محمد مصدق کیست و الان کجاست
حجت الاسلام محمد مصدق معاون اول قوه قضایی و از مدیران ارشد دستگاه قضا و از قضات معتمد رؤسای چند دوره اخیر قوه قضائیه می باشد که در رده های مختلف مدیریتی سال ها فعالیت داشته است. او در زمانی که رئیس دیوان عدالت اداری و سرپرست معاونت حقوقی قوه قضائیه بود، به عنوان معاون اول قوه قضائیه انتخاب شد.
محمد مصدق، مصدق معاون اول قوه قضاییه از سال ۱۳۷۱ کار قضایی خود را به عنوان دادیار در سازمان قضایی نیروهای مسلح آغاز کرد و به ترتیب به ریاست دادگاه، مدیرکلی و معاون قضایی این سازمان رسید. محمد مصدق کهنمویی در سال ۱۳۹۱ به معاونت بررسی و پیشگیری دادستانی دادگاه ویژه روحانیت رسید.
بیوگرافی محمد مصدق
محمد مصدق کهنموئی، مناصب قضائی مهمی را در اختیار داشته است؛ معاون اول دادستان کل کشور در دوره ریاست آیتالله آملی لاریجانی، معاون حقوقی قوه قضائیه و رئیس دیوان عدالت اداری در زمان ریاست آیتالله رئیسی و هماکنون هم معاون اول قوه قضائیه در زمان ریاست حجتالاسلام محسنیاژهای.
به این مناصب قضاوتی و مدیریتی، عضویت در شورای پژوهش پژوهشکده حقوق و قانون ایران را هم باید افزود؛ معاون اول قوه قضائیه آثاری متعددی از جمله «نگرش علمی کاربردی جرم کلاهبرداری»، «مسئولیت مرتکب به پرداخت هزینههای درمانی مازاد بر دیه» و … را به رشته تحریر درآورده است.
همچنین ببینید:
بیوگرافی کاظم دلخوش نماینده مجلس صومعه سرا کیست و همسر و فرزندان |
بیوگرافی غلامرضا جمشیدی ها رئیس دانشکده علوم اجتماعی کیست |
بیوگرافی منصوره معصومی اصل کیست و اهل کجاست +افشاگری |
تحصیلات
داشتن مدرک سطح ۴ حوزه (معادل دکتری) و گذراندن خارج فقه و اصول، در کنار سابقه قضاوت و مدیریت در سطوح عالی دستگاه قضا سبب شده تا مدیرمسئول سابق فصلنامه دادستانی ویژه روحانیت از جمله حقوقدانان قوه قضائیه محسوب شود که در ارائه نظریه مجازات جایگزین حبس، پیشگام محسوب شود.
فرزندان
محمد مصدق معاون اول قوه قضاییه، همچنین با بیان اینکه فرزندان تعدادی از مسئولان نظام در خارج از کشور تحصیل میکنند اما این فرصت برای دیگر اقشار جامعه مهیا نیست، از مجلس خواسته بود تا طرحی را تصویب برساند که بر اساس آن فرزندان مسئولان نظام مجاز به تحصیل در خارج از کشور نباشند.
ریاست دیوان عدالت اداری
آیتالله رئیسی طی حکمی، حجتالاسلام مصدق را به ریاست دیوان عدالت اداری منصوب کرد. دیوان عدالت اداری در پیشگیری از اقدامات خلاف قانون دستگاههای اداری و اجرایی نقش بسیار مهمی دارد و ملجأ و پناه مردم در این موارد است؛ برای تحقق وظایف و تکالیف دستگاه قضائی مقرر در اصل ۱۵۶ قانون اساسی، دو بازوی مهم در خود قانون اساسی تعریف شده است که در اصول ۱۷۳ و ۱۷۴ مضبوط هستند و آنها عبارتند از: تکالیف و مسئولیتهای سازمان بازرسی کل کشور که ناظر بر حسن انجام امور و اجرای صحیح قوانین است و تکالیف و مسئولیتهای دیوان عدالت اداری که ناظر بر رسیدگی به تظلمات و شکایتهای مردم از مأمورین و واحدهای حکومتی و همچنین بررسی آییننامههای دستگاههای اجرایی از حیث انطباق با قانون و شرع است.
کتاب ها
او آثاری متعددی از جمله «نگرش علمی کاربردی جرم کلاهبرداری»، «مسئولیت مرتکب به پرداخت هزینههای درمانی مازاد بر دیه» و … را به رشته تحریر درآورده است. در مورد تحصیلات حوزوی او نیز باید موارد متعددی را ذکر کرد که از جمله آنها داشتن مدرک سطح چهار حوزه (معادل دکتری) و گذراندن خارج فقه و اصول است. این تحصیلات در کنار سابقه قضاوت و مدیریت در سطوح عالی دستگاه قضا سبب شده تا مدیرمسئول سابق فصلنامه دادستانی ویژه روحانیت از جمله حقوقدانان قوه قضائیه محسوب شود که در ارائه نظریه مجازات جایگزین حبس، محسوب شود.
پرونده فرزندان معاون اول قوه قضاییه
چندی پیش مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خود برخی اخبار غیررسمی درباره بازداشت فرزندان یک مسئول بلندپایه این قوه را تایید و تاکید کرد که به این پرونده بدون هیچ تبعیضی رسیدگی خواهد شد.
اندکی پس از این نشست خبرگزاری تسنیم مدعی شد این متهمان، دو فرزند محمد مصدق، معاون اول قوه قضاییه هستند و پرونده آنها به بخشی از پرونده رستمیصفا (ابر بدهکار بانکی) مرتبط است.
تسنیم همچنین نوشته است که در این پرونده تا کنون ۸ نفر بازداشت شدهاند.
این موضوع، در نشست خبری امروز ۱۸ مهرماه سخنگوی قوه قضاییه نیز مورد پرسش خبرنگاران قرار گرفت.
در این راستا ستایشی در پاسخ به سوالی درباره اینکه شما در جلسه قبل از تشکیل پرونده برای فرزندان یکی از مقامات خبر دادید و مشخص شد که مربوط به آقای مصدق بوده، ایا ابهامات در مورد شخص آقای مصدق برطرف شده است؟ گفت: همانطور که اعلام شد پروندهای تشکیل شده و این پرونده در ارتباط با دو فرزند ایشان مطرح است و در مرحله تحقیقات مقدماتی است که به محض اینکه این پرونده اقتضای اطلاع رسانی پیدا کند، اطلاعرسانی می شود.