بیوگرافی مینو افتاده نوازنده ویولون و کمانچه +علت فوت

بیوگرافی مینو افتاده

مینا افتاده، نوازنده سنتور و موسیقی دان در ۱۶ تیرماه سال ۱۳۳۳ در شهر تهران به دنیا امده و در 17 خرداد 1403 درگذشت.

برادرش محسن، فاگوت و خواهرش مینو، کمانچه می‌نواخت. وقتی ده سال داشت به هنرستان موسیقی ملی وارد شد.

بیوگرافی مینو افتاده نوازنده ویولون و کمانچه +علت فوت

سوابق

از سن ده سالگی وارد هنرستان موسیقی ملی شده و انتخاب ساز تخصصی ویلن زیر نظر استاد ژوژ مارتیروسیان تحصیلات موسیقی را آغاز و از سال اول دبیرستان به بعد ساز پیانو و ساز تمبک را هم فرا گرفت . بعد از پایان دوره هنرستان وارد دانشکده هنر های زیبایی دانشگاه تهران شد و به ادامه تحصیل پرداخت

مینا افتاده در سال‌های ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۷ در کارگاه موسیقی کودکان و نوجوانان که وابسته به رادیو و تلویزیون بود و از سال ۱۳۵۷ تا  ۱۳۶۴ در مکتب فرامرز پایور، به تدریس سنتور پرداخت. وی در سال ۱۳۵۹ دوباره به هنرستان برگشت و به عنوان مدرس در آن جا مشغول به کار شد.

سال ۱۳۸۳ گواهینامه درجه یک هنری خود را که معادل دکتری است از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد و در مناسبت‌هایی مثل جشنواره آوای مهر، سال نوای موسیقی ایران و سالگرد تأسیس خانه موسیقی ایران از وی تقدیر به عمل آمد.

بیوگرافی مینو افتاده نوازنده ویولون و کمانچه +علت فوت

کتاب های مینا افتاده

«در میان آثار ارزشمند استاد فرامرز پایور قطعاتی هم به عنوان دونوازی برای سنتور به همراه سازهای دیگر (ویلن، کمانچه، تار، فلوت و سه تار) وجود دارند. این قطعات بین سال‌های ۱۳۵۸-۱۳۶۸ به چاپ رسیده اند و با توجه به استقبال دوستداران، متأسفانه، تجدید چاپ نشده اند و علاقه‌مندان به ناچار کپی این قطعات را در اختیار یکدیگر قرار می دهند. در میان این آثار قطعه‌ی سنتور و سه تار تاکنون چاپ نشده  است و دست نوشته‌ی این اثر را استاد فرامرز پایور سالیان پیش در اختیارم قرار داده بودند.»

مینا افتاده آثار هنری و تألیفات بسیاری مثل ضبط آلبوم موسیقی مکتب اصفهان، کتاب‌های دوازده پیش درآمد و رنگ، بیست قطعه برای سنتور، چهل قطعه برای سنتور، ۳۳ قطعه برای سنتور از آثار استادان موسیقی ایران، پیوند، مبانی نظری و ساختار موسیقی ایران، مبانی نظری موسیقی ایران، ردیف استاد ابوالحسن صبا برای سنتور چپ کوک، ردیف دوره متوسطه برای سنتور، گفتگو، هفت پیکر و رنگ‌های سنتی استاد پایور و تصنیف‌های استاد فرامرز پایور را در کارنامه درخشان خود دارد.

 آثار

ضبط آلبوم موسیقی «مکتب اصفهان» به سرپرستی محمدرضا لطفی (۱۳۶۳)
کتاب:[۷]

«دوازده پیش‌درآمد و رنگ (از کتاب دستور تار و سه تار دوره متوسطه حسین علیزاده)» همراه لوح فشرده – موسسه فرهنگی هنری ماهور (۱۳۸۳)
«چهل قطعه برای سنتور» همراه لوح فشرده – مؤسسه فرهنگی هنری ماهور (۱۳۸۳)
«بیست قطعه برای سنتور (از آثار حسین علیزاده)» همراه لوح فشرده – مؤسسه فرهنگی هنری ماهور (۱۳۸۴)
«مبانی نظری و ساختار موسیقی ایران» (تألیف هیئت تخصصی مبانی نظری موسیقی ایران) – سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (۱۳۸۶)
«مبانی نظری موسیقی ایرانی» (به همراه: حسین علیزاده، هومان اسعدی، علی بیانی، مصطفی کمال پورتراب، ساسان فاطمی) – مؤسسه فرهنگی هنری ماهور (۱۳۸۸)
«۳۳ قطعه برای سنتور از آثار استادان موسیقی ایران» همراه لوح فشرده – مؤسسه فرهنگی هنری ماهور (۱۳۷۸)
«ردیف استاد ابولحسن صبا برای سنتور چپ کوک» – مؤسسه فرهنگی هنری ماهور (۱۳۹۰)[۸] «پیوند (قطعاتی از استاد فرامرز پایور)» – مؤسسه فرهنگی هنری ماهور (۱۳۹۰)
«ردیف دوره متوسطه برای سنتور» همراه لوح فشرده – مؤسسه فرهنگی هنری ماهور (۱۳۹۲)
«گفتگو (دو نوازی‌های استاد فرامرز پایور)» همراه لوح فشرده – مؤسسه فرهنگی هنری ماهور (۱۳۹۴)
«هفت پیکر و رنگ‌های سنتی استاد پایور» – مؤسسه فرهنگی هنری ماهور (۱۳۹۵)[۹] «تصنیف‌های استاد فرامرز پایور» – مؤسسه فرهنگی هنری ماهور (۱۳۹۶)[۱۰]

ثبت بیوگرافی شما یا کسب و کارتان در گوگل ♥ آیا شما هم میخواهید بیوگرافی تان یا کسب و کارتان در گوگل ثبت شود؟ اینجا را ضربه بزنید
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *