علی شریفی زارچی کیست
علی شریفی زارچی از اساتید دانشگاه ایران بوده و دارنده مدال طلای مسابقات جهانی دانش اموزان میباشد که در سال 1379 این مدال را به دست آورد او از مهندسان مهندسی کامپیوتر است که در این زمینه دارای نظریه و ایده میباشد و در سراسر جهان برای او احترام بسیار زیادی قائل هستند علی شریفی زارچی دوره پسادکتری را در ماکس پلانک آلمان و دانشگاه دولتی آمریکا طی کرده است او از سال ۱۳۹۰ تاکنون به عنوان پژوهشگر بیوانفورماتیک در پژوهشگاه رویان و همچنین از سال ۱۳۹۵ به عنوان عضو هیئت علمی دانشکدهٔ مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف مشغول به کار است.
علی شریفی زارچی سال گذشته با انتشار توییت های سیاسی و راستای اعتراضات کشور و همچنین حمایت از دانشجویان معترض دانشگاه شریف مورد انتقاد برخی از رسانه ها قرار گرفته بود او بعد از دو سال از دانشگاه شریف اخراج شد در حالی که مسئولان داشنگاه مدعی بودند قرار ایشان تمام شده بود و نسبت به تمدید آن اقدام نکرده بود.
بیوگرافی
علی شریفی زارچی از نخبههای کشورمان به شمار میآید که توانسته دورههای پژوهشی و پسا دکترای خود را از دانشگاههای آلمان و آمریکا اخذ نماید آقای علی شریفی زارچی همچنین به عنوان یکی از اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتری دانشکده صنعتی عضویت دارد که از سال ۱۳۹۵ ابقا میباشد.
آقای علی شریفی زارچی همچنین در دانشگاههای مختلف کشورمان به عنوان استاد تدریس میکند.
ماجرای خبر اخراج از دانشگاه شریف
یکی از حواشی که پیرامون علی شریفی زارچی به وجود آمد مربوط به خبر اخراج او از دانشگاه صنعتی شریف بود که واکنشهای زیادی را به همراه داشت که چرا دانشگاههای کشورمان با نخبهها اینگونه رفتار میکنند و قدر آنها را نمیدانند.
همچنین ببینید
بیوگرافی آیسان اسلامی و پدرش کیست +افشاگری و عکس
واکنش دانشگاه شریف
تا اینکه دانشگاه شریف درباره اخراج علی شریفی زارچی توضیحاتی را ارائه داد و اعلام کرد آقای شریفی زارچی همچون برخی از اساتید به صورت پیمانی با دانشگاه همکاری داشتهاند و باید به مدت ۵ سال سعی کنند که وضعیت استخدامی خود را از پیمانی به رسمی آزمایشی تبدیل کنند که در این صورت تحت هر شرایطی دانشگاه موظف است که درخواست آنها را قبول کند.
اما آقای علی شریفی زارچی قرارداد پیمانیاش با عنوان استاد یار پیمانی دانشگاه در بهمن ماه ۱۴۰۰ تمام شد و هیچگاه برای اینکه بتواند در دانشگاه به صورت رسمی آزمایشی فعالیت کند درخواستی ارسال نکرد و دانشگاه نیز چندین بار برای او در این زمینه دعوتنامه فرستاد که مستندات آن موجود است اما متاسفانه ایشان هیچگاه پیگیری نکرد.
حواشی
موج اخراج اساتید دانشگاه در روزهای اخیر، حواشی حذف برخی از رشتهها، تغییر ظرفیت پذیرش برخی از رشتهها و… همه نشان از یک تغییر اساسی در ساحت آموزش عالی و دانشگاههای کشور میدهد. قطعات پازلی که وقتی کنار هم قرار میگیرند نیتهای پشت پرده این ماجراها را فاش میکند. برخی آن را خالصسازی دانشگاهها نام نهادهاند. محسن رنانی، استاد گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان آن را انقلاب فرهنگی دوم و کودتا علیه نظام علم میداند.
لیست اساتید اخراجی و تعلیقی دانشگاههای کشور هر روز طولانیتر میشود. اساتیدی که برخی از آنها ماهها بود حقوق آنها قطع شده بود یا تعلیق بودند و حالا حکم نهایی اخراج خود را دریافت کردهاند. برخی را کتبی و برخی را تلفنی از کار بیکار کردند؛ از آذین موحد و مهدی خویی گرفته تا شریفی زارچی، مرتضی مردیها و… .
همزمان با زنجیره حذف اساتید منتقد از دانشگاهها، علی شریفی زارچی استاد سابق دانشگاه صنعتی شریف خبر داد که دولت رئیسی مخفیانه فرایند جذب 1500 عضو هیأت علمی همسو را به صورت سهمیهای، فوری و خارج از چارچوب علمی موجود در دانشگاهها آغاز کرده است. او همچنین نوشت که این فاجعه یعنی مثلا تزریق 100 نفر به دانشگاه علوم پزشکی.
جذب اساتید سهمیهای اتفاق تازهای نیست. پیش از این هم با سهمیههای مختلف ورود اساتید به هیأت علمی دانشگاهها فیلتر میشد. حالا اما دولت رئیسی با سرعت بسیاری در حال خالصسازی دانشگاههاست.