حمید رحمانیان کیست و اهل کجاست
حمید رحمانیان گرافیست ، نویسنده ، فیلم ساز و انیماتور متولد سال 1346 در تهران بوده و در حال حاضر 56 سال سن دارد و در نیویورک آمریکا زندگی میکند او لیسانس گرافیک را از دانشکده پردیس هنرهای زیبای تهران اخذ کرده و فوق لیسانس انیمیشن کامپیوتری را از نیوریک اخذ نمود و در زمینه شاهنامه نویسی کتاب های سه بعدی مینویسند.
بیوگرافی حمید رحمانیان
حمید رحمانیان در سال 1346 در تهران است و تا 25 سالگی در تهران زندگی کرده و سپس برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و دیگر در انجا ماند.
مجله شبونه – او لیسانس گرفیک خود را از دانشکده پردیس هنرهای زیبای تهران گرفت و سپس راهی امریکا شد و در رشته انیمیشن کامپیوتری به تحصیل پرداخت و توانست فوق لیسانس این رشته را بگیرد.
نوشتن کتاب های شاهنامه به صورت سه بعدی از فعالیت های خاص او میباشد.
حمید رحمانیان را با پروژه بزرگ «شاهنامه مصور» در تمام دنیا میشناسند. اثری که والاستریت ژورنال آن را «شاهکار» نامیده و خودش آن را مادر آثار خلاقانه بعدیاش میداند. دیگر آثار او کتاب سهبعدی ضحاک، کتاب صوتی سیزدهساعته شاهنامه (با مقدمهخوانی فرانسیس فورد کاپولا)، انیمیشن عروسکی پرهای آتشین (روایت عاشقانه زال و رودابه)، سیاوش شاهزاده غمگین و… است.
سوابق
از حدود 1980 به بعد، رحمانیان عشق خود به هنر سنتی ایران (و بهخصوص شاهنامه) را با تکنولوژی بصری مدرن درآمیخت تا برای کم کردن فاصلهی میان دنیاهای هنری شرق و غرب، هنرهای بصری جدیدی خلق کند. رحمانیان از سال 1987 به فعالیت در زمینه گرافیک پرداخته و در 1992 افتخاری بزرگ کسب کرد و جایزهی جوانترین طراح متخصص در ایران را به خود اختصاص داد.
او بعنوان یک طراح گرافیک در آمریکا به کار خود ادامه داده است و در آنجا برای مراکز فرهنگی و شرکت های تبلیغاتی کار می کند. کارهای وی در انتشارات و مسابقات بین المللی نمایش داده شده اند. فیلم های داستانی و مستندهای او برای نخستین بار در ونیز، ساندنس، تورنتو، تریبکا و فستیوال های بین المللی فیلم، نمایش داده شده اند و جوایز بین المللی متعددی دریافت کرده است.
همچنین ببینید:
او در همین زمان، جایزه جوانترین گرافیست ایرانی را دریافت میکند و در سال ۱۹۹۴، برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته انیمیشن به انیسستو پرَت آمریکا میرود. تز ارشد او انیمیشن «روز هفتم»، نامزد اسکار دانشجویی میشود.
رحمانیان همچنین تجربه همکاری با دیزنی را دارد و فعالیت سینمایی را با ساخت فیلمهای کوتاه آغاز کرده است. او در حرفه فیلمسازی و تولید محتوای صوتی و نمایشی به خلق آثار هنری برجستهای در مقیاس جهانی پرداخته است که از جمله آن میتوان به پروژه بزرگ شاهنامه اشاره کرد.
حمید رحمانیان کار نقاشی یک ترجمه و اقتباس متفاوت از شاهنامه فردوسی را بنام “حماسهی پادشاهان پارسی” عهده دار شد. مترجم این کار احمد صدری بوده است. این کتاب هنری 600 صفحه ای درسال 2013 توسط انتشارات کوانتاک لین پرس منتشر شد که توسط نشریه ی وال استریت، یک شاهکار خوانده شد. این اثر هنری توسط چندین موزه خریداری و نمایش داده شده است. تصاویری که او در این کتاب بکار برده شامل هزاران اِلِمان هماهنگ و موزون از جمله نقاشی، لیتوگرافی، نسخ خطی و مینیاتور از ایران، هند مغول و امپراتوری عثمانی بین قرون 15 تا 19 بوده است.
سبک کار
کارهای گرافیکی رحمانیان که برگرفته از بصری سرزمین ایران هستند به شکل عروسک، لباس های ویژه، ماسک، نقاشی های پرده ای و انیمیشن دیجیتال ارائه می شوند. این ها همه در یک انیمیشن با فن سایه پردازی، زنده می شوند. این فن توسط صاحب آن، لری ریید، بر روی یک صحنه به اندازه ی صفحه ی سینما اجرا می شود.
همچنین ببینید:
این نمایش همچنین یک امتیاز دیگر هم از جهت گروه موسیقی خود، لوگا رامین ترکیان و اعظم عالی، دارد. حمید رحیمیان، با تولیدی نورسایه (Shadow Light) و مارک امین، شریک شد تا عظیم ترین نمایش سایه ی عروسکی را اجرا کنند. «پرهای آتش» برای همه ی سنین مناسب بوده است. رحمانیان می گوید: «پرهای آتش اِلِمان هایی از داستن جنگل، راپانزل و رومیو و جولیت دارد اما بر تمام این داستان ها پیشی گرفته است. قصه زال بیش از هزار سالش است و همین است که این داستان را اینطور جهانی کرده است».
در این صفحه بیوگرافی حمید رحمانیان شاهنامه نویس و نویسنده و گرافیست را مشاهده کردید.