بیوگرافی علیرضا مرندی سرپرست تیم پزشکی رهبری
دکتر سید علیرضا مرندی (Alireza Marandi) متولد سال ۱۳۱۸ در اصفهان است در سال 1336 در رشته پزشکی در دانشگاه شهید بهشتی به تحصیل پرداخت در سال 1343 فارغ التحصیل شد اما به دلیل فعالیت علیه محمدرضا پهلوی دستگیر شد و راهی زندان گردید و مدتها در زندان بود.
وی در بین سالهای 1345 تا 1350 دوره تخصصی کودکان را در دانشکده پزشکی ویرجینیای آمریکا گذراند و در سال 1350 بورد تخصصی اطفال را دریافت کرد.
سوابق
سید علیرضا مرندی ابتدا استادیار و سپس دانشیار دانشگاه رایت – استیت آمریکا بود و تا سال 1358 رئیس بخش کودکان و همزمان رئیس بخش نوزادان بیمارستان دانشگاهی Miami Valley Hospital بود. دکتر مرندی در سال 1356 بورد فوق تخصص نوزادان را از آمریکا دریافت کرد.
سمتها: استاد ممتاز دانشگاه؛ رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران ( از سال ۱۳۸۸ تا کنون )؛ عضو بورد کودکان (از سال ۱۳۵۹)؛ عضو بورد نوزادان(از سال ۱۳۶۷ تا کنون)
برخی از مسئولیتهای سابق دکتر مرندی در آمریکا:
- عضو کمیته کنترل عفونت بیمارستان میامی ولی دانشگاه رایت – استیت آمریکا
- عضو نظام پزشکی ایالت اهایو – آمریکا
- عضو Executive Board بیمارستان میامی ولی آمریکا
- رئیس کمیته مرگ و میر مادران و نوزادان بیمارستان “میامی ولی” (دانشگاه رایت استیت) آمریکا
- عضو آکادمی طب کودکان آمریکا
- عضو قسمت پری نتال آکادمی کودکان آمریکا
- عضو موسس و مسئول انجمن اسلامی پزشکان ایرانی مقیم آمریکا و کانادا
آثار علمی و تالیفات: تألیف ۱۵ و ترجمه ۳ کتاب، ۸۹ مقاله در نشریات فارسی و ۸ مقاله در نشریات بینالمللی
سرپست تیم پزشکی رهبر انقلاب
سید علیرضا مرندی سالهاست به عنوان سرپرست تیم پزشکی رهبر انقلاب در بیت رهبری فعالیت میکند.
آقای دکتر سید علیرضا مرندی، وزیر بهداشت پیشین، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی (دوره هشتم و نهم) از حوزه انتخاباتی تهران است. دکتر مرندی که دوره ابتدایی و متوسطه را در اصفهان گذراند، در سال ۱۳۳۶ وارد دانشکده پزشکی دانشگاه تهران شد.سپس در رشته پزشکی فارغالتحصیل و در بین سالهای ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۰ دوره تخصصی کودکان را در دانشکده پزشکی ویرجینیای آمریکا گذراند. پس از انقلاب، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت دوم میرحسین موسوی و دولت دوم مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بود. مرندی جوایز متعددی از سازمان جهانی بهداشت دریافت کردهاست و یکی از موفق ترین وزرای بهداشت و درمان کشور شناخته می شود. وی درباره ۴ دهه انقلاب اسلامی ایران و دستاوردهایی که در طول این سال ها کشور ایران کسب کرده است می گوید و معتقد است: این که آدم بگوید ایران پیشرفت کرده است یا نه باید زمان شاه را دیده باشید که بفهمید چگونه بوده است. ما در زمان شاه هیچ چیزی نداشتیم. سپاه بهداشت که بودم آن روستایی که رفتم و روستاهای دیگری که مسئولیتش را من برعهده داشتم به آنها سر بزنم، خب اینها اصلاً چه داشتند هیچ چیزی نداشتند.
همسر و فرزندان
علیرضا مرندی درباره ازدواج با همسرش میگوید خیلی دوست داشتم در همان ۱۸ سالگی که کنکور پزشکی را دادم، ازدواج کنم ولی متأسفانه بضاعت مالی نداشتم. با آقای دکتر کلانتر معتمدی که جراح و استاد دانشگاه هستند از اول دبیرستان دوست صمیمی بودیم. در ۲۵ سالگی که فارغالتحصیل شدم، ایشان گفتند که دختردایی همسرشان ویژگیهای مدنظر من را از نظر تدین دارد. آن زمان والدین من اصفهان بودند. در سپاه بهداشت – در پادگانی که در خیابان پاسداران فعلی است و آن زمان به سلطنت آباد معروف بود- که بودیم فقط ظهر پنجشنبه تا جمعه را فرصت داشتیم و اگر صبر میکردم تا خانوادهام به تهران بیایند، دیر میشد. بنابراین من به همراه دکتر معتمدی و همسرشان به خواستگاری رفتیم.
* چه سالی بود؟ همسرتان چند ساله بودند؟
سال ۱۳۴۴. همسرم ۱۷ ساله و در واقع کلاس یازدهم بودند. خدمت دوره دانشجوییام در پادگان سلطنت آباد تمام شده بود و چون مرخصی کوتاهی داشتم و باید به روستا میرفتم، کل مراسم خواستگاری و ازدواج ما ظرف ۲ هفته انجام شد. البته مراسم خاصی هم نبود. مراسم عقد و عروسی در خانه پدرخانمم که خانه کوچکی با دو یا سه اتاق بود، انجام شد. حتی شام هم ندادیم. بعد از آن به روستای کنجدجان شهرستان گلپایگان رفتم. همسرم هم چند هفته بعد به همان روستا آمد و زندگیمان را شروع کردیم.
* مهریه همسرتان چقدر بود؟
مهریه خواهر همسرم که ۷ سال از او بزرگتر بود، ۳۰ هزارتومان بود، مهریه همسرم هم همان ۳۰ هزارتومان تعیین شد.
* پس زندگی سادهای را در روستا شروع کرده بودید…
بله. زمانی که همسرم به روستا آمد، من از قبل خبر نداشتم. یک شب همسرم با پدرومادرشان یک ماشین کرایه کرده بودند و به روستا آمدند. وسیله زندگی هم هرچه که در صندوق عقب و طاق ماشین جا میگرفت را با خود آورده بودند.