبا در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین به همراه تیم ملی بود که بهترین خاطره ورزشی وی میباشد.
بیوگرافی بهتاش فریبا بازیکن سابق استقلال و همسر و فرزندانش +عکس و سوابق پیشکسوت فوتبال استقلال را در این بخش از مجله شبونه مشاهده نمایید.
بیوگرافی بهتاش فریبا
ایشان در تاریخ ۲۲ بهمنماه، سال ۱۳۳۴ در شهر تهران به دنیا آمده است.
او فوتبال را در سن نوجوانی زیر نظارت آقای اردشیر لارودی شروع نموده است.
گفتنی است که اسم بهتاش فریبا شباهت اسمی ایفای نقش بهرام افشاری در نقش بهتاش فریبا در مجموعه پایتخت خیلی مطرح و مشهورتر شد.
بهتاش فریبا در زمان بازی در پست هافبک تهاجمی توپ می زد و نخستین تیم باشگاهی حرفهای ایشان تیم جوانهای البرز بود.
از زمین خاکی تا استقلال
آقای فریبا در سال ۱۳۶۷ از بازی در زمین چمن وداع نمود و از آنجا آخرین تیم باشگاهی ایشان تیم استقلال بود و استقلالی باقی ماند.
ایشان تا به حال بیشتر دوره مربیگری وحضور در قسمت های مدیریتی و فنی باشگاه ها در دو باشگاه سایپا و استقلال گذرانده است.
قد بهتاش فریبا ۱۷۸ سانتی متر می باشد.
کاپیتانی استقلال
آقای بهتاش فریبا تا زمان پایانی فوتبال خود در سال ۱۳۶۵ در تیم استقلال توپ میزد و چندی نیز بازوبند کاپیتانی استقلال را به بازو بست.
بعد از زمان بازیگری چندی را در کادر مربیان تیم استقلال بود ویک دوران نیز تیم سایپا را رهبری نمود.
گل بهتاش فریبا به پریسپولیس در دربی 61
آقای فریباهمچنین از مسافران جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین به همراه تیم ملی بود، که به گفته ایشان بهترین خاطرات ورزشی او است.
بهتاش فریبا به مهارت در زدن ضربات کاشت مشهور بود و همه جالب تر این می باشد، که ایشان از بازیکنان های فوق العاده با اخلاق بود و همین سبب شد، که در همهی دوران فعالیت ورزشی خود تنها دو کارت زرد گرفت.
بازی حرفهای را با تیم جوان های البرز شروع نمود.
سوابق
سال ۱۳۵۴ در جامعه بین المللی جوانها به تیم ملی جوان ها رفت و با تک گلی که در دیدار نهایی در برابر شوروی اسبق زد ایران به مقام قهرمانی جام رسید.
سال ۱۳۵۵ جزء تیم راهآهن شد.
سال ۱۳۵۵ با تیم ملی جوان ها در تایلند بر فراز آسیا ایستاد.
همچنین ببینید
سال ۱۳۵۶ از تیم راهآهن به پاس پیوست.
سال ۱۳۵۸ خوش استیل ترین هافبک مهاجم تیم ملی بود و در دیدار آخر در مقابل سنگاپور یکی از فنی ترین گل های بازی ها را زد، «بازیهای مقدماتی المپیک مسکو»
سال ۱۳۶۰ از پاس به استقلال پیوست و تا پایان دوران فوتبالی اش در استقلال ماند.
بازیهای ملی بهتاش فریبا
ایشان نخستین فوتبالیست ایرانی می باشد، که ۴ گل در یک دیدار ملی زده است، که در رابطه با دیدار ایران و بنگلادش در جام ملتهای آسیا درکویت «سال ۱۹۸۰» است و به عنوان آقای گل مسابقه های این دوره از جام ملتهای آسیا را کسب نموده است.
اولین گل ملی
اولین گل ملی من در بازیهای جوانان بود. جامی در شیراز و اهواز برگزار شد که خیلی از تیمهای بزرگ دنیا مثل برزیل و مجارستان در آنجا حضور داشتند.
آن زمان من برای تیم ملی جوانان انتخاب شدم. برای شرکت در این جام باید به شیراز میرفتیم که ماجرای رفتن ما هم جالب بود. به مادرم گفتم که برای شرکت در اردوی تیم ملی باید به مدت دو ماه به شیراز بروم. اولین حرفی که زد این بود که پس درس و مدرسهات چه میشود.
مادرم گفت من نمیدانم، برو به برادرِ بزرگت بگو، شاید اجازه بدهد که بروی. میترسیدم به دادشمم بگویم. بالاخره با استرس به برادرم گفتم، گفت دو سه روزه برمیگردی گفتم نه دو ماه باید برویم. گفت پس درس و مدرسهات چه میشود. گفتم هم اجازهام را میگیرند و هم شبانه در آنجا درس میخوانیم.
برادرم گفت بگذار فکر کنم، فردا میگویم که میتوانی بروی یا نه. آن شب تا صبح خوابم نبرد.
فردا آمد و گفت که شما نروی بهتر است. رفتم و مادرم گفتم که اسمم را در روزنامه زدهاند، باید بروم، اما مادرم گفت من نمیدانم.
تصمیم گرفتم که به هر قیمتی شده به اردوی تیم ملی جوانان بروم. نامهای برای برادرم نوشتم. وقتی داشتم میرفتم نامه را به مادرم دادم و گفتم شب که برادرم آمد نامه را به او بدهید. سال ۱۳۵۴ بود. برادرم هم کارمند بانک بود. نه تلفنی داشتیم و نه راه ارتباطی وجود داشت. من آن زمان ۱۹ ساله بود. بالاخره به اردو رفتیم و بلافاصله ما را به شیراز بردند.
با مجارستان بازی کردیم. زمان ما بازیهای جوانان ۸۰ دقیقهای برگزار میشد. یک بر صفر از مجارستان عقب بودیم. سه دقیقه به پایان بازی گل مساوی را زدم. این اولین گل ملی من بود که در جوانان به ثمر رساندم. در ادامه بازیهای آن جام ما به فینال رفتیم و در بازی فینال از چهل متری به شوروی گل زدم.
بازیهای انتخابی جام جهانی بود. آن زمان جام جهانی ۱۶ تیمه برگزار میشد و از آسیا و اقیانوسیه یک تیم به جام جهانی میرفت. بازی برگشت با کویت بود، صعود ما به جام جهانی قعطی شده بود. آن زمان مربی کویت ماریو زاگالو بود. آقای مهاجرانی سرمربی تیم ملی بود و روز قبل از بازی مصاحبه کرد و گفت که فردا تیم امیدم را به زمین میفرستم. زاگالو هم گفته بود که فریب این صحبت را نمیخوریم.
سلام، کلمه قطعی ،قعطی نوشته شده.