همه چیز درباره چسب سیلیکات سدیم و کاربردهای آن

چسب سیلیکات سدیم

سدیم سیلیکات به عنوان عنصر اصلی چسب سیلیکات سدیم، شناخته می شود! شکل ظاهری سیلیکات سدیم ها به صورت پودر سفید رنگ و شفاف می باشد که با حل کردن سیلیکات در آب، محلول قلیایی ایجاد می شود. در واقع، این ترکیب، یکی از روش های ترکیباتی می باشد که شامل سدیم پیرو سیلیکات، سدیم اورتوسیلیکات و سایر عناصر شیمیایی است. سیلیکات سدیم با نام آب شیشه یا پودر مایع نیز در بازار شناخته می شود.

چسب سیلیکات سدیم

چسب سیلیکات سدیم

روش تولید چسب های سیلیکات سدیم

چسب سیلیکات سدیم به دو روش تر و خشک تولید می شود.

چسب سیلیکات سدیم خشک، از ترکیب سیلیس و کربنات سدیم تهیه می شود. در این روش، برای تولید چسب سیلیکات از کوره های بزرگی مانند کورۀ ذوب شیشه استفاده می کنند. در نهایت مواد ترکیبی در دمای بالا ذوب شده و محصول نهایی تولید خواهد شد. سدیم سیلیکات تهیه شده از این روش، معمولاً رنگ سبز روشن یا آبی دارد که به دلیل وجود درصد پایینی از ناخالصی های فلزی خواهد بود.

در روش تولید چسب سیلیکات سدیم تر، دو عنصر اصلی سیلیس و سدیم هیدروکسید در راکتور با دما و فشار مشخص، ترکیب شیمیایی خواهند داشت. پس از آنکه سنگ سیلیس تبدیل به پودر شد، توسط نوار نقاله به راکتور هدایت شده و با آب و سودسوزآور، چسب تر تولید می شود. پس از آنکه فرایند تولید پایان یافت، محصول تولید شده وارد مخزن ته نشین شده و پس از خشک شدن، بلورهای سدیم سیلیکات محصول نهایی خواهند بود.

به دلیل قابلیت ها و ویژگی های ذاتی این چسب، کاربرد آن روز به روز در بخش های مختلف صنایع بزرگ و کوچک، در حال افزایش است. در بخش های بعدی برخی از مهمترین ویژگی ها و کاربردهای چسب سیلیکات سدیم را مطرح خواهیم کرد.

چسب سیلیکات سدیم از چه ویژگی های مهمی برخوردار است؟

چسب سیلیکات سدیم ضد اشتعال، بدون طعم و بو، شفاف و مقاوم در برابر سایش و . . . می باشد. در این بخش برخی مهمترین و بارزترین ویژگی های چسب سیلیکات را عنوان خواهیم کرد.

  • نفوذپذیری بالا در سطوح مختلف
  • قدرت چسبندگی دائمی همراه با کیفیت بالا
  • مقاومت بالا در مقابل کاهش یا افزایش دما (1300 درجه)
  • سازگار با محیط زیست و مقاوم در برابر نوسانات شدید دمایی
  • جلوگیری از نفوذ آب به بافت سطوح مختلف
  • افزایش میزان دوام و پایداری سازه های مختلف

چسب سیلیکات سدیم چه کاربردی در صنایع مختلف دارد؟

چسب سیلیکات سدیم، متناسب با فعالیت ها و تولیدات هر صنعت، کاربردهای متنوعی دارد. برخی از مهمترین کاربردهای چسب سیلیکات سدیم شامل موارد زیر می باشد.

از چسب سیلیکات در تولید انواع شیشه، تولید پاک کننده ها و شوینده های عمومی و صنعتی، تولید سیمان، قالب های ریخته گری، صنعت مکانیک و متالوژی، صنعت ساختمان سازی، صنایع حفاری و پالایش نفت، ساخت انواع سرامیک های مقاوم در برابر آتش، آرایشی و بهداشتی، تولید انواع رنگ و ژل های سیلیکا، محصولات نساجی و . . . استفاده می شود. از طرفی، با وجود این ماده، میزان سایش و خوردگی لوله های آب قابل کنترل بوده؛ و به همین دلیل، در تصفیه خانه های آب و فاضلاب بسیار کاربرد دارد.

چسب سیلیکات سدیمکاربرد چسب سیلیکات سدیم در صنعت کارتن سازی یا تولید کاغذ

از سوی دیگر، از ترکیبات چسب سیلیکات به صورت سیمان کاغذی، در صنعت تولید کاغذ و مقوا استفاده می کنند. قابلیت ها و ویژگی های چسب سیلیکات سدیم در صنعت خودروسازی نیز مورد توجه قرار گرفته است. به عنوان مثال، جهت اتصال و پیاده سازی لوله ها یا سیستم اِگزوز، پُر کردن درزها و شکاف های سرسیلندر و سایر قطعات اتومبیل کاربرد دارد.

یکی دیگر از کاربردهای جالب ژل چسب سیلیکات در حوزه آبزی پروری است. این ژل در جهت رشد و تکثیر جلبک و همچنین جوجه کشی آبزیان نیز کاربرد دارد.

چسب های سدیم سیلیکات چه مضراتی بر سلامت جسم دارند؟

همانطور که در بخش قبل اشاره نمودیم، از چسب سیلیکات سدیم در فرمولاسیون پاک کننده ها و شوینده های صنعتی و خانگی استفاده می شود. بنابراین، ترکیبات شیمیایی این چسب سمی بوده و تاثیر منفی بر بدن خواهند گذاشت. اِستنشاق سدیم سیلیکات باعث التهاب مجرای تنفسی و ریه ها خواهد شد. همچنین،  در صورتی که بلعیده شود؛ دستگاه گوارش آسیب جدی خواهد دید.

از سوی دیگر، در صورت تماس با پوست، ایجاد خارش، سوزش، حساسیت، التهاب پوستی خواهد شد. بنابراین، حین استفاده از این چسب، حتماً موارد ایمنی را در نظر بگیرید.

اهمیت خرید چسب سیلیکات سدیم با کیفیت

با توجه به اهمیت بالای کیفیت چسب سیلیکات سدیم و تاثیر آن بر کیفیت محصول نهایی، توصیه می شود این محصول را از مراکز تولید کننده معتبر خریداری کنید. می توانید با مراجعه به سایت صنایع سیلیکات ایران که بزرگترین مرکز تولید و فروش چسب سیلیکات در ایران است، این محصول را با اطمینان خاطر تهیه نمایید.

https://iransilicate.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *