شیخ حسینه کیست بیوگرافی و ماجرای اعتراضات مردم بنگلادش

شیخ حسینه کیست بیوگرافی و ماجرای اعتراضات مردم بنگلادش

شیخ حسینه کیست بیوگرافی و علت اعتراضات مردم بنگلادش و فرار شیخ حسینه را در این صفحه از مجله شبونه ببینید.

شیخ حسینه کیست بیوگرافی و ماجرای اعتراضات مردم بنگلادش

شیخ حسینه کیست

خانم شیخ حسینه واجد فرزند بزرگد شیخ مجیب الرحمن رهبر سابق بنگلادش میباشد بنیانگذار جمهوری بنگلادش بود.

بیوگرافی شیخ حسینه

شیخ حسینه متولد 7 شهریور 1346 میباشد و 76 سال سن دارد و از دوران بچگی در کنار پدرش در عرصه سیاست فعالیت داشت.

شیخ حسینه در رشته حقوق تحصیل کرد و در سال 1973 از دانشگاه داکا فارغ التحصیل شد.

شیخ حسینه کیست بیوگرافی و ماجرای اعتراضات مردم بنگلادش

در آگوست 1975، زمانی که هاسینا به همراه خواهرش ریحانا از آلمان غربی بازدید می کردند، تمام اعضای خانواده او در یک ترور وحشیانه کشته شدند و بنابراین این دو خواهر به عنوان تنها بازماندگان آن کشته شدند. حادثه، مجبور به گذراندن شش سال در تبعید شد.

نخست وزیری بنگلادش

خانم شیخ حسینه در سال 1981 به کشورش بازگشت و رسماً وارد عرصه فعالیت های سیاسی شد. وی در خلال بیش از سه دهه فعالیت سیاسی و انتخاباتی، سه دوره به نخست وزیری رسید. تاریخ سیاسی بنگلادش مملو از اغتشاشات اجتماعی و ترورهای سیاسی است. خانم حسینه نیز تا کنون 19 بار از حملات و سوءقصدهای مختلف جان سالم به در برده که در اثر یکی از آن ها، بخشی از قدرت شنوایی خود را از دست داده است.

شیخ حسینه کیست بیوگرافی و ماجرای اعتراضات مردم بنگلادش

همسر و فرزندان

او در سال 1968 با دکتر واجد میا ازدواج کرد. نامبرده یک دانشمند هسته ای بود که در سال 2009 به دلیل بیماری فوت کرد. خانم شیخ حسینه دو فرزند داد: پسرش ساجد احمد متخصص ارتباطات و ساکن آمریکاست. دخترش سامیا نیز در کانادا زندگی و در زمینه روانشناسی کودکان مبتلا به اوتیسم فعالیت می کند. از خانم شیخ حسینه چند کتاب نیز به چاپ رسیده است که از میان آن ها می توان به The Quest for Vision، Elimination of Poverty و People and Democracy اشاره نمود.

فرار و پایان کار

“وکرالزمان” فرمانده ارتش بنگلادش، بلافاصله اعلام کرد که پس از استعفای نخست‌وزیر و فرار او از پایتخت، دولت موقت تشکیل خواهد داد.

او در یک سخنرانی تلویزیونی با تایید استعفای نخست‌وزیر گفت: “ما یک دولت موقت تشکیل خواهیم داد”.

فرمانده ارتش بنگلادش گفت که «کشور آسیب‌های زیادی دیده، اقتصاد ضربه خورده است، بسیاری از مردم کشته شده‌اند و زمان برای توقف خشونت فرا رسیده است».

او اظهار داشت که برای تشکیل دولت موقت با رئیس‌جمهور و احزاب اصلی مخالف گفتگو کرده است.

وکرالزمان که نزدیک به چهار دهه است در ارتش خدمت می‌کند، افزود: “اگر وضعیت بهتر شود، نیازی به شرایط اضطراری نیست”، و متعهد شد که مقامات جدید پس از هفته‌ها اعتراضات مرگبار، “تمام قتل‌ها را تحت پیگرد قانونی قرار خواهند داد”.

مواضع قاطع انگلیس، اتحادیه اروپا و ایالات متحده به وجهه شیخ حسینه، نخست‌وزیر بنگلادش که یکشنبه برای سومین دور پیاپی در انتخابات پارلمانی پیروز شد، لطمه می‌زند.

مخالفان حسینه با اشاره به تخلفات گسترده و ترساندن رای‌دهندگان نتایج این انتخابات را رد کرده‌اند. با وجود این، حسینه انتخابات را مناسب و رای‌گیری را مسالمت‌آمیز می‌داند که رای‌دهندگان با اشتیاق به پای صندوق‌ها آمدند.

داکا، پایتخت بنگلادش سه‌شنبه آرامی را پشت سر گذاشت اما اصلی‌ترین جنبش اپوزیسیون موسوم به «حزب ناسیونالیست بنگلادش» تاکید کرد بسیاری از اعضای آن در مناطق بسیاری در سراسر این کشور مورد حمله فعالان «لیگ عوامی» قرار گرفتند؛ اتهامی که این حزب نمی‌پذیرد.

ثبت بیوگرافی شما یا کسب و کارتان در گوگل ♥ آیا شما هم میخواهید بیوگرافی تان یا کسب و کارتان در گوگل ثبت شود؟ اینجا را ضربه بزنید
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *