ماجرای کاشت نگین در چشم برای زیبایی
افزایش تقاضا برای عمل های چشم نشان می دهد که امروزه این عمل ها درمانی نیستند و افراد معدودی در سنین مشخص به دنبال زیبایی بیشتر برای جذاب شدن و تبلیغات هستند و یکی از این عمل ها جراحی تغییر رنگ چشم یا جاسازی جواهرات در چشم است.
دکتر محمدرضا فلاح تفتی میگوید آنچه به عنوان رنگ در ساختار چشم می بینیم مربوط به عنبیه است که از پشت قرنیه مستقیم می بینیم و رنگ آن در هر فردی متنوع است.
وی با بیان اینکه تغییر رنگ چشم ها غیرقابل تصور است، تقریباً یکی از راهکارهای مرسوم در گذشته را می توان گفت: در گذشته، یک عنبیه مصنوعی ساخته شده از پلاستیک در داخل چشم برای رنگ چشم قرار می گرفت.
اما پس از مدتی مشخص شد که این استراتژی دارای عوارض متعددی است. افراد زیادی را شامل می شود و به همین دلیل است که این استراتژی منسوخ شده است، اما یکی از مهم ترین استراتژی های رایج در گذشته این است که گاهی اوقات یک فرد با بخشی یا تمام قرنیه خود مشکل دارد و از آن زمان به بعد بتواند دید بهتر چشمانش را به طور کامل داشته باشد، یا فرآورده های طبیعی مرکباتی با رنگ های کاملا متفاوت روی قرنیه ریخته شده و با سوزن زدن رنگ به قرنیه مبادله می شود یا این تغییر رنگ با تزریق رنگ به قرنیه چشم وصل می شود. و این استراتژی یک ثبات نسبی داشت که کدام رنگ برای مدتی وجود داشت و در صورتی که بعد از مدتی بلعیده یا تخلیه شود، یک بار دیگر مجدداً اصلاح می شد.
وی درباره عوارض این عمل گفت: طی سالیان گذشته رنگهای تزریقی ناخالصیهای بسیاری داشت اما اخیرا از این ناخالصیها کاسته شده و واکنش بدن افراد نسبت به این رنگها به حداقل رسیده است اما به هرحال این یک ماده خارجی است که وارد بدن میشود و علاوه بر اینکه این رنگها میتوانند به مرور زمان خاصیت خود را از دست داده و کمرنگ شوند، میتوانند به فضای داخلی چشم نیز سرازیر شوند و عوارضی همچون التهاب چشم ایجاد کنند. نابینایی در این عمل نیز ممکن است اما جزو عوارض بسیار نادر است.