بیوگرافی عباس عطار عکاس کیست
عباس عطار (Abbas Attar) عکاس سرشناس ایرانی متولد ۹ فروردین ۱۳۲۳در شهر خاش استان سیستان و بلوچستان میباشد او در ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ در پاریس در سن 74 سالگی درگذشت
عباس عطار در رشته مطبوعات و ارتباطات در انگلستان تحصیل کرده بود و عکس های ماندگار زیادی را در کارنامه اش به ثبت رسانده است.
عباس عطار در سال ۱۹۸۱ به مگنوم فتوز «آژانس عکس مگنوم» پیوست و همه عمر خود را در زمینه عکاسی صرف کرد.
شهرت عباس عطار به حدی است که امروز در دنیا با نام کوچکش شناخته میشود. کافی است نام او را در گوگل جستوجو کنید. آنجا است که میبینید «Abbas» نامی است که او با آن شناخته میشود. وی پس از موفقیتهای فراوان، از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۱، بهعنوان رئیس دورهای مگنوم انتخاب شد. افتخاری که تنها نصیب معدودی از افراد شده است که در میان آنان نام بزرگان تاریخ عکاسی مشاهده میشود.
سوابق
او 26 ساله بود که عکسهایش در مجلات جهان با قالب سیاسی و اجتماعی به چاپ رسید. درونمایه اغلب این عکسها را، جنگها و انقلاب «بیافرا» در آفریقا تا بنگلادش و ویتنام و خاورمیانه و شیلی و آفریقای جنوبی، همراه با روایتی از آپارتاید تشکیل داده بودند.
عطار بین سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹ به ایران بازگشت و وقایعی از این برهه تاریخی را به مدد دوربین عکاسی ثبت کرد. این هنرمند حیطه عکاسی در سال ۱۳۸۵ که در ایران در نشست نمایش نخستین فیلم ماه عکاسی ایران برگزار شده بود درباره عضویت خود در آژانس عکس مگنوم گفته بود: «عکاسان میتوانند نمونه عکسهای خود را به دفاتر مگنوم در پاریس لندن، توکیو و نیویورک بفرستند، دفترها آنها را جمعآوری میکنند و اگر عکسهای آنها بتوانند ۵۱ درصد آرای اعضا را بهخود جذب کنند، آن عکاس عضو میشود. عکاسی در سال اول فقط بهصورت آزمایشی است و در آژانس مگنوم ما فقط با او آشنا میشویم، اما ضروری است در مدت دو سال، دو سوم رای اعضا را بهدست بیاورد و بعد از آن کاندیدا شده و اگر رای نیاورد از این چرخه خارج میشود.
عباس عطار پس از پایان تحصیلات در سال ۴۹ توانست مجموعههای ارزندهای را به ثبت برساند که مجوز ورود وی به مجلات معتبر در سراسر جهان بود. عکسهای ماندگار عطار که پس از بازدید از کشورهای مختلف مانند شیلی، آفریقای جنوبی و بنگلادش به ثبت رسیده بودند، بیشتر قالب سیاسی اجتماعی داشتند و مشکلات و تلاشهای مردم آن زمان برای رسیدن به زندگی بهتر را نشان میدادند.
در زندگینامه عباس عطار میتوان بخش مهمی را مشاهده کرد که در آن وی تلاش کرد تا لحظاتی را از انقلاب اسلامی در ایران به ثبت برساند و این فعالیت در سال ۵۷ تا ۵۹ بود. خود عباس عطار اذعان میکند که وی تلاش کرده است تا برای تاریخ عکس بگیرد و لحظاتی را به ثبت برساند که در آن مردم برای رسیدن به جامعهای شادتر و قدرتمندتر به پا خاستهاند.
همسر و فرزندان عباس عطار
درباره زندگی شخصی عباس عطار و همسر و فرزندان عباس عطار اطلاعات چندانی وجود ندارد.
علت فوت عباس عطار
عباس عطار عباس عطار در ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ به علت بیماری سرطان در سن ۷۴ سالگی در پاریس درگذشت.