محمد فاضلی کیست و اهل کجاست
محمد فاضلی جامعهشناس میباشد و مدتی به عنوان استادیار در دانشگاه شهید بهشتی تهران تدریس میکرد او در انتخابات 1403 به عنوان مشاور فرهنگی مسعود پزشکیان فعالیت میکند او متولد ۱۳۵۳ بوده و اهل اراک است.
محمد فاضلی جامعه شناس ایرانی، استادیار دانشگاه شهید بهشتی و یکی از معاونین پژوهشی مرکز بررسیهای استراتژیک به حساب میآید.
بیوگرافی محمد فاضلی از زبان خودش
در بیوگرافی محمد فاضلی امده است او میگوید در تاریخ سال ۱۳۵۳ در شهر اراک به دنیا آمدهام و تحصیلاتم را از ابتدا تا مقطع دبیرستان را در سال ۱۳۷۱ در شهر اراک سپری کردهام و در همان جا ساکن بودیم.
من در رشته مهندسی صنایع در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران پذیرفته شدم و همین باعث شد تا در سال ۱۳۷۱ به تهران بروم و سپس دوره کارشناسی مهندسی صنایع را سپری کردم و به خاطر علاقمندی شخصی خود و به خصوص تمایل به تحلیل توسعه نیافتگی اقتصادی و سیاسی ایران تحصیلاتم را در رشته جامعه شناسی دنبال کردم.
تحصیلات
محمد فاضلی میگوید در سال ۱۳۷۷ مدرک فوق لیسانس در رشته جامعه شناسی در دانشگاه تربیت مدرس تهران را دریافت کردم و در سال ۱۳۸۰ با نوشتن پایان نامه در مورد چگونگی نوشتن پایان نامههای جامعه شناسی در کشور جامعه شناسی، جامعه شناسی در ایران را دنبال کردم و این شروع مطالعات من در مورد اوضاع علم و آموزش عالی در کشور ایران بود.
در سال ۱۳۸۰ مدرک دکترا در رشته جامعه شناسی سیاسی را در دانشگاه تربیت مدرس تهران را دریافت کردم.
سوابق
محمد فاضلی میگوید در پایان در سال ۸۶ با نوشتن یک رساله در مورد علل نبودن تحکیم دموکراسی در ایران، ترکیه و کره جنوبی در سالهای ۱۹۴۱ تا ۱۹۶۱ اتمام پیدا کرد.
این رساله در یک کتاب به نام بنیانهای ساختاری تحکیم دموکراسی به واسطه نشر کندوکاو در سال ۱۳۸۹ انتشار گردید.
در تاریخ ۱۳۸۱ در دانشگاه مازندران شروع به آموزش در دانشگاه کردم و بعد از آن هم از سال ۱۳۸۶ به عنوان یکی از اعضای هیئت علمی در همان دانشگاه فعالیتم را دنبال کردم. این فعالیت را به مدت ۵ سال دنبال کردم و در تابستان سال ۹۱ به اتمام رسید.
مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت بعدی علمی_ پژوهشیام بود و از تاریخ شهریور ماه سال ۹۱ به عنوان مدیر پژوهشهای اجتماعی و فرهنگی در این مرکز فعالیت نمودم. این فعالیت تا تاریخ شهریور ماه سال ۹۲ ادامهدار بود.
محمد فاضلی در انتخابات ریاست جمهور 1392
من بعد از انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۲ به واسطه حسام الدین یکی از اشنایان رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری برای کار در این مرکز برای همکاری فراخوانده شدم و در همان دوران یک مرتبه دیگر برای عضویت در هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی تهران پیشنهاد دادم و بعد از پذیرفته شدن از تاریخ مهرماه سال ۹۳ به عنوان استادیار جامعه شناسی در این دانشگاه فعالیت کردم و اکنون این فعالیت ادامهدار است.
علاقه من به بررسی توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعه ایران من را در راههای پژوهشی مختلفی هدایت نموده است. جامعه شناسی سیاسی با تایید بر دموکراتیزاسیون، جامعه شناسی توسعه، جامعه شناسی محیط زیست، جامعه شناسی سبک زندگی و مطالعه در مورد سیاست گذاری عمومی مهمترین علاقمندی پژوهشی من در ۱۵ سال اخیر بوده است. این علاقمندیها را در چهارچوب سعی برای تحلیل موضوعهای خاصی از جمله تحلیل ظرفیت دولت و حکمرانی، سیاستگذاری منابع و حکمرانی آب، تحلیل اجتماعی مصرف و بررسی تجربی نظام تصمیم گیری و سیاستگذاری عمومی در دولت ادامه دادهام. ارزیابی تاثیر اجتماعی هم یکی از زمینههای میان رشتهای به حساب میآید که توسط علاقمندیهای من در عرصههای ذکر شده و اینکه علاقمندیهای کاربردی من_ قسمتی از میراث بازمانده از ذهنیت مهندسی دوره کارشناسی _در پی آن بودهام. ارزیابی تاثیر اجتماعی باعث شد به مطالعه تاثیرات اجتماعی کارهای مدیریت شهری راهی شوم و در پایان حوزه تازهای از مطالعات در عرصه جامعه شناسی شهری را در پرونده کاری خود به ثبت برسانم.
همچنین ببینید
بیوگرافی مسعود پزشکیان و همسرش و فرزندانش کیست |
بیوگرافی سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی و همسر و فرزندان |
بیوگرافی مصطفی پورمحمدی و همسرش و فرزندان + عکس و سوابق |
فعالیت های دیگر
کار در دانشگاه در دانشگاه شهید بهشتی، معطوف آموزش جامعه شناسی شهری، توسعه، محیط زیست و جامعه شناسی موضوعات اجتماعی ایران و اینکه دروس آمار محسوب میشود، ولی مطالعات شخصی خود علاوه بر جامعه شناسی، حوزههای تاریخ اقتصاد، علوم سیاسی، محیط زیست و سیاست گذاری عمومی را هم در بر میگیرد.
من به ضرورت اندیشه ورزی جامعه شناختی با عملکرد میان رشتهای، معطوف به زمینه سیاست اجتماعی و توام با حضور اجتماعی و سیاسی فعال قائل میباشم. همین کارکرد باعث شده که از کار در عرصه ارزیابی تاثیر اجتماعی، حضور فعالانه در مناقشات نظری و سیاسی در مورد مدیریت منابع آب در کشور ایران و کار جدی در مطبوعات و مجلات توجهم جلب شود و به خاطر همین موضوع از حضور در شبکههای اجتماعی از جمله: وبلاگ، فیسبوک یا کانال تلگرام استقبال نموده ام.
آثار محمد فاضلی
ایران بر لبه تیغ، محمد فاضلی (تألیف)، ناشر: روزنه
شهر، حمل و نقل و زندگی روزمره، محمد فاضلی (گردآورنده)، ناشر: تیسا
بنیانهای ساختاری تحکیم دموکراسی: تجربهٔ دموکراسی در ایران، ترکیه و کره جنوبی، محمد فاضلی، ناشر: کندوکاو
روش تطبیقی فراسوی راهبردهای کمی و کیفی، چارلز سی ریگین، محمد فاضلی (مترجم)، ناشر: آگه
جامعهشناسی علم و انجمنهای علمی در ایران، محمد فاضلی، محمود شارعپور، ناشر: پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی
جامعهشناسی مصرف موسیقی، محمد فاضلی، ناشر: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
ارزیابی تأثیرات اجتماعی، محمد فاضلی، ناشر: جامعهشناسان
دامهای اجتماعی و مسئلهٔ اعتماد، بو روتستاین، گروه مترجمان، ناشر: آگه
جامعه ایرانی و اخلاق اجتماعی، محمد فاضلی و فرناز سربندی، ناشر: مرکز تحقیقات استراتژیک
مصرف و سبک زندگی، محمد فاضلی، ناشر: صبح صادق
ارزیابی تأثیرات اجتماعی: سیاستها، برنامهها و طرحها، محمد فاضلی، ناشر: تیسا
سیاست در بستر زمان: تاریخ، نهادها، و تحلیل اجتماعی، پل پیرسون، محمد فاضلی (مترجم)، ناشر: نی
همسر و فرزندان محمد فاضلی
محمد فاضلی متاهل بوده و دارای فرزند است اما اطلاعاتی درباره زندگی شخصی او وجود ندارد.