40 احادیث امام هادی علی النقی امام دهم حدیث های زیبای حضرت علی نقی

40 احادیث امام هادی علی النقی امام دهم حدیث های زیبای حضرت علی نقی

40 احادیث امام هادی علی النقی امام دهم حدیث های زیبای حضرت علی نقی که بدون شک خواندن انها میتواند تاثیر زیادی در زندگی انسان داشته باشد.

40 احادیث امام هادی علی النقی امام دهم حدیث های زیبای حضرت علی نقی

سالیان متمادی امامت امام هادی (ع) در سامرا تحت نظارت مستقیم حکام عصر ایشان بود. امامت او معاصر با حکومت برخی از خلفای عباسی از جمله متوکل عباسی بود.

احادیث مختلفی از امام هادی (ع) درباره مسائل عقیدتی، تفسیر قرآن، فقه و اخلاق نقل شده است. زیارة الجامعة الکبیره که شامل مفاهیم عقیدتی شیعه درباره ائمه است، از امام هادی (ع) روایت شده است.

امام هادی (ع) با شیعیان در ارتباط بود و از طریق شبکه ویکالا امور آنها را اداره می کرد. برخی از شاگردان و یاران وی عبارتند از: عبدالعظیم حسنی، عثمان بن. سعید، ایوب بن. نوح، الحسن بن. رشید و الحسن العطروش.

مرقد وی در سامرا است. گنبد و برخی از مناره های حرم وی در سال 2006 در حملات تروریستی تخریب شد. و دوباره در سال 2008 مناره های دیگر حرم نیز در اثر بمباران دیگری ویران شدند. این حرم از سال 1389 تا 1394 توسط ایران بازسازی شده است.

احادیث امام هادی علی النقی

  1. فروتنی آن است که با مردم چنان رفتار کنی که دوست داری با تو چنان باشند.
  2. امام هادی(ع) به یکی از دوستانش فرمود: فلانی را توبیخ کن و به او بگو: خداوند چون خیر بنده‌ای خواهد، هر گاه توبیخ شود، بپذیرد (و در صد جبران نقص براید).
  3. همانا برای خداوند بقعه‌های است که دوست دارد در آنها به درگاه او دعا شود و دعای دعا کننده را به اجابت برساند، و حائر حسین(ع) یکی از آنهاست.
  4. همانا که خداوند دنیا را سرای امتحان و آزمایش، و آخرت را سرای رسیدگی، و بلای دنیا را وسیله ثواب آخرت، و ثواب آخرت را عوض بلای دنیا قرار داده است.
  5. به راستی ستمکار بردبار، بسا که به وسیله حلم و بردباری خود از ستمش گذشت شود و حق‌دار نابخرد، بسا که به سفاهت خود نور حق خویش را خاموش کند.
  6. کسی که خود را پست شمارد، از شر او در امان مباش.
  7. حکمت، اثری در دل‌های فاسد نمی‌گذارد.
  8. هر کسی از خدا بترسد، مردم از او بترسند، هر که خدا را اطاعت کند، از او اطاعت کنند، و هرکه مطیع آفریدگار باشد، باکی از خشم آفریدگار ندارد، و هر که خالق را به خشم آورد، باید یقین کند که به خشم مخلوق دچار می‌شود.
  9. هر که دوستی و نظر نهایی‌اش را برای تو همه جانبه گرداند، طاعتت را برای او همه جانبه گردان.
  10. به راستی که خدا جز بدانچه خودش را وصف کرده است، وصف نشود. کجا وصف شود آن که حواس از درکش عاجز است، و تصورات به کنه او پی نبرند، و در دیده‌ها نگنجد، او با همه نزدیکی‌اش دور است و با همه دوری‌اش نزدیک، کیفیت و چگونگی را پدید آورده، بدون اینکه خود کیفیت و چگونگی داشته باشد. مکان را آفریده، بدون این که خود مکانی داشته باشد. او از چگونگی و مکان برکنار است، یکتای یکتاست، شکوهش بزرگ و نام‌هایش پاکیزه است.
  11. حسد نیکویی‌ها را نابود سازد، و فخر فروشی دشمنی آورد، و خودپسندی مانع از طلب دانش است و به سوی خواری و جهل فرامی‌خواند، و بخل ناپسندیده‌ترین خلق و خوی است، و طمع خصلتی ناروا و ناشایست است.
  12. خداوند از ازل تنها بود و چیزی با او نبود. سپس اشیا را به صورت نو ظهور آفرید و برای خودش بهترین نام‌ها را برگزید.
  13. روزگار را ملامت نکن؛ زیرا همه حوادث عالم به دست خداوند است و روزگار هیچ نقشی در پیدایش امور ندارد و غیر خداوند به گونه مستقل در زندگی مردم مؤثر نیستند
  14. هر که از مکر خدا و مؤاخذه دردناکش آسوده باشد، تکبر پیشه کند تا قضای خدا و امر نافذش او را فراگیرد، و هر که بر طریق خدا پرستی محکم و استوار باشد، مصائب دنیا بر وی سبک اآد؛ اگر چه (بدنش) قیچی شود و ریز ریز گردد.
  15. اگر بگویم: هر کس تقیه را ترک کند، مانند کسی است که نماز را ترک کرده، هر آینه راست گفته‌ام.
  16. شخص شکرگزار به سبب شکر، سعادتمند‌تر است تا به سبب نعمتی که باعث شکر شده است؛ زیرا نعمت کالای دنیاست و شکرگزاری، نعمت دنیا و آخرت است.
  17. دنیا بازاری است که گروهی در آن سود برند و دسته‌ای زیان بینند.
  18. امام هادی(ع) به کسی که در ستایش از ایشان افراط کرده بود، فرمودند: از این کار خودداری کن؛ زیرا تملّق بسیار، بدگمانی به بار می‌آورد هنگامی که در نزد برادر مؤمنت مورد اعتماد و وثوق هستی، از تملق او دست بردار و حسن نیت نشان بده.
  19. هر گاه در زمانه‌ای عدل بیش از ظلم رایج باشد، بدگمانی به دیگری حرام است، مگر آنکه (آدمی) بدی از کسی ببیند. و هر گاه در زمانی ظلم بیش از عدل باشد، نباید به کسی خوش‌بین باشد، مگر اینکه به نیکی او یقین کند.
  20. بهتر از نیکی، نیکوکاری است، و زیباتر از زیبایی، گوینده آن است، و برتر از علم، حامل آن است، و بدتر از بدی، عامل آن است، و وحشتناک‌تر از وحشت، آورنده آن است.
  21. از کسی که بر او خشم گرفته‌ای، صفا و صمیمیت مخواه، و از کسی که به وی خیانت کرده‌ای، وفا طلب نکن، و از کسی که به او بدبین شده‌ای، انتظار خیرخواهی نداشته باش که دل دیگران برای تو همچون دل تو برای آنهاست.
  22. نعمت‌ها را با برداشت خوب از آنها به دیگران ارائه دهید و با شکرگزاری افزون کنید، و بدانید که نفس آدمی روآورنده‌ترین چیز است به آنچه به آن بدهی، و باز دارنده‌ترین چیز است، از آنچه آن را بازداری.
  23. خشم به زیردستان از پستی است.
  24. نافرمانی(فرزند از پدر و مادر) مصیبت مصیبت نادیدگان است.
  25. چه بسا شخصی که مدت عمرش سی سال مقدّر شده باشد، اما به خاطر صله رحم و پیوند با خویشاوندانش، خداوند عمرش را به ۳۳سال برساند، و چه بسا کسی که مدت عمرش ۳۳سال مقدر شده باشد، ولی به سبب آزردن خویشاوندان و قطع رحمش، خداوند عمرش را به سه سال برساند.
  26. نارضایتی پدر و مادر، کمی روزی را به دنبال دارد و آدمی را به ذلت می‌کشاند.
  27. مصیبت برای صابر یکی است و برای کسی که بی‌طاقتی می‌کند، دوتاست.
  28. میزان ارزیابی مردم در دنیا با اموالشان و در آخرت با اعمالشان است.
  29. مسخرگی، تفریح سفیهان و هنر جاهلان است.
  30. وقت جان دادنت را نزد خانواده‌ات یاد کن که در آن هنگام طبیبی نیست که جلوی مرگت را بگیرد و نه دوستی که به تو نفع رساند.
  31. جدال، دوستی قدیمی را تباه می‌کند و پیوند اعتماد را می‌گشاید و کمترین چیزی که در آن است، غلبه بر دیگری است که آن هم سبب جدایی است.
  32. شب بیداری، خواب را لذت بخش‌تر، و گرسنگی گوارایی غذا را زیاد می‌کند.
  33. کسی که بر اسب سرکش سوار است، اسیر هوای نفس خویش و نادان اسیر زبان خوش است.
  34. افسوس خوردن کوتاهی در انجام دادن کار را، با تصمیم‌گیری قاطع جبران کن.
  35. مقدرات چیزهایی را بر تو نمایان می‌سازد که به فکرت خطور نکرده است.
  36. هر که از خود راضی باشد، خشم‌گیران بر او زیاد خواهند بود.
  37. فقر مایه آزمندی نفس و سبب ناامیدی زیاد است.
  38. اگر مردم به راه‌های گوناگون روند، من به راه کسی که تنها خدا را خالصانه می‌پرستد، خواهم رفت.
  39. آشکار کردن هر کاری پیش از آنکه به سامان برسد، آفت آن کار است.(منبع: مشرق)

ثبت بیوگرافی شما یا کسب و کارتان در گوگل ♥ آیا شما هم میخواهید بیوگرافی تان یا کسب و کارتان در گوگل ثبت شود؟ اینجا را ضربه بزنید
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *