ر. اعتمادی کیست
رجبعلی اعتمادی معروف به ر. اعتمادی رمان نویس و نویسنده و روزنامه نگار میباشد او متولد ۱۳۱۲ در شهرستان لار واقع در استان فارس بوده که در 21 تیر ماه 1402 بر اثر ایست قلبی درگذشت او در سالهای پایانی عمرش خانه نشین شده بود و در گیر فعالیت نویسندگی نداشت. در ادامه زندگینامه رجبعلی اعتمادی و همسرش و فرزندانش و سوابق و آثار او را خواهیم خواند.
بیوگرافی رجبعلی اعتمادی
رجبعلی اعتمادی متولد ۱۳۱۲ در شهر لار است او در سال ۱۳۳۵ بعد از پایان یافتن خدمت سربازی، در آزمون روزنامه اطلاعات حضور پیدا کرد و توانست رتبه ششم را به دست آورد و به روزنامه اطلاعات ورود پیدا کند.
سوابق
رجبعلی اعتمادی بنیانگذار و سردبیر مجله ویژه نسل جوان ایران میباشد که سالها به عنوان یکی از پرفروش ترین و پرمخاطب ترین مجله های ایران به شمار میرفت.
او بیشتر کتابهایش را با نام مستعار ر. اعتمادی به چاپ رساندهاست. او بیشتر اشتهار ادبیاش را به خاطر سوژههای داستانهای خود دارد.
ر. اعتمادی یکی از معدود رمان نویسان معاصر ایرانی است که چندین نسل جوان ایران علیرغم همه محدودیتهای چاپ کتابهایش، بسیاری از کتابهای او را خواندهاند و میشناسند.
اعتمادی از اواخر دهه پنجاه تا اواخر دهه هفتاد نمیتوانست با نام واقعی خود چیزی را به چاپ برساند اما کپیهای غیرمجاز کارهایش جزو محصولات پرفروش دستفروشهای حوالی میدان انقلاب بود.
از لار تا تهران
پدرم بازرگانى بود اهل ريسك و خطر، اغلب حتى طى يك سال مىديديم كه وضع مالىمان خوب و بد مىشود، باصطلاح بالا پائين زياد داشت. در سال ششم دبستان بودم كه پدر بر اثر ورشكستگى لار را ترك كرد و عازم تهران شد تا بخت خود را در اين شهر بيازمايد. يك سال بعد، درست وقتى كه من دوره دبستان را تمام كردم مادرم مرا به تهران نزد پدر فرستاد و من در دبيرستان مروى تهران ــ در خيابان ناصرخسرو ــ مشغول تحصيل شدم و كمى بعد پدر، كل خانواده را به تهران منتقل كرد چون كار و بارش دوباره جان گرفته بود و تا امروز ساكن تهرانيم.
همچنین ببینید:
بیوگرافی یارعلی پورمقدم نویسنده و همسرش و فرزندان
بیوگرافی محسن میهن دوست نویسنده و پژوهشگر
دوران کودکی
رجبعلی اعتماد میگوید هميشه از انشاء نمره بيست مىگرفتم. يادم هست در كلاس ششم دبستان انشايى نوشتم و بعد از خواندنش در كلاس درس، معلممان انشاء را از من گرفت و با خودش برد. من متعجب از حركت معلم انشاء، پيش خودم فكر مىكردم مرتكب چه گناهى شدهام كه انشاى مرا با اخم و تَخم گرفت و با خودش برد، دو ماهى گذشت، يكروز معلم انشاء همراه با مدير به كلاس آمد و مرا صدا زد. يك جلد كتاب انشاء نويسى كه خاطرم هست نويسندهاش شخصى بنام سليم نيسارى بود به من هديه داد و گفت: اين جايزه از تهران براى شما آمده است. بىانصاف حتى توضيح نداد كه چرا اين جايزه در بين تمام شاگردان كلاس به من تعلق گرفته است. بعدها فهميدم اين جايزه بخاطر انشائى بود كه معلم انشاء آن را از من گرفت و برد.
«در سال اول تحصيلى، در زنگ انشاء، من هم مانند بقيه دانشآموزان انشايم را خواندم. زمانى كه خواندن انشايم تمام شد ناگهان متوجه شدم همكلاسيها برايم كف مىزنند، شگفتزده و در حالى كه از شرم سرخ شده و علت را نمىدانستم سر جايم نشستم و معلم كلاس آقاى دكتر حيدريان كه اگر زنده است سلامت باشد و اگر فوت كرده خدايش بيامرزد، بعد از زنگ پايان كلاس مرا خواست و گفت: پسر جان! تو استعداد نويسندگى دارى آيا كتاب مىخوانى؟ گفتم بله. من عاشق كتابم. ايشان چند كتاب به من معرفى كردند كه حتما آنها را مطالعه كنم. در آن زمانها وضع اقتصادى مردم به گونهاى نبود كه پول توى جيبى قابل ملاحظهاى به بچهها بدهند.
ما نسلی بودیم که با دوره خاص مبازرات سیاسی در سرتاسر دنیا روبهرو شده بودیم، مبارزه مارکسیسم- لنینیسم با سرمایهداری غرب. ایدئولوژی مارکسیسم مانند هر ایدئولوژی دیگر فقط خط خود را قبول داشت و خطوط دیگر را پس میزد و محکوم میکرد، فقط ایدئولوژی خود را میپسندید و اگر شما رمانی مینوشتید از زندگی کارگران، فقر و بدبختی و مبارزات کارگری روشنفکر بودید و تأیید میشدید اما اگر در ادبیات کار میکردید و مردم آثار شما را صرفنظر از ایدئولوژی میخواندند، یا نادیده میگرفتند و یا حمله میکردند. این ایدئولوژی در نسل شما شکست خورد اما دنبالههایش هنوز در ایران هستند و کسانی اینطور فکر میکنند، آنها با تحولات جهانی هماهنگ نشدهاند و هنوز تحت عنوان نویسنده روشنفکر دنبال این هستند که در یک گروه و طبقه خاص خواننده داشته باشند، طبعا نویسندهای که در همه گروهها خواننده داشته باشد، برایشان غیرقابل تحمل است.
علت درگذشت و فوت
مهدی رحیمی، ناشر کتابهای ر. اعتمادی با تأیید این خبر به ایسنا گفت: او ساعت یک و نیم شب گذشته در منزلش از دنیا رفت. مدتی بود که در بستر بیماری بود.
به گفته او، مراسم تشییع پیکر و خاکسپاری ر. اعتمادی احتمالا فردا، پنجشنبه، ۲۲ تیرماه، در بهشت زهرای تهران برگزار شود.
مراسم یادبود این نویسنده نیز روز شنبه، ۲۴ تیرماه، از ساعت ۱۸ تا ۲۰ در باشگاه راهآهن شهرک اکباتان برگزار خواهد شد.
رجبعلی اعتمادی زاده بهمن ۱۳۱۲ مشهور به ر. اعتمادی نویسنده و روزنامهنگاری بود که بهخاطر نوشتن رمانهای عامهپسند و پرفروش شهرت دارد.