موقعیت مهدی، نخستین فیلم هادی حجازی فر با محوریت ۴ سال پایانی عمر مهدی باکری، بسیار فراتر از انتظار ظاهر شده و تاکنون در رده دومین فیلم محبوب مردمی قرار گرفته است.
موقعیت مهدی در ۶ پرده، موقعیت های مهم زندگی شهید باکری را به تصویر می کشد. فیلم در پناه یک شخصیت پردازی درست، وجوه اخلاقی شهید باکری را به مخاطب شناسانده و پازل قهرمانی او را با یک طراحی درست، در مخاطبش ته نشین می کند.
اسامی بازیگران فیلم موقعیت مهدی
فیلم سینمایی موقعیت مهدی درباره زندگی شهید باکری میباشد و یکی از فیلم های پرفروش بوده که در سال 1400 اکران شد این فیلم توسط هاد حجازی فر کارگردانی شده است و تهیه کنندگی آن را حبیبالله والینژاد بر عهده دارد اسامی بازیگران فیلم موضعیت مهدی عبارتند از:
- هادی حجازیفر
- ژیلا شاهی
- وحید حجازیفر
- معصومه ربانینیا
- پدرام ولایتی مقدم
- وحید آقاپور
- روحالله زمانی
این فیلم در این مراسم از ۱۴ نامزدی برندهٔ پنج جایزه از جمله سیمرغ بلورین بهترین فیلم شد.
خلاصه داستان
فیلم سینمایی موقعیت مهدی در ژانر درام و با موضوعویت جنگ و دفاع مقدس می باشد. این فلیم روایتگر زندگی مهدی باکری مباشد که فرمانده لشگر 31 عاشورا می باشد. او شهردار ارومیه بوده است که این پست را رها و راهی جبهه جنگ می شود. مهدی باکری از حمید برادر کوچکترش، میخواهد به منطقه برگردد و در کنار او باشد. با بازگشت حمید به پیش مهدی و بعد از عملیات خیبر، او باید تنها و بدون حمید به خانه بازگردد…
بیوگرافی هادی حجازیفر
هادی حجازی فر بازیگر سریال و فیلم سینمایی است که دستی هم در کارگردانی تئاتر دارد. او متولد ۳۱ خرداد ۱۳۵۵ است و در شهر خوی آذربایجان غربی به دنیا آمده است. پس بیدلیل نیست که در فیلم و سریالها با زبان شیوای آذری هم صحبت میکند و آن را به نوعی امضا برای خودش تبدیل کرده. او یکبار به خبرنگاری که به ساخت فیلم «آتابای» به زبان ترکی اعتراض داشت پاسخ تامل برانگیز و البته همراه با عصبانیتی داد تا از زبان حدود نیمی از جمعیت ایران که ترکی است دفاع کرده باشد.
بیوگرافی ژیلا شاهی
ژیلا شاهی متولد ۲۲ اسفند ماه سال ۶۴ است. وی فارغ التحصیل رشته تاریخ در مقطع لیسانس است. ژیلا شاهی از ۱۶ سالگی در کانون پرورش فکری کار تیتر را آغاز کرد.
او در فیلم های سینمایی زیادی نظیر موقعیت مهدی، شیطان وجود ندارد، زغال، قصرشیرین، روزهای نارنجی، لرد، پرسه در حوالی من، فصل فراموشی فریبا، خاکستر و برف، دلتنگی های عاشقانه، روییدن در باد و… به ایفای نقش پرداخته است.
بیوگرافی وحید حجازی فر
وحید حجازیفر بازیگر است و برای اولین بار با فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» و نقش «حمید باکری» وارد حرفه بازیگری شد. وحید حجازیفر، برادر هادی حجازی فر است.
او پیش از ورود به سینما و حرفه بازیگری، در تئاتر عروسکی، نویسندگی، بازی و عروسک سازی کرده بود. وحید حجازی فر، برادر هادی حجازی فر (بازیگر، کارگردان و نویسنده) است و این دو در فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» بایکدیگر همکاری کردند و نقش برادران «باکری» را ایفا کردند.
