فرمانده جهادی پرونده‌ای درباره مهدی ورشابی

فرمانده جهادی پرونده‌ای درباره مهدی ورشابی

فرمانده جهادی پرونده‌ای درباره مهدی ورشابی است که به همت ماهنامه تخصصی سرو در حوزه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت منتشر شده است.

شماره ۳۸ ماهنامه تخصصی «سرو» درحوزه انقلاب اسلامی، دفاع‌مقدس و مقاومت در فروردین ۱۴۰۱ منتشر شده است که بخش‌هایی همچون «یادمان، راویان، دیده‌بان، گفتمان، پرسمان، راهیان، ترجمان و چهره‌ها» از عناوین اصلی این ماهنامه به شمار می‌روند.

سرفصل این ماهنامه با سرمقاله‌ای با نام «سرابِ غرب» به قلم علی‌اصغر جعفری رئیس شورای سیاست‌گذاری و مدیر مسؤول آغاز می‌شود، در بخشی از آن می‌خوانیم: حاکمان همواره در دوراهی اعتماد به مردم خود یا قدرت‌های خارجی قرار گرفته‌اند و نتیجه اعتماد و هر یک از این دو، تأثیرات فراوانی در شکست و پیروزی‌شان داشته است، نمونه‌های تاریخی این انتخاب چه در گذشته و چه در دوران معاصر بسیار فراوان و البته قابل عبرت‌پذیری است. محمدعلی شاه قاجار، رضاخان و فرزندش محمدرضا پهلوی تنها چند نمونه ملموس برای ما ایرانیان‌اند، افرادی که با تکیه بر وعده‌ها، تهدیدها و تطمیع‌های قدرت‌های خارجی و نادیده گرفتن مردم نقطه‌هایی سیاه در صفحه تاریخ به جای گذاشتند، چنان‌که حقارت ناشی از این اتفاقات از خاطره‌ ملت ایران پاک نشده و نخواهد شد.

فرمانده جهادی

در نخستین ماه‌های جنگ تحمیلی نیروهای جهاد که از سراسر کشور به جبهه خوزستان و سایر جبهه‌ها آمده بودند، شکل و سازماندهی یافتند و مهندسی رزم را پایه‌گذاری کردند. بیشتر نیروهای جهاد از جامعه مهندسی کشور و از دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی بودند. یکی از آنها مهدی ورشابی بود.

«فرمانده جهادی» از مهمترین بخش‌های این ماهنامه به شمار می‌رود که نقش مهدی ورشابی در عملیات‌های دفاع مقدس را بررسی می‌کند. در بخشی از این مطلب‌ آمده است: ورشابی اولین بار در سال ۵۹ عازم جبهه‌های جنگ شد و در کنار رزمندگان قرار گرفت. در نخستین ماه‌های جنگ تحمیلی نیروهای جهاد که از سراسر کشور به جبهه خوزستان و سایر جبهه‌ها آمده بودند، شکل و سازماندهی یافتند و مهندسی رزم را پایه‌گذاری کردند.‌
بیشتر نیروهای جهاد از جامعه مهندسی کشور و از دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی بودند. یکی از آنها مهدی ورشابی بود. آنها توانستند از عملیات امام علی(ع) و در غرب سوسنگرد خط پدافندی و خاکریز ایجاد کنند تا خطوط دفاعی ایران تثبیت شود. آن اقدام نقطه آغاز فعالیت‌های مهندسی جنگ جهاد و نقطه عطفی در فعالیت‌های ورشابی و دوستانش همچون رضوی، طرحچی، شمایلی، فروزش، شهشهانی و … بود.‌

یدالله شمایلی از فرماندهان جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس درباره شهید ورشابی می‌گوید: تمام دغدغه مهندس ورشابی جهاد و جهادی‌ها بود. ایشان در نخستین روزهای جنگ تحمیلی از جهاد استان خراسان به مناطق عملیاتی جنوب آمد و با شهیدان طرحچی، ناجیان، رضوی و … آشنا شد و پس از مدتی از جهاد سازندگی خراسان به قرارگاه کربلا جهاد آمد و فرمانده آن قرارگاه شد. اما از اواسط سال ۶۵ که در تشکیلات جهاد سازندگی تغییراتی به وجود آمد و سازماندهی آن متفاوت شد، ورشابی فرمانده قرارگاه مرکزی جهاد شد که قرارگاه‌های عملیاتی کربلا، حمزه، رمضان و … زیرنظر آن قرارگاه قرار داشتند. یکی از خصوصیات ورشابی، رسیدگی به امور ایثارگران، جانبازان و خانواده‌های شهدای جهاد سازندگی بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *