بیوگرافی سیاوش میرعرب
استاد سیاوش میرعرب محقق و دانشمند ایرانی و استاد دانشگاه ساندیگو بوده که با استفاده از روشهای محاسباتی و زیرساختهای اَبَر محاسباتی، بزرگترین و دقیقترین شجره خانوادگی پرندگان تا به امروز را آماده کرده اند.
این کار بخشی از پروژه ده هزار ژنوم پرنده ها است که هدفش تولید پیشنویس توالی ژنوم برای حدود 10500 گونه پرنده زنده سیاره زمین میباشد.
آقای میر عرب در این باره میگوید یکی از مهمترین دلایل موفقیت ما در این پروژه استفاده از ابر رایانهها دانشگاه بوده است
سوابق
شیوه جدید «قالببندی آماری» نام دارد و در «پروژه فیلوژنتیک پرندگان» به کار برده شد.
بیوگرافی محمد پیدایش دانشمند ایرانی کیست استخراج طلا از شیر فاسد
به گفته «تاندی وارنو»، رهبر ارشد این تحقیق، درخت گونهها شیوهای برای توضیح چگونگی تکامل گونهها از جدی خاص به شمار میآید. دانشمندان از این درخت برای بررسی چگونگی ظهور ویژگیهای مختلف، چگونگی ایجاد درخت تکاملی و همچنین چگونگی ایجاد این مشخصهها توسط تغییرات محیطی استفاده میکنند.
شیوه «قالببندی آماری» از دادههای ژنی و روشهای بهینهسازی آماری برای طبقهبندیکردن ژنها به مجموعهها یا «قالبهایی» خاص بهره میبرد. دادههای هر یک از این مجموعهها ترکیب شده و «درخت ابرژنتیکی» را ایجاد میکنند و پس از آن، این درختهای ابرژنتیکی نیز ترکیب میشوند و «درخت گونه» کلی را ایجاد میکنند.
سیاوش میرعرب، فارغالتحصیل دانشگاه تگزاس در آستین و نویسنده ارشد این مقاله، در تشریح شیوه جدید گفت: این روش ویژگیهای رویکردهای کنونی را ترکیب و امکان استفاده از تمامی دادههای در دسترس را فراهم میکند. نتایج شیوه جدید تخمینهای بسیار پیشرفتهتری از درختهای ژنتیکی ارائه میدهد.
شیوه «قالببندی آماری» به محققان حاضر در «پروژه فیلوژنتیک پرندگان» امکان تحلیلکردن بیش از 14 هزار ژن پرندگان و ایجاد درخت بزرگی را داد که گونههای مختلف پرندگان را به هم مرتبط میکند. در این بررسیها مشخص شد فلامینگو بسیار به کبوتر شبیه است.