ناصر ممدوح کیست و اهل کجاست
ناصر ممدوح دوبلور، مدیر دوبلاژ و بازیگر متولد ۲۶ بهمن ۱۳۲۱ در تهران است و نقش پژمان در سریال های راه شب ،نقش دکتر نائینی در سریال اغما و نقش آقای پویا در آسمان همیشه ابری نیست بازی کرده است اما بیشتر به عنوان دوبلور و صداپیشه شناخته میشود.
ناصر ممدوح بازیگری را در سال ۱۳۵۶ با فیلم در امتداد شب آغاز کردو نقش همسر گوگوش را بر عهده داشت او رئیس انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم است و در زمینه دوبله فیلم های مستند نیز فعال است، او روای سریال محبوب سندباد هم بود.
ناصر ممدوح در 1347 ازدواج کرد و همسرش در سال ۹۶ بعد از سپری کردن دوران بیماری درگذشت. ثمره این ازدواج سه فرزند به اسمهای: آرش، آبتین و فرناز میباشد.
در ویدیو زیر فیلم گریه ناصر ممدوح برای همسرش را مشاهده میکنید
بیوگرافی ناصر ممدوح
ناصر ممدوح یکی از هنرپیشگان و دوبلور کشور ایران به حساب میآید، که در تاریخ ۲۶ بهمن ماه سال ۱۳۲۱ در تهران دیده به جهان گشوده است.
از شاخصترین فعالیتهای این چهره در عرصه صداپیشگی میتوان:
مجموعه جنگجویان کوهستان، کارتون سندباد و همچنین مارکوپولو را نام برد.
ناصر ممدوح را تمامی ما با صدای خاص اش به عنوان راوی در مجموعهها و کارتونهای معروف از جمله :
سوابق
ایشان در سنین جوانی در حالی که ۱۹ ساله بود کارش را در رادیو استارت زد و سپس به عنوان دوبلور در خیلی از آثار و مجموعهها حضور یافته است.
جنگجویان کوهستان، مارکوپولو و سندباد میشناسیم و در یادمان خاطرههای بسیاری از این صدای خاص به یاد مانده است. ولی صداپیشگی فقط هنر آقای ممدوح به حساب نمیآید. ایشان را به عنوان هنرپیشه در مجموعههای از جمله: اغما ساخته سیروس مقدم و همچنین به عنوان مجری در برنامههای تلویزیونی همچون ۱۰۱ هم مشاهده کردهاید.
وی در حال حاضر رئیس انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم میباشد و اغلب در عرصه دوبله آثار مستند هم مستند علمی و هم اینکه سایر فعالیتهای مستند حضور دارد و در این عرصه از با تجاربترین گویندگان به حساب میآید.
آقای ممدوح دوبله همهی فعالیتهای خارجی جشنواره رشد را هم انجام داده است و به عنوان مدیر دوبلاژ برخی از فعالیتها جداگانه هم مشغول به کار بوده است.
این چهره در پنجمین جشنواره تلویزیونی جام جم، یکی از اعضای هیئت داوران مسابقههای تلویزیونی بوده است.
عشق به رادیو و گویندگی
مجله شبونه – آقای ممدوح که از سنین کم فعالیت در عرصه رادیو و همچنین فعالیتهای نمایش تئاتری را خیلی دوست میداشت در سال ۱۳۴۰ از طریق مرحوم علاءالدین کاملی «از اشخاص بزرگ دوبله» با رادیو آشنایی پیدا کرد و از همان سال زمانی که ۱۹ ساله بود کارهای هنری اش را در این زمینه شروع کرد. داستان از این قرار بود که آقای ممدوح در سال ۱۳۴۰ برای تهیه طرح یک فیلمنامه وارد استودیوی مهدی میثاقیه تهیه کننده اسبق سینما میشود و به ایشان بیان میکند صدای بسیار خوبی دارد و از عطاالله کاملی درخواست میکند که از وی برای صداپیشگی امتحان بگیرد. ولی آقای کاملی زمانی که صدای ناصر ممدوح را میشنود به قدری از صدای وی استقبال میکند که بیان میکند وی نیازی به امتحان ندارد و برای دوبله بسیار خوب است.
از فعالیتهای شاخصی که آقای ممدوح تا به حال دوبله آن را بر عهده داشته است میتوان: اثر محمد رسول الله صدای شخصیت خالد، مجموعه جنگجویان کوهستان یا لیان شان پو به عنوان راوی، مجموعه افسانه شجاعان و هملت را نام برد.
ایشان مدیریت دوبلاژ کارتونهایی همچون: مارکوپولو، سندباد، معاون کلانتر و شش نشان رها شده را نیز بر عهده داشته است.
تجربه بازیگری
در بیوگرافی این بازیگر امده است آقای ممدوح قبل از انقلاب هم تجارب هنرپیشگی را در پرونده کاری خود داشته است. در سال ۱۳۵۶ در اثر سینمایی در امتداد شب حضور یافت. بعد از انقلاب در سال ۱۳۸۵ در اثر تلویزیونی راه شب ساخته داریوش فرهنگ دوباره وارد عرصه هنرپیشگی شد و در کاراکتر پژمان گوینده رادیو به هنرنمایی پرداخت و سپس در اثر تلویزیونی اغما ساخته سیروس مقدم در سال ۱۳۸۶ در شخصیت دکتر نایینی حضور یافت.
او در گفتگویی در مورد تفاوت زمینه هنرپیشگی و دوبله خاطرنشان کرده است:
هر یک از دو زمینه دوبله و هنرپیشگی دشواری خود را دارد و نمیشود افزود:
این از آن دیگری بهتر است، ولی تصور میکنم هنرپیشگی به نسبت آسودهتر از دوبله باشد به خاطر اینکه زمانی دوبله قرار میباشد به جای یک شخصیت حرف بزنی، نفس کشیدنت نیز دست خودت نیست، بایستی همزمان با نقش اثر نفس بکشی، کلمهها را بیان کنی، فریاد بکشی، بخندی و یا گریه کنی. چه در عرصه دوبله و چه در عرصه هنرپیشگی فعالیت کنی هر دو دشوار میباشند، ولی به نظر من دوبله دشوارتر میباشد.
همسر و فرزندان ناصر ممدوح
ناصر ممدوح در سنین جوانی با یک دختر در محله خود آشنایی پیدا میکند و بعد از ۴ سال این آشنایی به ازدواج ختم میشود. حاصل ازدواج انها سه فرزند به اسمهای: آرش، آبتین و فرناز میباشد.
پسر ارشد وی مهندس ساختمان و پسر دیگر وی یعنی آبتین دکترای دامپزشکی دارد و اینکه مثل پدر در عرصه دوبله مشغول به کار است.
فوت همسر
متاسفانه همسر آقای ممدوح در آخر سال ۱۳۹۶ چشم از جهان فرو بست. ایشان علت کم فعالیتی گذشتهاش در تلویزیون را بر طبق همین امر این چنین بیان کرده است :
چندی به خاطر اینکه همسرم بیمار بود و اوضاع ایشان برای من مهم بود در هیچ گونه فعالیتی حضور پیدا نکردم و پیشنهادهای دوبله را هم نپذیرفتم. کیانوش عیاری از من درخواست کرد که یک کاراکتر خوبی ایفا کنم، ولی نمیتوانستم همسر خود را با اینکه پرستار داشت تنها بگذارم به خاطر اینکه خودم قرصهای او را میدادم.
شایعه ازدواج ناصر ممدوح با شیوا خنیاگر
بعد از اینکه آقای ممدوح و شیوا خونیاگر هنرپیشه در اثر تلویزیونی اغما در سال ۱۳۸۶ با هم همکاری کردند، یک شایعه در رابطه با ازدواج این دو انتشار شد. این در حالی بود که هر دوی آنان دارای همسر، زندگی وخانواده بودند. بعد از چندی آقای ممدوح و شیوا خنیاگر این شایعه را دروغی بیش خواندند.
همچنین ببینید:
بیوگرافی اصغر سمسارزاده بازیگر پیشکسوت کیست از قبل انقلاب تاکنون +عکس
بیوگرافی محمدعلی دیباج دوبلور کیست و همسر و فرزندان +عکس
بیوگرافی سیروس افهمی دوبلور و بازیگر قدیمی و همسر و فرزندان
بیوگرافی توران مهرزاد بازیگر و دوبلور کیست و همسر اول و دوم
سابق مدیر دوبلاژ:
- کارتون مارکوپولو
- سندباد
- معاون کلانتر
- فرشته سیرتان
- شش نشان رها شده
سابقه بازیگری
- در امتداد شب در سال ۱۳۵۶
- سریال راه شب سال ۱۳۸۵
- سریال اغما سال ۱۳۸۶
- سریال فاکتور هشت ساخته رضا کریمی سال ۱۳۸۸
- سریال آسمان همیشه ابری نیست ساخته سعید سال ۱۳۸۹
- سریال رویای گنجشکها ساخته راما قویدل در سال ۱۳۹۱
مستند پرتره آقای ممدوح
شبکه مستند سیما، بعد از ساخت مستندهایی از جمله: «آقا جلال و مستر رابرت» پرتره جلال مقامی دوبلور و مستند «زاده مهر» پرتره ایرج رضایی دوبلور، قصد نمود مستند پرتره ناصر ممدوح را با اسم مرد لبخند ساخته ابوالفضل توکلی به دست تولید برساند. این مستند در تاریخ آذر ماه سال ۹۵ پخش شد. بعد از اکران این مستند سید سلیم غفوری مدیر شبکه مستند در یک نشست خبری از ناصر پاس سالها کار در زمینه دوبله تقدیر وتشکر به عمل آورد.