ماجرای دکل های ضد تگرگ چیست؟ آیا واقعیت دارد؟

ماجرای دکل های ضد تگرگ و باران زا چیست؟

خبر نصب دکل‌های ضد تگرگ در کوه‌های سبلان و سهند این روزها در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شوند و برخی از پیج‌های اینستاگرامی معتقد هستند که چینی‌ها برای استخراج لیتیوم از دریاچه ارومیه اقدام به نصب دکل‌های ضد تگرگ بر روی کوه‌های سبلان کرده تا از ورود ابرهای باران زا به ارومیه جلوگیری کند چرا که برای برداشت و استخراج لیتیوم نباید زمین رطوبت داشته باشد و حتی برخی دیگر علت آلودگی هوا در ایران را این دکلها برای جلوگیری از ورود ابرها میدانند.

حتی روزنامه جمهوری اسلامی در بخش صرفاً جهت اطلاع به این موضوع پرداخته و از مسئولان خواسته که این مورد را پیگیری کنند .

در وزهای گذشته تصاویر مختلفی از مرز ایران و ترکیه در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که کوه‌های هم مرز در ترکیه و ایران شرایط آب و هوایی متفاوتی دارد و کوه‌هایی که در آن ور مرز ترکیه قرار دارد پوشیده از برف بوده و کوه‌هایی که در خاک ایران قرار دارد خالی از برف است.

این تصاویر در پیج‌ها و کانال‌های مختلف دست به دست می‌شود و علت آن را جویا هستند هرچند که کارشناسان هواشناسی درباره این تصاویر می‌گویند که شرایط آب و هوایی و اقلیمی این وضعیتو به وجود می‌آورد.

واکنش محیط زیست آذربایجان غربی

دیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: دریاچه ارومیه لیتیوم قابل برداشت ندارد و نمک تنها ماده معدنی است که از دریاچه برداشت می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با حضور در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری سیمای آذربایجان غربی گفت: دریاچه ارومیه لیتیوم قابل برداشت ندارد و تنها ماده معدنی که از بستر دریاچه برداشت می‌شود نمک خشک است بنابراین شایعات برداشت لیتیوم از این دریاچه صحت ندارد.

سعید شهند در پاسخ به این سوال که آیا از سطح دریاچه ارومیه لیتیوم برداشت می‌شود؟ گفت: دریاچه ارومیه به عنوان یک منبع غنی نمک در دنیا شناخته می‌شود که بعد از بحرالمیت دومین دریاچه شور جهان است و در شرایط اکولوژیکی و عادی آن در هر لیتر از آب این دریاچه ۴۵۰ گرم نمک وجود دارد.

ثبت بیوگرافی شما یا کسب و کارتان در گوگل ♥ آیا شما هم میخواهید بیوگرافی تان یا کسب و کارتان در گوگل ثبت شود؟ اینجا را ضربه بزنید
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *