رسول نجفیان کیست و اهل کجاست
رسول نجفیان بازیگر ، کارگردان و خواننده متولد 28 دی 1330 در تهران است اما اصالتا همدانی است دارای لیسانس روان شناسی میباشد در سال 1356 با همکلاسی اش ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دو فرزند (یک دختر و یک پسر) میباشد.
نجفیان در زمینهٔ موسیقی نیز فعال است و تا کنون آلبومهای رسم زمونه و با عاشورا می گریم را منتشر کرده است و علاوه بر بازیگری در زمینه خوانندگی نیز فعالیت میکند آهنگ عجب رسمیه رسم زمونه از مهمترین آهنگ هایی بوده که توسط او تولید شد و در مراسم ترحیم و عزا همچنان استفاده میشود.
بیوگرافی رسول نجفیان
رسول نجفیان یکی از هنرمندان با سابقه و توانمند اهل ایرانی می باشد، که علاوه بر هنرپیشگی در زمینه خوانندگی، نوازندگی، اجرا و همچنین نویسندگی دستی بر آتش دارد.
ایشان در تاریخ ۲۸ دی ماه سال ۱۳۳۸ در شهر تهران چشم به جهان گشوده است.
رسول نجفیان فعالیت هنری خود را در سال ۱۳۴۸ در هنرکده تئاتر آناهیتا استارت زده است.
تحصیلات
آقای نجفیان در رشته روانشناسی تحصیل کرده است و مدرک دانشگاهی خود را در سال ۱۳۵۶ در قسمت علوم تربیتی مدرسه عالی پارس اسبق دریافت کرده است.
پدر و مادر این چهره اصالتاً همدانی و در یک روستا به نام رباط شورین می باشند و خود اصلیتش ایل بختیاری است، ولی در تهران به دنیا آمده است.
موسیقی و ترانه رسم زمونه
آقای نجفیان فعالیت هنری خود را در زمینه موسیقی را از سنین جوانی آغاز نموده است و آموختن این دوتار را به واسطه یک شخص اهل روستا به اسم عاشق حیدر همدانی یاد گرفته است. سپس یادگیری موسیقی را زیر نظارت استاد اسماعیل مهرتاش دنبال نموده است.
این هنرمند در عرصه موسیقی هم دستی بر آتش دارد و تا به حال آلبومهایی از جمله :
رسم زمونه و با عاشورا می گریم را روانه بازار کرده است. آهنگ رسم زمونه از آهنگ های مشهور ایشان به شمار می رود.
آقای نجفیان خود بیان میکند :شعر این آهنگ همانطور که بیان نمودم برگی از خاطره هایم میباشد. در سنین بچگی و نوجوانی تصور مینمائیم مرگ به ما نزدیک نمی باشد، زمانیکه پدر، مادر، برادر همگی رفتند و پس از آن خانه پدری ام که در میدان حسن آباد قرار داشت ویران گردید. در واقع ۲۰ سال قبل این شعر درست شد.
تئاتر
ایشان در زمینه تئاتر مشغول به کار می باشد. تا به حال نمایش های تئاتری نام های: رستم و سهراب، بیژن و منیژه را خود به دست تولید رسانده است.
ایشان فعالیت خود را در زمینه تئاتر را از سال ۴۸ استارت زده است و ایفا در سینما هم از سال ۶۳ با اثر صف با کارگردانی علی اصغر عسگریان رقم خورد.
همسر و فرزندان
رسول نجفیان متاهل می باشد و با همسر خود در دانشگاه در سال ۵۶ آشنا شدند.
این آشنایی در تاریخ آبان ماه سال ۵۷ به ازدواج ختم گردید و ثمری آن دو فرزند یک پسر و یک دختر می باشد.
ایشان دوست ندارد که درباره زندگی شخصی خود صحبت نماید.
علاقه
آقای نجفیان بیان میکند: من از سنین نوجوانی در تمامی عرصهها فعال بوده ام،به خاطر اینکه در یک خانواده هنرمند رشد نموده ام .پدر و مادر هر دو در زمینه هنر فعالیت میکردند.
پدر در همدان شاگرد عارف قزوینی بودند .من در بین هنرهای گوناگون رشد نمودم. همان موقع در کلاس های استاد مهرتاش برای آموزش موسیقی نزد ایشان می رفتم و همچنین در کلاس های اسکویی ها مشارکت می کردم. سپس در همان زمان یکی از اعضای سینمای آزاد شدم و چند اثر به دست تولید رساندم، که یکی از آنان به نام «هاپو لی جان» در آسیا رتبه نخست را از آن خود نمود.
از سنین نوجوانی فهمیدم سینما یک ترکیبی از تمامی هنرها میباشد. تئاتر، موسیقی، درام و….. در آن هست در پایان به سینما بسیار علاقمند شدم.
تاثیر پذیری از یک روحانی
رسول نجفیان میگوید زمانی که کلاس ششم را به پایان رساندیم پا به دوره راهنمایی گذاشتیم یک کلاسی به اسم فقر در آن زمان وجود داشت که یک معلم روحانی که بسیار بزرگوار بودند آن را به ما آموزش می داد.
او خاطره ها و زندگی نامه اولیا و آدم های بزرگ یا قصه هایی در مورد نماز و رفتار هایی مثل دروغگویی را برای ما به صورت قصه بیان می نمود و به ما پیشنهاد میداد که آنان را اجرا نماییم.
دوستانم کامران فیوضات و مرتضی اردستانی بودند. در واقع ما سه شخص بیان های این معلم را اجرا می نمودیم و در همان دوران بود که من به تئاتر علاقمند شدم.
گفتگو با رسول نجفیان
تا آن جا که یادم میآید شما فعالیت کمدی انجام می دادید، به غیر از آن مطالب کمدی هم جاری می کردید، مدتهاست که دیگر در زمینه طنزی کار نمیکنید و دست نوشته های خودرا هم با اسم مستعار منتشر میکنید در این مورد برای ما صحبت میکنید.
آقای نجفیان میگوید:١٠ سال با نام خودم برای مجله کمدی نویسندگی می کردم.
پس از اجرای آهنگ رسم زمونه مردم از من توقعات دیگری داشتند به خاطر همین دیگر در زمینه طنزی فعالیت نمی کردم و دوست دارم نوشته های من با اسم مستعار باشند.
درباره آهنگ رسم زمونه صحبت نمودید، که یکی از به یاد ماندنی ترین آهنگ های ایرانی با اشعار زیبایی که بیشتر مردم با آن در ارتباط هستند.
منشأ آن از کجا آمد؟
این شعر همانطور که بیان کردم برگی از خاطره های من میباشد.
در سنین بچگی و نوجوانی تصور می نمودیم که مرگ به ما نزدیک نمی باشد.
هنگامی که پدر و مادر و برادرم همگی رفتند و پس از آن خانه پدری ام که در میدان حسن آباد قرار داشت ویران شد.
در واقع ۲۰ سال قبل این شعر درست شد.
شما دو آلبوم مدیحه سرایی در پرونده کاری خود به ثبت رسانده اید. با اشعاری پر از معنی و قشنگ.
شوربختانه برخی از مداحان بزرگ ایرانی اشعار بی معنی درباره بزرگان ادیان اجرا میکنند. شما در این باره چه نظری دارید؟
به خاطر شغل خودم «هنرپیشگی» به منطقه های گوناگون کشور بسیار رفتهام. زمانی که فعالیت به پایان میرسید و گروه به تهران بازمیگشتند من در همان جا به دیدن روستا و منطقه های کوچک میرفتم. شاهنامه و مثنوی خوانی را از لالایی های مادرهای آنجا مشاهده نمودم.
این را بگویم که هنرمندان گمنامی که شعر و موسیقی اصیل کشور را می سرودند. مجموعه های مدیحه سرایی من ثمری چهل سال سعی
وکوشش می باشد و شعر و آهنگ آنان ۶٠٠،٧٠٠ سال قدمت دارد.
از نظر من نوحه خوانی ما سبب آفت شده. من خودم معتقدم موسیقی، سینما و…. نمایانگر اصالتی کشور میباشد و هر چه مردمی باشد با اصالت تر می باشد.
در واقع تحقیق هایی که من انجام دادهام فهمیدم بتهوون و باخ که از بزرگترین موزیسین های، جهان می باشند ریشهی موزیک های شان را از موسیقی اصیل خودشان بر گرفتند و به خاطر همین در همهی جهان به یاد مانده اند.
بازمیگردیم به دنیای هنرپیشگی. گرایش شما اغلب به سوی تئاتر، سینما یا تلویزیون می باشد؟
در واقع تئاتر.
از نظر خودم تئاتر هنر جمعی می باشد. تمامی عمر خود را روی شاهنامه خوانی سپری کردم و لطمه های مالی بسیاری نیز در این مسیر به من وارد شد.
در هر حال انسان تشنهی مولانا و فردوسی ها می باشد.
در کشور آمریکا بیشتر از سه هزار جلد کتاب از مولانا به فروش رسیده است.
درباره اجرای نمایش عروسکی زال و سیمرغ برای ما صحبت می کنید.
من هر سال یک فعالیت عروسکی انجام میدهم و در واقع دوست داشتم امسال فعالیت عاشقانه دیدن منیژه را فعالیت نمایم، ولی به خاطر آمدن گروه داعش و ظلم وستم بیش از اندازه آنان قصد نمودم اجرای زال و سیمرغ که بر علیه نژادپرستی میباشد را صورت دهم، که امیدوار هستم پس از پایان ماه محرم و صفر در فرهنگسرای نوبهاران بر روی پرده خواهد رفت.
یکی از هواداران صدای شما و الخصوص ترانه رسم زمونه مرحوم ناصر حجازی بود. از او خاطره ای دارید؟
بله، من خود ارادت خاصی به ایشان دارم. پس از فعالیت رسم زمونه دیداری با وی داشتم من را در آغوش گرفت و بوسید.
با مزاج به من افزود: این ترانه به کنار، روی جلد آلبوم که آبی می باشد به کنار.
از پسر و همسر بزرگوار ایشان و همچنین خود وی همواره به نیکی یاد می نمایم و برای آرامش روحش دعا می کنم.
من خود اعتقاد دارم مردان بزرگی مانند حجازی به هیچ عنوان کهنه نخواهند شد.
مثل جهان پهلوان تختی.
تمامی آنها چه در مسابقه ها پیروز می شدند یا می باختند پیش مردم سربلند و پیروز بودند و می باشند و اینکه خواهند ماند.
کارهای سینمایی رسول نجفیان
- صف سال
- نار و نی سال
- دزد عروسکها سال
- پول خارجی سال
- نقش عشق سال
- آهوی وحشی سال
- یک مرد یک خرس سال
- مسافر ری سال
سریال های تلویزیونی
- در حاشیه سال ۹۴
- مستند رسم زمونه سال ۹۱
- تله فیلم ترم زمستانی سال ۸۹ ساخته سید رضا بهشتی
- تله فیلم جایی برای اشتباه نیست سال ۸۹ ساخته مهدی برقعی
- تله فیلم روز از نو ساخته مسعود رشیدی سال ٨٨
- مرد هزار چهره ساخته مهران مدیری سال ۸۶ _۸۷
- تله فیلم بی بی خاتون سال ۸۸