بیوگرافی سعید مرتضوی و همسر پزشکش + عکس همسر و بازداشت شدن
بیوگرافی سعید مرتضوی و همسر پزشکش و عکس های همسر و زندگی خصوصی وی را در ادامه بخوانید.
بیوگرافی سعید مرتضوی و همسر پزشکش
بیوگرافی سعید مرتضوی در سال 1346 در شهر تفت استان یزد به دنیا آمده و سِمت های قاضی دادگاههای یزد، دادگاه امنیتی تهران (ویژه صدور احکام وزارت اطلاعات) دادگاه مطبوعات، بانی راه اندازی مجدد دادستانی در قوه قضائیه و ریاست تامین اجتماعی را داشته است.
بروزرسانی خبر گم شدن مرتضوی و بازداشت وی
مرتضوی بعد از ناپدید شدن چند روزه در نهایت در سرخوره مازندران یکی از شهرهای این استان شناسایی و پیداشد.
وی توسط نیروهای انتظامی باداشت و به زندان تهران معرفی شد تا مراحل ادامه پرونده را طی کند.
این متهم توسط یکی از بستگانش منزلی را اجازه کرده بود.
خانواده و دوران کودکی سخت
مرتضوی در سن کودکی پدرش را از دست داده و مجبور شده برای امرار معاش در یک چاپخانه در شهر تفت کار کند.
در 19 سالگی در رشته حقوق قبول شده و ادامه تحصیل می دهد و بعد از مدتی در دادگاه بابک به کار مشغول شده و سپس در بیست و هفت سالگی راهی دادگاه تهران شده و مشغول به کار می شود.
عکس هما فلاح همسر سعید مرتضوی
فعالیت های مرتضوی
مسئولیت های مرتضوی این گونه بوده است که وی از سال ۱۳۸۱ تا هفتم شهریور ۱۳۸۸ دادستان تهران و همچنین ریاست ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بوده که در این سال ها عنوان مدیر نمونه کشوری در مسئولیت دادستانی عمومی و انقلاب تهران کسب کرده است.
او علاوه بر این وظایف ،مسئولیت برگزاری اجلاس دادستانهای پایتخت کشورهای اسلامی، مسئولیت برگزاری اجلاس رؤسای قوه قضائیه کشورهای اسلامی، تدریس در دانشگاه و تألیف 8 عنوان کتاب را نیز در سوابق خود دارد.
وی در سال 1390 به عنوان مدیرعامل جدید سازمان تأمین اجتماعی معرفی و در سال 91 حکمش ابطال شد.
مرتضوی دوباره به فاصله یک ماه مجددا از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان سرپرست سازمان تامین اجتماعی منصوب شد.
ازدواج و عکس همسر
بیوگرافی سعید مرتضوی متاهل بوده و با هما فلاح دکترای رشته پزشکی ازدواج کرده است.
اعطای پست ریاست به همسرش
مرتضوی بعد از منصوب شدن به ریاست سازمان تامین اجتماعی با حکمی همسرش را به ریاست بیمارستان شریعت رضوی، وابسته به سازمان تامین اجتماعی منصوب کرده و بعد از برای تقدیر از همسرش و خدمات خوبش، سمت مدیرکل آموزش و پژوهش سازمان تامین اجتماعی را به وی اعطا کرد.
هما فلاح همسر سعید مرتضوی
اتهامات و پرونده سعید مرتضوی
پرونده اول مرتضوي كهريزك و جنایات در آن است.
وی در دوران رياست آيتالله هاشمي شاهرودي در قوه قضاييه و دولت اصلاحات، دادستان تهران بوده است.
وی متهم به کشته شدن 50 نفر از بازداشت شدگان معترض در انتخابات ریاست جمهوری 81 در زندان كهريزك بر اثر شکنجه و آزار و اذیت است.
بازداشتگاهي است كه به تعبير مقام معظم رهبري در آن «جنايت» رخ داد و آبروي نظام را در جهان برد. مرتضوي كه نقشي مستقيم در صادر كردن فرمان انتقال بازداشتشدگان حوادث پس از انتخابات 88 به كهريزك داشت، در مصاحبهاي سرشار از تناقض ميگويد: «در اين تماس تلفني بدون ذكر هيچ علتي به اينجانب ابلاغ شد كه بازداشتشدگان حوادث 81 تير به زندان اوين منتقل شوند كه اين جانب هم در كوتاهترين زمان ممكن اجابت كردم.
او در جايي ديگر ميگويد: «من به داديار مربوطه دستور داده بودم كه دانشجويان به اين بازداشتگاه برده نشوند. اين بازداشتگاه از نزدیک ده سال پيش در هنگام پاكسازي منطقه خاك سفيد ايجاد و قبل از احياي دادستاني چندين نوبت نيز مجوز براي آن صادر شده بود».
وي در پاسخ به اين كه اما در ميان بازداشتيهاي كهريزك چند دانشجو نيز وجود داشتند، وقتي ميگويد: «دليل اين بود كه اين افراد در ليست معرفي خود به هنگام تحويل به بازداشتگاه خود را ديپلم يا شغل آزاد معرفي كرده بودند و ما اطلاعي از دانشجو بودن آنها نداشتيم»، آشكارا به آگاهي دقيق خود از چند و چون وضع بازداشتيها و اطلاعات درباره آنها اعتراف ميكند. اما درست چند لحظه بعد وقتي مصاحبهگر درباره نقش او در كهريزك ميپرسد، مرتضوي همه چيز را انكار ميكند و ميگويد: «اصلا كهريزك از لحاظ صلاحيت قضايي در حوزه قضايي شهر ري است و من دادستان شهر تهران هستم.»
پس از هشت جلسه دادگاه كه از اسفند ماه سال 88 آغاز شده بود، سازمان قضايي نيروهاي مسلح حكم دوازده متهم بازداشتگاه كهريزك را اعلام كرد. بنا بر اين حكم، دو تن از متهمان محكوم به قصاص (اعدام) و 9 تن ديگر محكوم به مجازاتهايي چون حبس، شلاق، پرداخت ديه و انفصال موقت از خدمت شدند و يك تن نيز از اتهامات وارده تبرئه شد.
پرده دوم در مورد ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز
بعد از انفصال از سمت دادستانی محمود احمدينژاد بلافاصله و در كمال شگفتی براي اين مقام سابق قضايي، حكم رياست مبارزه با قاچاق كالا و ارز را صادر كرد با اینکه حکم دادستانی وی تعلیق شده بود.
این حکم عصبانیت خانواده های کشته شدگان را در پی داشت آن را بی حرمتی به خون آنها دانستند.
پرونده سوم متهم بودن به قتل زهرا کاظمی روزنامه نگار
متهم به قتل و کشته شدن زهرا کاظمی روزنامه نگار ایرانی کانادایی متهم بوده و با اینکه اعلام شده بود که او جاسوس نیست اما در نهایت پزشکی قانونی مرگ وی را اصابت جسم سنگین به سر کاظمی عنوان کرد اما اعلام شد که سکته مغزی کرده است.
وی از سوی دولت کانادا و کمیته اصل ۹۰ مجلس ششم، پیرامون قتل زهرا کاظمی روزنامهنگار و عکاس ایرانی – کانادایی که در بازداشت دادستانی تهران کشته شد، مقصر اعلام شدهاست.
او در زمان مسئولیت خود چندین روزنامه و نشریه را توقیف و چندین نفر روزنامه نگار را بازداشت کرد.
گم شدن و ناپدید شدن سعید مرتضوی
در تاریخ ۲۴ فروردین سال 97 خبر ناپدید شدن وی اعلام شد و با وجود داشتن نه محافظ و بادیگارد او گم شده و خبری از وی نیست و واکنش های زیادی به این موضوع شده است که با انتقاد شدید روبرو بوده.