بیوگرافی فرامرز اصلانی خواننده
فرامرز اصلانی (Faramarz Aslani) خواننده پر آوازه و قدیمی کشورمان متولد 22 تیر 1333 در تهران بوده که در 2 فروردین 1403 به علت بیماری سرطان فوت کرد او با آهنگ “اگه یه روز بری سفر” به شهرت رسید و بسیاری از مردم این خواننده را با این آهنگ میشناسند.
فرامرز اصلانی دارای دو فرزند دختر به نام های رکسانا و فدرا میباشد که در دو موزیسین هستند.
فرامرز اصلانی فرامرز اصلانی، آوازهای جاودان در قلب مردم هنوز سنگ قبری مناسب برای این خواننده دوست داشتنی تهیه و نصب نشده است پس از نصب سنگ قبر برای این مرحوم عکس آن همراه با مشخصات در همین صفحه قرار میدهیم
“فرامرز اصلانی، خواننده، آهنگساز و ترانهسرای محبوب ایرانی، در ۲۲ تیر ۱۳۳۳ در تهران متولد شد. او با تلفیق موسیقی پاپ غربی و شعر فارسی، آثاری ماندگار خلق کرد که تا همیشه در قلب مردم ایران زنده خواهد ماند. اصلانی در اول فروردین ۱۴۰۳ در لندن درگذشت.”
فرامرز اصلانی درگذشت
فرامرز اصلانی بعد از یک دوره بیماری سرطان در 3 فروردین 1403 در سن 69 سالگی فوت کرد این هنرمند سالها در عرصه موسیقی فعالیت حرفه ای داشت و او را با آهنگ “اگه یه روز بری سفر” میشناسند و با این آهنگ خاطره ها دارند.
فرامرز اصلانی در سال 1355 فعالیت خوانندگی را آغاز کرد و بعد از انقلاب به آمریکا مهاجرت کرد اما در سن 69 سالگی متوجه شد که به بیماری سرطان مبتلا است اما خیلی دیر فهمید و سرطان کل بدنش را در بر گرفته بود.
فرامرز اصلانی از سال 1355 وارد عرصه موسیقی شده است او قبلا روزنامه نگار بود و بعد از انقلاب به آمریکا مهاجرت کرد وی دارای دو دختر بنام های فدرا و رکسانا میباشد.
زندگی شخصی فرامرز اصلانی
فرامرز اصلانی خواننده و نوازنده و ترانه سرا و آهنگساز ایرانی متولد ۲۲ تیر ۱۳۳۳ در تهران خیابان پاستور است دارای لیسانس روزنامه نگاری از دانشگاه لندن بوده و فعالیت هنری خود را از سال 1355 آغاز کرد و بعد از انقلاب از ایران مهاجرت کرد و راهی آمریکا شد.
فرامرز اصلانی دو بار ازدواج کرده و از همسر اولش دو دختر بنام های فدرا و رکسانا دارد که هر دو در عرصه موسیقی فعالیت میکنند.
از روزنامه نگاری تا خوانندگی
فرامرز اصلانی پس از پایان تحصیلات به روزنامهنگاری پرداخت و مقالات بسیاری را به زبانهای انگلیسی و فارسی منتشر کرد. سپس به ایران بازگشت و فعالیت خود را یکی از دو روزنامه معتبر انگلیسی آن سالها در ایران به نام Tehran Journal آغاز کرد.
در سال 1977 او مورد توجه رئیس کمپانی CBS در تهران قرار گرفت و نخستین مجموعه از آثار موسیقی خود را تحت عنوان دلمشغولیها به همراه کمپانی CBS منتشر کرد که به سرعت توانست جزو پرفروشترین آثار موسیقی در آن سال قرار گیرد.
فرامرز اصلانی مقاله های بسیاری را به زبانهای انگلیسی و فارسی ارائه داد. در سال ۱۹۷۲ از انگلستان به لس آنجلس رفت و چهار سال در آنجا بود.بعد به ایران برگشت و کار خود را در یکی از روزنامههای انگلیسی زبان به نام تهران ژورنال (Tehran Journal) شروع کرد.
شروع فعالیت هنری
فرامرز اصلانی در یک خانواده هنردوست متولد شد و پدر و مادرش علاقه زیادی به موسیقی داشتند و به همین دلیل او را به کلاس آواز و موسیقی فرستادن و زیر نظر پرویز یاحقی، برادران ملک، علی تجویدی و غلامحسین بنان موسیقی را فرا گرفت مادر او صدای زیبایی داشت. پدر فرامرز اصلانی نوازنده تار و سهتار بود.
ماجرای آلبوم اول
فرامرز اصلانی در یکی از مهمانی ها که بسیاری از چهره ها حضور داشتند یک آهنگ را زنده اجرا کرد که مورد توجه مهمانان قرار گرفت که یکی از این مهمانان رئیس کمپانی سیبیاس رکوردز اینترنشنال در تهران بود و او به فرامرز اصلانی پیشنهاد داد که با کمپانی او همکاری کند و در نهایت اولین آلبوم فرامرز اصلانی به نام دل مشغولی ها منتشر شد.
