انشا و تحقیق در مورد قیام ۱۵ خرداد
قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ نقطه اوجی در تاریخ انقلاب اسلامی بود، که در آن مردم کشور ایران در معترض شدن به کارهای ضد دینی رژیم شاهنشاهی و بازداشت امام خمینی رحمت الله به خیابانها آمدند و با فداکاری و جانفشانی خود یک حماسه به یاد ماندنی به وجود آوردند.
زمینههای قیام:
مخالفین امام خمینی با لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی: در تاریخ دی ماه سال ۱۳۴۱، دولت پیشین لایحهای را به مجلس شورای ملی عرضه نمود که به سبب آن، اداره امور شهرها و روستاها به انجمنهایی داده میشد که افراد آنان به صورت مستقیم به واسطه مردم منصوب میشدند. امام خمینی «ره» این لایحه را مغایر با احکام اسلامی خواندند و بسیار زیاد با آن مخالف بودند.
بازداشت امام خمینی
در سحرگاه روز ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲، مامورین رژیم شاهنشاهی وارد خانه امام خمینی «ره» در قم شدند و او را بازداشت و به تهران انتقال دادند. اخبار بازداشت امام خمینی همانند یک آتش در کل ایران دست به دست شد و خشم مردم را بر ضد رژیم شاهنشاهی برانگیخت.
تظاهرات در قم بعد از بازداشت امام خمینی، مردم قم به خیابانها آمدند و با شعار «یا خمینی» و «مرگ بر شاه» به تظاهرات خود ادامه دادند. مامورین رژیم شاهنشاهی با تیراندازی به طرف مردم بسیاری از آنان را شهید کردند.
زیاد شدن اعتراضات به دیگر شهرها: قیام ۱۵ خرداد خیلی زود به دیگر شهرها همچون: تهران، ورامین، مشهد، شیراز و اصفهان هم رسید و در هر یک از آن شهرها مردم با آمدن به خیابانها و شعار بر ضد رژیم شاهنشاهی، نمایانگر خشم خود از کارهای ضد دینی شاه شدند.
سرکوب و خونین قیام: رژیم شاهنشاهی با اعزام نمودن نیروهای نظامی و امنیتی به خیابانها، خیلی سریع تظاهرات مردم را سرکوب نمودند و در همین راستا خیلی از مردم شهید شدند و خیلی هم جراحت برداشتند.
پیامدهای قیام ۱۵ خرداد:
آگاهی و وحدت مردم: قیام ۱۵ خرداد، نقش بسیار شاخصی در آگاه شدن مردم ایران نسبت به ظلم و ستم رژیم شاهنشاهی و ضروری بودن مبارزه با آن را داشت. این قیام مردم ایران را متحدتر نمود و اشتیاق مبارزه با ظلم و ستم را در آنان بیشتر نمود.
آغاز نهضت امام خمینی: قیام ۱۵ خرداد، نقطه اوجی در نهضت امام خمینی «ره» بود. بنابراین امام خمینی به عنوان یک رهبر برتر و مقتدا در بین مردم ایران مطرح گردید و نهضت وی بسیار شدت گرفت.
تاثیر گذاری بر روند انقلاب اسلامی:
قیام ۱۵ خرداد یک مقدمه برای انقلاب اسلامی بود که در سال ۱۳۵۷ به پیروزی دست یافت. این قیام نمایانگر این بود که مردم کشور ایران نمیخواهند که تحت ظلم و ستم رژیم شاهنشاهی باشند و میخواهند که آزادی و عدالت باشد.
قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، یک حماسه به یاد ماندنی در تاریخ کشور ایران محسوب میشود که نمایانگر فداکاری، شجاعت و ایمان مردم مسلمان کشور ایران به رهبری امام خمینی رحمت الله میباشد.
اگر سوالی در این باره دارید یا به سوال دیگری هم نیاز دارید میتوانید در قسمت نظرات آن را بیان نمایید. کارشناسان و سایر کاربران ما بسیار شاد میشوند که به سوالات شما جواب بدهند.