درباره فیلم موقعیت مهدی
البته داستان زندگی باکریها و برنگشتنشان خود غمآلود است اما حجازیفر که خود آذریزبان است و به فضای شعر و عاطفی آذری علاقه فراوان دارد، با ترکیب این عناصر با هم یک فیلم دفاع مقدسی آذری کاملاً احساسی و تراژیک ساخته که در تاروپود سکانس به سکانس فیلم شکل گرفته است.
فیلمساز این جنبه غمآلود را به صورتی ساخته که از خلال آن درخشش و قداست دفاع مقدس دیده میشود. این همان عنصر ملحوظ در سینمای دفاع مقدس است که در دهه ۶۰ و ۷۰ دیده میشد. صرف فیلمهای تراژیک و غم آلود دفاع مقدس به معنای علیه آن بودن نیست. علاوه بر این سکانسهای زمینگیر کردن تانکها که منجر به عقبنشینی آنها میشود و دفاع از خطوط نبرد از یک سو و همچنین سکانسهای تعهد مهدی نسبت به خانواده برادر شهیدش، انسانیت و عدالت او برای بازگرداندن پیکر شهدا در مقایسه با برادر خودش از سوی دیگر، از مهدی باکری یک قهرمان دفاع مقدس ساخته است.
پرده من مهدی باکری نیستم! که درباره رفاقت دو نوجوان بسیجی فیلم است به عنوان بخش فرعی مکمل داستان لشکر عاشورای آذریزبانها است. تصویر ترکها در سینمای دفاع مقدس خود سوژه یک گزارش مفصل دیگر است اما حجازیفر بطور روشن قصد داشته تا با این بخش ادای دینی به بچههای این لشکر کرده باشد.
نخ اصلی اپیزودهای موقعیت مهدی قوام لازم را ندارد
روایت اپیزودیک می تواند توسط یک فیلمساز به پرده اکران برسد یا اینکه توسط چند فیلمساز که هر کدام یک اپیزود فیلم را کارگردانی کرده اند، ساخته شود اما آنچه مسلم است ارتباط معنایی و میان متنی بین اپیزودها بسیار در این شیوه قابل تامل است که در نهایت این اپیزودها را به یک انسجام و یکدستی برساند.
موقعیت مهدی در کنار ساختار اپیزودیک یک فیلم بیوگرافیک نیز هست و چون به زندگی یکی از فرماندهان جنگ می پردازد، از این رو نیز قابل توجه است تا اثری که به مخاطب عرضه می شود بر مبنای مستندات و زندگی این قهرمان جنگی باشد.
آنچه در مورد موقعیت مهدی ساخته هادی حجازی فر می توان به آن اشاره کرد این است که فیلم اسیر قهرمان پروری کاذب نگشته است و در نشان دادن زوایای شخصیتی کاراکتر اصلی فیلم دچار جو زدگی نشده است و چه خوب است که این اتفاق مبارک نه در کارگردانی رخ داده است و نه در بازی حجازی فر در نقش شهید باکری که اتفاقا شیرین از آب درآمده است. فراموش نکنیم موقعیت مهدی اثری است که می توانست با توجه به مضمون، شدیدا به یک فیلم شعارزده تبدیل شود و همچون آثار مشابه خود چهره ای غلو آمیز از قهرمان روایت خود خلق کند، که خوشبختانه حجازی فر با هوشمندی توانسته است از این آسیب جدی، جان سالم به در ببرد.
موقعیت مهدی اما متاسفانه فیلم کاملی نیست و اپیزودهایش در کنار یکدیگر نتوانسته است آنگونه که باید در نشان دادن چهره اصلی قهرمان فیلم موفق باشند، بیشتر روایتی است برش گونه که برش هایش هم مکمل هم نیستند و آن نخ اصلی ارتباطی بین آنها چندان دوام قوام لازم را ندارد. اساسا در فیلم های بیوگرافیک ما شاهد یک روند شکل گیری و در هم تنیده می باشیم که پله پله با مقاطع حساس و موقعیت های تاثیرگذار زندگی کاراکتر اصلی مواجه میشویم اما موقعیت مهدی روایت اش بریده بریده است و برش هایش در کنار یکدیگر به خوبی چفت و بست نشدهاند.