بیوگرافی سردار نقدی کیست و اهل کجاست
محمدرضا نقدی (Mohammadreza Naqdi) در فروردین ماه سال ۱۳۴۰ در تهران به دنیا آمده است.
در بیوگرافی سردار محمدرضا نقدی آمده است او تحصیلاتش را در مقطع دبستان و راهنمایی را در دبیرستان اسلامی قدس گذراند. در سال ۱۳۵۶ در سنین نوجوانی در حالی که ۱۶ سال سن داشته توانسته مدرک دیپلم خود را دریافت کند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از وارد شدن به دانشگاه گیلان انجمن اسلامی دانشگاه را راه اندازی کرد.
او بعد از پیروزی انقلاب و در خرداد ماه سال ۵۸ بعد از صدور دستور روح الله خمینی برای متشکل دادن جهاد در این نهاد حضور داشت.
ورود محمدرضا نقدی به سپاه
محمدرضا نقدی در سال ۱۳۶۱ وارد سپاه پاسداران شد و در طی جنگ ۸ سال دفاع مقدس از افراد این نهاد بوده است و از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۸ به مدت ۳ سال به عنوان فرمانده لشکر ۹ بدر مشغول به کار بود.
همچنین ببینید:
بیوگرافی سردار اسکندر مومنی کیست و همسر و فرزندان
محمدرضا نقدی در سال ۱۳۶۱ به سپاه پاسداران ملحق شد، پس از آن به عنوان فرمانده لشکر ۹ بدر مشغول به کار شد و خیلی زود معاونت اطلاعات و عملیات لشکر بدر را عهدهدار شد.
این چهره تا سال ۶۴ در لشکر ۹ بدر حضور داشته، ولی از این سال به سپاه لبنان انتقال یافت و یکی از اعضای نیروی قدس سپاه شد. محمدرضا نقدی بعد از این دوران به غرب کشور راهی شد و به عنوان معاون اطلاعاتی سپاه غرب کشور انتخاب گردید.
میتوان از کارهای ایشان در این دوران بنیانگذاری قرارگاه حمزه سیدالشهداء در شمال غرب ایران را نام برد، که بعد از چندی وی وظایف اطلاعات این قرارگاه را انجام میداد. ایشان در سال ۶۳ و در پیگی تشکیل وزارت اطلاعات و منتقل دادن کارهای اطلاعاتی کشور به آن وزارت، از کارهای اطلاعاتی فاصله گرفت و قرارگاه جنگهای نامنظم غرب و شمال غرب ایران را تاسیس کرد و در تاریخ اسفند ماه سال سال ۶۵ در پی فوت اسماعیل دقایقی، ملقب به شمس، به عنوان فرمانده لشکر بدر برگزیده شد.
سوابق
این چهره از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۹ مدیریت سازمان حفاظت اطلاعات ناجا را عهده دار بود و از سال ۷۹ تا ۸۸ معاون آماد حمایت و تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح را بر عهده نیز داشت.
محمدرضا نقدی در بین سالهای ۸۸ تا ۹۵ هم به عنوان مدیر سازمان بسیج مشغول به کار بود و از سال ۹۵ تا ۹۸ معاونت فرهنگی اجتماعی فرهنگ مانده کل سپاه را عهده دار بود.
محمدرضا نقدی در اعتراضات دانشجویی در تیر ماه سال ۷۸ در سرکوب کردن آن نیز حضور فعالی داشته است. در دی ماه سال ۱۳۹۸ وزارت خزانه داری آمریکا محمدرضا نقدی را به خاطر پیشبرد هدفهای بی اثباتی جمهوری اسلامی در منطقه و دنیا در لیست تحریمها جای داد.
در سال ۱۳۹۰ شورای امنیت سازمان ملل هم نقدی را به خاطر نقض حقوق بشر در تحریم نمود.
تحریم اتحادیه اروپا
در تاریخ ۱۳ آوریل ۲۰۱۱ اتحادیه اروپا محمدرضا نقدی را در لیست تحریمهای خود قرار داد.
سردار نقدی بعد از جنگ
محمدرضا نقدی بعد از اتمام جنگ او به دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش ورود کرد و دوره دافوس را در همان دانشگاه گذراند. در تاریخ ۱۱ اسفند ماه سال ۷۱ او به سمت فرمانده حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی برگزیده شد و ۸ سال در این نهاد حضور یافت، تا اینکه در تاریخ ۲۷ شهریور ماه سال ۷۹ به عنوان معاون آماد، حمایت و تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح انتخاب شد.
محمدرضا نقدی در سال ۱۳۸۲ با حفظ سمت مدیریت ستاد پدافند غیرعامل کشور ایران را6 عهدهدار شد و با حضور دولت نهم و به پیشنهاد محمود احمدی نژاد او به عنوان مدیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب گردید.
در سال ۱۳۸۸ نقدی مجدداً به سپاه پاسداران برگشت و در ۱۲ مهر ماه سال ۸۸ ریاست سازمان بسیج را عهدهدار شد و به مدت ۷ سال در این نهاد مشغول به کار شد، تا اینکه معاونت فرهنگی فرمانده کل سپاه را در سال ۱۳۹۵ عهدهدار شد.
همسر و فرزندان
محمدرضا نقدی متاهل بوده و دارای فرزند میباشد اما از زندگی شخصی ایشان اطلاعات چندانی وجود ندارد.