کمبود کدام ویتامین باعث بوی بد عرق میشود
کمبود برخی از ویتامین ها باعث بد بو شدن عرق بدن میشود مثل کمبود ویتامین B و ویتامین E همچنین کمبود ویتامین C در بد بو شدن بوی عرق تاثیر بسیار زیادی میگذارد.
ریبوفلاوین ویتامین B ممکن است به محدود کردن بوی ماهی بدن افراد مبتلا به بیماری به نام تری متیل آمینوریا کمک کند.
مکملهای کلروفیل گاهی اوقات باعث کاهش بوی بدن میشوند. طبق خدمات بهداشتی دانشگاه کلمبیا، این ماده که به گیاهان رنگ سبز می دهد، ممکن است به تجزیه تری متیل آمین هایی که باعث بوی ماهی در افراد مبتلا به تری متیل آمینوری می شود کمک کند.
محیط، رژیم غذایی، داروها، تغییر در سطوح هورمونی یا شرایط زمینه ای ممکن است باعث تغییر ناگهانی بوی بدن شوند.
تغییر در بوی بدن در زمان رشد طبیعی است، مثلاً نوجوانی که در سن بلوغ است. در زمان بلوغ، غدد عرق و هورمون ها فعال تر هستند و باعث ایجاد بوی بد بدن می شوند.
1-رژیم غذایی:
غذا گاهی اوقات می تواند باعث تغییر ناگهانی بوی بدن شود. بسیاری از افراد پس از خوردن مارچوبه بوی ناگهانی و تند ادرار را تجربه می کنند و پس از متابولیزه شدن غذا، بو از بین می رود.
برخی غذاها گاز بیشتری تولید می کنند که منجر به آروغ زدن یا نفخ می شود. مقدار گاز تولید شده به غذایی که می خوریم بستگی دارد. غذاهایی که باعث ایجاد گاز بدبو می شوند عبارتند از: بوک چوی، کلم بروکلی، کلم، مارچوبه و گل کلم.
رژیم غذایی کلی می تواند بر بوی بدن تأثیر بگذارد و غذاهای خاصی با طعم های قوی مانند سیر، ادویه ها، پیاز یا تربچه باعث بوی بدن می شوند. سیگار کشیدن نیز می تواند باعث بوی بد دهان شود.
2. هیپرهیدروزیس:
استرس گاهی باعث تعریق بیشتر فرد می شود. اختلال هیپرهیدروزیس باعث تعریق بیش از حد و غیرقابل کنترل بدون دلیل مشخص می شود. این اختلال می تواند به دلیل ژنتیک، برخی داروها یا یک بیماری زمینه ای رخ دهد. همچنین در افراد مبتلا به بیماری های روانی تشخیص داده می شود.
3. دیابت (کتواسیدوز دیابتی):
هنگامی که بدن انسولین کافی تولید نمی کند یا نمی تواند به طور موثر از آن استفاده کند، دیابت قندی رخ می دهد که منجر به قند خون بالا می شود. قند خون بسیار بالا منجر به عارضه ای به نام کتواسیدوز دیابتی (DKA) می شود که در آن کتون ها در بدن شروع به ساختن کرده و در خون و ادرار ترشح می کنند. همچنین باعث می شود که نفس بوی میوه ای پیدا کند.
4. عفونت ها:
عفونت های واژن، مانند واژینوز باکتریایی یا عفونت انگل واژن، ممکن است باعث تغییر ناگهانی بو شوند. عفونت هایی که در خارج از واژن ایجاد می شوند نیز ممکن است باعث تغییر در بوی بدن شوند. تریکومونیازیس، یک عفونت انگلی مقاربتی، ممکن است بوی واژن را تغییر دهد.
عفونت پوست ممکن است باعث ایجاد بوی ناگهانی در محل عفونت شود. عفونت های پوستی که ممکن است باعث ایجاد بو شوند عبارتند از اریتراسما (عفونت باکتریایی پوست)، تریکومایکوزیس آگزیلاریس (عفونت باکتریایی زیر بغل) و اینترتریگو (عفونت مخمری).
5. پای ورزشکار:
هنگامی که پاهای شما ناگهان بوی بد و خارش می دهد، یک عفونت قارچی رایج به نام پای ورزشکار ایجاد می شود. این به این دلیل است که قارچ در محیط مرطوب و گرم کفش و جوراب رشد می کند. هنگامی که عادات بهداشتی سالم پا رعایت نمی شود، ممکن است آنها را توسعه دهید.
6. سرطان:
بوی نامطبوع بدن در افراد مبتلا به سرطان پیشرفته گزارش شده است، اما بوی بدن به دلیل زخم های عفونی مرتبط با سرطان ایجاد می شود.