در پی سوزاندن قرآن توسط سلوان مومیکا در مسجدی در سوئد آن هم در روز قربان یکی از مقدس ترین روزهای اسلام در بسیاری از کشورهای مسلمان تجمع اعتراضی برگزار شد و بی تفاونتی مقامات سوئدی را محکوم کردند.
حواشی سوزاندن قرآن در سوئد توسط سلوان مومیکا
در عراق، چند صد نفر در مقابل سفارت سوئد در بغداد به اصرار مقتدی صدر که از دولت عراق خواسته بود روابط دیپلماتیک خود را با سوئد قطع کند، تظاهرات کردند.
جمعیت به طور فزایندهای عصبانی میشدند و از دیوار اطراف محوطه بالا میرفتند و از دروازه بیرونی عبور میکردند. هیچ نشانه ای از تلاش نیروهای پلیس دیپلماتیک عراق برای متوقف کردن آنها وجود نداشت. معترضان وارد خود سفارت که به دلیل عید اسلامی بسته شده بود، نرفتند و در نهایت آن را ترک کردند.
آقای صدر خواستار تظاهرات بزرگتر بعد از نماز جمعه شد.
وزارت خارجه عراق همچنین سوئد را به دلیل «اجازه دادن به یک افراطی برای سوزاندن یک نسخه از قرآن کریم» محکوم کرد.
در حادثه روز چهارشنبه در استکهلم، دو مرد که توسط انبوهی از مردم تحت نظر بودند، صفحات یک قرآن را پاره کردند و در بیرون مسجد سوزاندند.
سالوان مومیکا کیست؟
سلوان مومیکا، مهاجر ۳۷ ساله عراقی که از کشورش به سوئد گریخته است، در مصاحبه با یک روزنامه سوئدی اعلام کرد که طی ۱۰ روز دیگر پرچم عراق و نسخهای از قرآن را در مقابل سفارت عراق در استکهلم آتش خواهد زد.
وی گفت که از تاثیر کاری که کرده، آگاه است و او “هزاران تهدید به قتل دریافت کرده است”.
سلوان مومیکا که در منطقه قرهقوش واقع در «بخدیدا» در استان نینوای متولد شده و در شبکههای اجتماعی خود را «مفکر، نویسنده و ملحد» معرفی میکند، روز چهارشنبه تحت حمایت مقامات سوئدی و برابر چشمان حدود ۲۰۰ مسلمان دست به آتش زدن نسخهای از قرآن کریم در مقابل مسجدی در استکلم زد.
پیشتر احمد الصحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق عنوان داشت: فرد موهن به قرآن کریم، دارای تابعیت عراقی است، به همین منظور از مسئولان سوئدی میخواهیم وی را به دولت عراق تحویل دهند تا ما بر اساس قوانین کشور اقدام به محاکمه وی کنیم.
یکی از این افراد به نام سالوان مومیکا که رسانه های سوئدی او را یک مهاجر عراقی مقیم سوئد معرفی کرده اند، در درخواستی برای دریافت مجوز گرفت که می خواهد با پاره کردن قرآن و سوزاندن آن نظر خود را در مورد قرآن بیان کند.
پس از اینکه دادگاه سوئد حکم داد که ممنوعیت آن به حق آزادی بیان لطمه می زند، پلیس مجوز تظاهرات را صادر کرده بود.
با این حال، مجوز می گوید که تظاهرکنندگان مجاز به سوزاندن اشیاء در استکهلم نیستند.
زمان سوزاندن کتاب مقدس اسلام، در عید مهم مسلمانان عید قربان، خشم و ناراحتی بیشتر مسلمانان را در بسیاری از کشورها که این عید را به افتخار پایان حج تمتع برگزار می کردند، برانگیخت.