بیوگرافی حسام سلامت جامعه شناس کیست
حسام سلامت، جامعه شناس و جویشگر علوم انسانی و مسائل مدنی میباشد او فوق لیسانس جامعه شناسي در دانشگاه تهران دارد.
حسام سلامت در توصیف نسبت خودش با «زندگی پنهان» گفت: گاهی آدمها نسبت شخصی با خیلی از فیلمها و آثار ادبی و هنری پیدا میکنند و به صورت شخصی درگیر با آن اثر میشوند.
نسبت من هم با این فیلم به معنایی خیلی شخصی است هرچند آنچه که در ادامه میگویم، خیلی شخصی نیست. در واقع، از درونِ یک نسبتی میآید که تا جایی که من میدانم نسبتی تا حدودی شخصی محسوب میشود. این فیلم برای من مواجهه با یک زندگیِ نزیسته است. زندگیِ فرانس ایگراشتاتر که به رغم رشکبرانگیزی و تحسینی که در من برمیانگیزد، در من نزیسته باقی خواهد ماند. خیلی از ماها حداقل یک بار در معرضِ تجربه چنین زندگیای بودیم. زندگیای که بر مبنای آزادی اخلاقی است. این زندگی همیشه ما را خطاب قرار میدهد و هنوز و همیشه در معرضِ این خطاب هستیم. این خطاب به ندرت پاسخ گرفته یا به ندرت، پاسخِ درخور گرفته است. من به شخصه چنین زندگیای را زندگی نکردهام. من همیشه نه در آزادی که در ترس و در درجاتی از اسارت زندگی کردهام. درجاتی از اسارت مهم است. این فیلم و به عبارتی دیگر، این زندگی، یکی از حسرتهای من است. این بیش از اینکه یک اعتراف باشد، یک پیش آگهی است که میخواهم به خودم و شما بدهم تا نسبت من با این اثر روشن شود.
او افزود: فرانس میداند همکاری با شر در یک جنگِ ناعادلانه غلط است. اینجا دشمن اصلی این تفکر، شکاکیت داوریستیز است. این موضع را آن وکیلِ اول بیان میکند. کسی که میگوید: «کی میدونه خوب و بد چیه؟» این شکاکیت، آدم را از داوری کردن منع میکند. این از گفتارهایی است که ما هم در زمان خودمان بسیار میشنویم و در واقع یک نوع فرار از تصمیم گرفتن است. این نوعی هم زدن قضیه است تا آدم شک کند که چیزی به نام کنشِ خوب یا بد وجود ندارد. انگار ما با اتکای یک نوع شهود یا باور عام یا عقل اخلاقی یا عقل انتقادی میدانیم زندگی بد چیست، میدانیم اعمال شریرانه چیست، میدانیم ستمکاری چیست حتی اگر شکاکانِ داوریستیز شما را از اینکه فکر میکنید خوب و بد چیست، منع کنند.