مهاجرت بعد از انقلاب
بعد از انقلاب اسلامی ایران با خانواده اش ایران را ترک کردند و به انگلیس رفتند. در انگلیس به صورت همزمان فعالیت رسانه ای و موسیقیایی را پیگری کرد.
همچنین ببینید
عمده فعالیت های فرامرز اصلانی در خارج از کشور میباشد که آلبوم های زیر را منتشر کرده است.
آلبوم های فرامز اصلانی
- دلمشغولیها (۱۹۷۷)
- به یاد حافظ (۱۹۷۸)
- روزهای ترانه و اندوه (۱۹۹۹)
- معشوق همینجاست: رومی (۲۰۰۲)
- خط سوم (۲۰۱۰)
- نیمهشب تا بامداد (۲۰۱۷)
همسر و فرزندان
در بیوگرافی فرامرز اصلانی آمده است او دو بار ازدواج کرده و از همسر اولش دو دختر بنام های فدرا و رکسانا دارد که هر دو در عرصه موسیقی فعالیت میکنند.
ابتلا به سرطان
در اسفند 1402 فرامرز اصلانی اعلام کرد که به بیماری سرطان مبتلا شده است و برای همیشه از دنیای خوانندگی کناره گیری کرد.
فرامرز اصلانی، خواننده و آهنگساز مشهور به دلیل ابتلا به بیماری سرطان در ۶۹ سالگی درگذشت. مرجان اصلانی، همسر این خواننده سرشناس موسیقی پاپ در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: «در شامگاه روز اول فروردین ۱۴۰۳، سرطانی جانسوز فرامرز اصلانی، شاعر، خواننده، آهنگساز، روزنامهنگار و یک انسان خوب را همراه با نسیم بهاری با بدرودی همیشگی با خود برد، درحالیکه دستانش در دستان عزیزانش بود.»
واکنش ها به مرگ فرامرز اصلانی
بخشی از این واکنشها را مرور میکنیم:
محمدعلی ابطحی، روحانی اصلاحطلب با انتشار ویدئویی از اجرای مشهور فرامرز اصلانی نوشت: به من بگو بی وفا، خزان عمرم رسید نوبهار که هستی. روحش شاد فرامرز اصلانی
«خراباتی سابق» این خواننده را با لیونل مسی مقایسه کرد: تاثیری که فرامرز اصلانی روی گیتاریست شدن ایرانیها داشت خیلی بیشتر از تاثیری بود که مسی روی فوتبالیست شدنشان داشت. بدرود عالیجناب، جنتلمن، آدم حسابی. خیلیها عاشقی کردنشون را مدیون موزیکهای شما هستند.
اجرای «اگر یه روز بری سفر» او خاطرات جوانی را برای آزاده مختاری (خبرنگار) زنده کرد: با این ترانه عاشقی کردیم، درد جداییها را گذراندیم و حال در خاطرات ما زنده است، درست مثل فرامرز اصلانی.
«آقا سید حبیب» ترانه ماندگار این خواننده جنتلمن را دوباره زمزمه کرد: دیدی؟!! تو هم رفتی سفر، رفتی ز پیشم بیخبر.
«پارسا» هم ویدئویی از اجرای فرامرز اصلانی در سال ۱۹۸۱ با این مضمون را منتشر کرد:
ای صبا گر سوی ایرانم گذشتی
خاک آن را غرق بوی نسترن کن
هرکجا فریاد فرهادی شنیدی
یادِ شیرینِ دلِ تنهای من کن
مریم شکرانی (روزنامهنگار) از یاد او نوشت: آخرین روزهای اسفند، نور با آجرهای نارنجی بازی میکرد. مادربزرگ برای هفتسین سمنو میپخت و پدربزرگ تمام باغچه وسیع حیاط را گل بنفشه و همیشه بهار کاشته بود. آن روزها آکوردهای گیتار فرامرز اصلانی و تن مخملی صدایش بخشی از زیبایی و سرزندگی نوروزهای بچگی من بود؛ خداحافظ عالیجناب.
«هربرت کریم مسیحی» اصلانی را عامل به اوج رسیدن عشق گیتار در میان ایرانیها دانست: شاید گیتار برای ما ایرانی ها با آقای ویگن شناخته شد اما فرامرز اصلانی اونو به اوج رسوند. روحشون شاد و جاودانگیشون مبارک.
پدرام سلطانی (فعال اقتصادی) از جاودانگی فرامرز اصلانی نوشت: آوازهایت نوستالژی چند نسل این سرزمین بود، هنگامی که با هم میخواندیم: اگه یه روز بری سفر… و تو امروز رفتی سفر، اما با نغمههایت جاودانه خواهی بود.
مزار فرامرز اصلانی کجاست
فرامرز اصلانی در آمریکا به خاک سپرده شد قبرستانی که هایده و مهستی ، پیروز و جهان در آنجا دفن شده اند پیکر این خواننده نیز در این قبرستان به خاک سپرده شد قبرستانی که در شهر لس انجلس قرار دارد.