بیوگرافی مهنا قنبری حافظ قرآن
مهنا قنبری (Mehna Ghanbari) حافظ قرآن متولد 1 تیر 1388 در رشت میباشد و از سن 6 سالگی شروع به حفظ قران کرده است او در برنامه محفل در رمضان 1403 حضور پیدا کرد که مورد توجه علاقمندان به قرآن قرار گرفت و به قدری توانست به سوالات داوران پاسخ دهد که او را تشویق کنند.
مهنا قنبری در مسابقه دارالقرآن امام علی علیه السلام در سال ۹۸ مقام اول را کسب کرد که به میزبانی قم بر پا گردید، در رشته حفظ ۲۰ جزء مقام سوم کشوری را به دست آورد
مهنا قنبری حافظه کل قرآن با ۱۳ سال سن، سال قبل موفق شد در ۳ مسابقه کشوری مقام اول را به دست آورد.
بیوگرافی مهنا قنبری از زبان خودش
مهنا قنبری: در تاریخ یکم تیرماه سال ۱۳۸۸ به دنیا آمدهام و از بچگی راهم را در این مسیر قران دنبال کردهام. مادر من بسیار دوست داشت که حافظ قرآن بشوم، به یاد دارم از همان زمانی که بچه بودم احادیث و آیات کوتاه را به من آموزش میداد و با من مرور میکرد.
شروع قران
او گفت: پس از چندی مادر مرا به کلاسهای استاد فرهاد فلاحپور برد و زمانی که ۶ سال سن داشتم به طور تخصصی حفظ قرآن را به روش پیامبر اکرم صلی الله میباشد، در کنار آن با تجوید، صوت و لحن آغاز نمودم و با یاری پروردگار موفق شدم در روز عید غدیر خم در سال ۹۸ قرآن کریم را کامل حفظ نمایم.
رتبه های مهنا قنبری
خانم قنبری با اشاره اینکه برای حفظ قرآن در کلاسهای استاد فرهاد فلاحپور حضور پیدا میکنم و دورههای قرائت را در کلاسهای استاد محمد فلاحپور سپری میکنم، بیان میکند: سال قبل رتبه نخست حفظ کل مسابقههای دانشآموزی را به دست آوردم و در مسابقه های یک کشوری دارالقرآن امام علی علیه السلام در رشته حفظ کل هم رتبه نخست را از آن خود نمودم، به غیر از این در مسابقههای بسیج کشور نیز توانستم رتبه سوم را به دست آورم.
مهنا قنبری با بیان اینکه سال قبل در مسابقههای بسیج رتبه نخست حفظ کل را به دست آورد و در مسابقه کشوری دارالقرآن امام علی علیه السلام نیز در رشته حفظ کل نشان ستاره قرآنی مسابقهها را کسب نمود، افزود: برای آینده خود هنوز هیچ تصمیمی نگرفتم، اما علاقه دارم این راه را دنبال کنم و در ایام آتی هم آموختههای خود را برای عزیزانی که علاقه دارند این مسیر را دنبال کنند، ارائه دهم.
پاسخ مهنا قنبری به سوالات دوستان
مهنا قنبری میگوید اکنون هنگامی که دوستان و همکلاسیهای خود سوالهای قرآنی را از من میکنند تا آنجا که بتوانم جوابگوی آنان هستم و آنان را برای شرکت در کلاسهای آموزشی که سپری کردم فرا میخوانم،حفظ قرآن نه فقط برای من وقتگیر نبود، بلکه حافظه من را تقویت میکند و اینکه سبب میشود درسهای خود را خیلی آسودهتر بیاموزم، به همین خاطر سفارش میکنم بچههای همسن من وارد این راه شوند وآن را ادامه دهند.
آیات قرآن را برای عروسکهای خود تکرار میکردم او با بیان به نقش والدینش در راه یافتن به موفقیت، گفت: در منزل در کنار والدین هر روز چهار جزء از قرآن را تکرار میکنم، ولی به خاطر اینکه پدر قسمتی از روز بایستی خارج از خانه و سرکار باشد، مادر بسیار در این مسیر به من یاری رساند.
آرامش قران به مهنا قنبری
مهنا قنبری با اشاره به اینکه قرائت قرآن کریم به انسان آرامش میبخشد و به نظر به غیر از این آرامش درونی در تمام مرحلههای زندگی یار و یاور او بوده و سبب پیشرفت وی شده، افزود: زمانی که بچه بودم به همان صورت که قرآن قرائت میکردم، بازی نیز میکردم و در کل هنگامی که تمرین میکردم و آیات را برای عروسکهای می خواندم و تکرار میکردم، نه فقط خسته نمیشدم بلکه یادگیری آیات برای من بسیار دلنشین بود.
آیه های مورد علاقه مهنا قنبری
مهنا درباره اینکه به کدام یک از آیه یا سوره بیشتر علاقهمند است، افزود:
تمام آیات نورانی وحی دلنشین و جذاب میباشند، اما به خاطر اینکه تمریناتم را با لوح فشرده آموزشی استاد فلاح پور شروع میکردم، لحن و صوت او در صفحههای ۱۷۵، ۱۶۲ و ۱۳۱ و ۱۹۶ و…. قرآن کریم برای من دلنشین میباشد.
این چند صفحه مصحف کریم را بیشتر دوست دارم و آیات این چند صفحه برای من بسیار جذاب میباشند.
نقش استاد و مربی در حفظ قرآن
نقش کلیدی استادان در به وجود آوردن انگیزه آموزش قرآن او درباره تاثیر ارتباط مربی و قرآن آموز گفت :
نوع رفتار استاد در کلاس یکی از شاخصترین مولفهها در به وجود آوردن انگیزه برای یادگیری درس و دنبال کردن این راه میباشد و استاد با ایجاد یک فضای رقابتی دوستانه و دادن جایزه به نفر انتخابی هر کلاس، زمان یادگیری را خیلی جذاب و هر کلاس را به آن اندازه خاطره انگیز مینماید که همواره برای کلاس بعدی بسیار مشتاق هستم و ثانیه شماری میکنم.
این چهره با اشاره به اینکه شاید در راه آموزش دشواریهای بسیار را داشته، اما به هیچ عنوان خاطره بدی ندارد و هرچه بوده خاطرههای خوب و شیرین میباشد در ادامه گفت: نخستین باری که میخواستم در مسابقه حضور پیدا کنم لذا آن زمان سن من بسیار کم بود و به آن صورت توجهی به فضای رقابتی مسابقهها نداشتم، به خاطر اینکه نگران نتیجه نبودم و هیچگونه استرسی هم در من نبود، اما سنم که بیشتر شد نتیجه فعالیت و اینکه کسب بهترین نتیجه برای من مهم شد و همین سبب میشد استرس بسیاری را تجارب کنم.
همچنین ببینید
نقش کلیدی پدر و مادر مهنا قنبری
سیده سعیده رادمند، مادر مهنا نیز در ادامه این مصاحبه با بیان به اینکه خیلی به قرآن علاقمند هستم و همواره علاقه داشتم فرزند من آیات نورانی وحی را یاد بگیرد، افزود: از هنگامی که مهنا موفق شد صحبت کند آیههای کوتاه قرآنی را به وی آموختم، که به مرور فهمیدم مهنا استعداد بالایی در رابطه با حفظ دارد و از این موضوع بسیار شاد شدم.
او در ادامه با اشاره به اینکه پدر و مادر بایستی استعداد کودک خود را کشف کنند، گفت :خواهرزاده من کلاسهای استاد فلاحپور حضور مییافت و از این سو با دورههای آموزشی او آشنایی پیدا کرده بود و با مشورت پدر مهنا، مهنا را برای حضور در این کلاسها آماده کردیم.
خانم رادمند مادر مهنا در ادامه بیان کرد : همراه شدن با کودک برای رفت و آمد و حاضر شدن در کلاسها، دشواریهای خود را دارد و حتی اینکه در خیلی مواقع خسته خواهید شد، اما عنایت الهی و انگیزهای که از اهداف پایانی که درخشیدن مهنا در زمینه قرآنی بود متحمل شدن این سختیها را برای ما آسان مینمود و موفق شدیم این راه را دنبال کنیم.