بیوگرافی تقی عسگری پدر شیرجه ایران
تقی عسگری قهرمان پیشکسوت شیرجه ایران در بهمن ماه سال ۱۳۳۰ به دنیا آمده است و در دیدارهای آسیایی دهلی نو در سال ۱۳۳۰ توانست در دو رشته سکو و شیرجه دو نشان نقره را ازآن خود کند.
ایشان به عنوان نایب قهرمان قهرمانی کشور ایران را در سال ۱۳۲۳ به نام خود ثبت کرد و از آن سال تا سال ۱۳۴۴ پی در پی در ۱۱ دوره این رقابتها حضور یافت و به مدت ۲۱ سال قهرمانی وی به طول انجامید.
اوایل هفته قبل عسگری به World Aquatics گفت که در چهل و یک سالگی این ورزش را کنار گذاشته بود اما به دلیل عشق به شیرجه به دوحه بازگشت. او عنوان کرد آخرین رقابتی که در آن شرکت کرده بود رقابت های داخل کشور در ۴۱ سالگی بود که به مدال طلا رسید.
عسگری در پاسخ به سوالی درباره عشق و علاقهای که به این ورزش دارد گفت که الان همان عشقی را به شیرجه دارد که در دوران نوجوانی داشت. او در این زمینه گفت: ” اولین باری که در بازی های آسیایی دهلی نو در سال ۱۹۵۱ شرکت کردم، سطح شیرجه در ایران بسیار بالا بود و دو مدال کسب کردم اما زمانی که بازیها در تهران برگزار شد، در سال ۱۹۷۴، شیرجه روهای چینی وارد این ورزش زیبا شدند و پیشرفت زیادی کردند و نتوانستیم آنها را بگیریم چون در همان سطحی که شروع کرده بودیم، ماندیم. هیچ چیز از سال ۱۹۵۱ تاکنون تغییر نکرده است و من عاشق این ورزش هستم.”
در این ۱۱ دوره، ۹ مرتبه قهرمان و دو مرتبه نایب قهرمان شد. سال آخری که آقای عسگری در رقابتهای قهرمانی کشور حضور یافت ۴۱ سال سن داشت و بعد از به دست آوردن مقام اول کناره گیری نمود و از آن به بعد وی را پدر شیرجه ایران نامیدند.
عکس های جوانی تقی عسگری
آقای عسگری از به یاد ماندنیها و مدال آوران دیدارهای آسیایی ۱۹۵۱ دهلی نو به حساب میآید. میتوان مدالهایی که ایشان در دهلی به دست آورده نخستین مدال تاریخ شیرجه ایران را بیان کرد.
اسم تقی عسگری مدتهاست که میان مسئولین به چشم نمیآید.
ایشان در حال حاضر ۹۷ ساله میباشد، که در واقع هنوز مشغول به کار است و در فدراسیون حضور دارد.
تقی عسگری پیشکسوت شیرجه ایران کیست
تقی عسگری پیشکسوت شیرجه ایران 99 سال سن دارد او متولد بهمن ۱۳۰۳ در محله تجریش تهران است لو دارای 9 قهرمانی در ایران است مهمترین افتخارات او مربوط به بازیهای آسیایی ۱۹۵۱ در دهلی نو میباشد که موفق شد دو مدال نقره و برنز را کسب کند.
او همچنین موفق شد برندهٔ مدال نقرهٔ مسابقات پرش از سکوی ۱۰ متر و مدال برنز پرش از تختهٔ ۳ متر در نخستین نسخه از بازیهای آسیایی شد. وی پس از پانزده سال در بازیهای آسیایی ۱۹۶۶ در بانکوک نیز شرکت کرد و هفتم شد. از وی به عنوان پدر شیرجهٔ ایران یاد میکنند.
سوابق
در بیوگرافی تقی عسگری آمد هاست او در ۱۳۲۳ توانست مقام دوم ایران را کسب کند و و سپس موفق شد 9 بار قهرمان ایران شود. ۱۳۴۴ در یازده دورهٔ مسابقات قهرمانی ایران شرکت کرد و در مجموع ۹ قهرمانی و ۲ نایب قهرمانی کسب کرد.
عسگری در سال ۱۳۴۴ و زمانی که 41 سال سن داشت بعد از اینکه قهرمانی ایران را مجددا کسب کرد در نهایت تصمیم گرفت که از ورزش حرفه ای کناره گیری کند.
همچنین ببینید
مربیگری تیم ملی شیرجه ایران
تقی عسگری در ۱۳۴۹ به عنوان سرمربی تیم ملی شیرجهٔ ایران انتخاب شد و 13 سال این سمت را بر عهده داشت.
وی از ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷ نیز رئیس کمیتهٔ شیرجهٔ فدراسیون شنای ایران بودهاست. وی در حال حاضر به عنوان مسئول کمیتهٔ عمران فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلوی ایران فعالیت میکند.
دعا کنید بمیرم
تقی عسگری میگوید حقیقت این است که تا کنون ما حرکت مثبتی از مسئولان ورزش نسبت به پیشکسوتان ندیدهایم. ما سالها برای ورزش کشور زحمت کشیدهایم اما اقدامی از سوی مسئولان نمیبینیم. آنها بیشتر شعار میدهند و حرف میزنند. در شرایط کنونی دو گرفتاری بزرگ دارم و به همین دلیل روحیه و حتی سلامتی جسمیام را هم از دست دادهام. اول اینکه همسرم 3 بار تحت عمل جراحی قرار گرفته که 3 عمل جراحی روی دیسک در کمتر جای جهان رخ داده است. همسرم فلج شد و در خانه افتاده است. از سوی دیگر تمام دارایی من یک قطعه زمین بود که با کمک یکی از دوستانم خریداری کرده بودم.
حفظ حرمت، جایگاه و احترام پیشکسوتان یکی از اصول ورزش قهرمانی و پهلوانی است، اما متاسفانه امثال تقی عسگری بارها مستقیم و غیر مستقیم نسبت به عدم رعایت این موارد گلایه کرده و هیچ واکنشی از سوی مسئولان ندیدهاند. حق قهرمانی که عمر و جوانیاش را برای بالا بردن پرچم خوش رنگ کشورمان گذاشته، این نیست که در دوران بازنشستگی مورد بی مهری قرار گرفته و به دست فراموشی سپرده شود.
بی توجهی مسئولین به پیشکسوتان
حفظ حرمت، جایگاه و احترام پیشکسوتان یکی از موضوعات ورزش قهرمانی و پهلوانی به حساب میآید، ولی شوربختانه افرادی مثل تقی عسگری بسیار چه مستقیم و چه غیر مستقیم به نسبت رعایت نکردن این موارد گلایهمند بوده و مسئولین هیچ کاری نکردهاند.
حق قهرمانی که عمر و جوانی آنان را برای ارتقا پرچم خوشرنگ کشور ایران گذاشته، این نمیتواند باشد که در دوران بازنشستگی دیده نشود و از یادها برود.
در واقع قهرمانهایی از جمله پدر شیرجه ایران توقعات آنچنانی از مسئولین ندارند، فقط این را میخواهند که فراموش نشوند و برای سپری کردن زندگی تنها نباشند.
قهرمان های ورزش کشور ایران همانند عسگری با عزت و احترام زندگی میکنند و فریاد نمیزنند، ولی نبایست در این باره سوء استفاده نمود. اکنون بایستی مشاهده کرد که صندوق اعتباری حمایت از قهرمانها و پیشکسوتان ورزش کشور ایران، وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و دیگر ارگانها چه کاری برای رفع نمودن مشکلات یکی از نوابغ ورزش کشور انجام میدهند.
کار و استخر
تقی عسگری میگوید جمعه ها تعطیل بودیم و یکشنبه ها به هر بهانه ای خود را به استخر می رساندم. صبح سر کار می رفتم و پس از ناهار نشان می دادم که دل درد دارم و مثل مار به خود می پیچیدم. صاحب کارم نیز می گفت به خانه برو و استراحت کن و مادرت هرچه بخواهی به تو می دهد. من هم دولا از محل کار بیرون می زدم. این سمت و آن سمت را نگاه می کردم تا کسی مرا نبیند و به سرعت به سمت منزل می رفتم و مایو خود را بر می داشتم و یکشنبه ها به استخر می رفتم تا شیرجه های زیبای سربازان متفقین را تماشا کنم.
در نهایت کار را رها کردم و هر روز تمرین می کردم. از تجریش به استخر امجدیه می آمدم و زیر نظر وی تمرین می کردم و غروب به تجریش باز می گشتم. تا دهم مهرماه استخر باز بود و مسابقات انجام شد.