حجت الاسلام شیخ مصطفی کرمی متولد دهه 50 در محله دروازه غار تهران میباشد و به عنوان روحانی و سخنران در کشورمان فعالیت میکند که مهمترین سابقه او داوری برنامه حسینه معلی در تلویزیون میباشد.
بیوگرافی شیخ مصطفی کرمی
شیخ مصطفی کرمی در دهه 50 در محله دروازه غار تهران متولد شده است و سالها در رشته کشتی فعالیت داشته و سپس به دلیل علاقه به مسائل دینی به سراغ طلبگی رفته و وارد حوزه علمیه شده است و مسیر زندگی اش کاملا عوض شده ست و از زمانی خدمت سربازی اش را تمام کرده طلبگی را آغاز کرده است.
وضعیت منبر در کشور
شیخ مصطفی کرمی میگید شاید هیچ زمانی به اندازه روزگار ما تنوع کمی و کیفی در امر تبلیغ نبوده است. امروز الحمدلله به گونه ای است که افراد مختلف با سلایق و ذائقههای متنوع به مجالس میآیند و اشباع میشوند. هر کسی متناسب با میل و رغبتی که به یک فرد دارد، از نظر عاطفی و معرفتی بهره برداری معنوی خود را می کند. از این جهت به نظرم منبرهای ما در سطح راضی کننده ای قرار دارند.
برخی ممکن است خوب حرف بزنند؛ اما حرف خوب نزنند. ممکن است فردی آدم حرافی باشد؛ خیلیها هستند که کارخانه تولید هیجان هستند؛ تا میتوانند احساسات و عواطف شنونده را تحریک میکنند. بسیار هم جذاب و گیرا و پر مشتری هستند. از بسیاری از عناصر هنری هم در کارشان بهره میبرند؛ اما ماحصل کار و خروجی شان چیزی نیست. برآورد که می کنی سطح این منابر از نظر علمی و محتوایی در سطح پایینی است. در حالی که حوزه تاثیرگذاری شان بسیار گسترده است. اگر محتوا رعایت شود و منبری بداند که چه می گوید و چگونه باید بگوید، مخاطبشناسی بداند، روانشناسی بداند، تناسب موضوع را با مخاطب به لحاظ روانی تشخیص دهد؛ همه اینها در تاثیرگذاری و نفوذ کلام اثربخش است. اینجاست که فرد میتواند به معنای واقعی انسان سازی کند. مهمترین شرط اینجا اعتقاد زبانی و عملی به گفته هاست.
برای رفتن به منبر مطالعه میکنم
من به طور ویژه نمیتوانم بگویم که چقدر مطالعه می کنم. ما همه مطالعه میکنیم؛ گردآوری مطالب میکنیم و مطالب را آرشیو میکنیم. ممکن است مطالعه کوتاه جداگانه هم برای هر منبر داشته باشیم اما بیشتر به آرشیوها مراجعه می کنیم.
همچنین ببینید:
- بیوگرافی عبدالرضا هلالی مداح و همسرش و فرزندان
- بیوگرافی حجت الاسلام شهید محمدصادق دارایی
- بیوگرافی حجت الاسلام شهید محمد اصلانی
درست و اصل این است که منبری اصول کلی را حفظ و اجرا کند اما پردازش و عمل آوردن آن، بحث دیگری است که به قابلیت و استعداد انسان برمیگردد. مهم ورود درست به بحث و پیش بردن آن است.
نفوذ دشمن در منبرها
البته همانطور که دشمن برای عوام جامعه برنامه دارد، برای خواص هم برنامهریزی میکند. حتی برنامهریزی دقیقتر و بهتری هم دارد. همه جا نفوذ در لیدرها، سلبریتی ها و عناصر کاریزماتیک از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ چراکه حوزه تاثیرگذاری آنها بالاست. منبرها از این ناحیه هم دارای آفت هستند. مسئله نفوذ در میان منبری ها حساس تر و مهمتر است. حتما این مسئله سازماندهی می شود به صورت ارگانیک، رسمی و غیررسمی. من پیش از این، آفاتی را گفتم که خودمان در منبر مبتلای به آن هستیم. ما گرفتاریم، گاهی منبری ها به این کار به عنوان یک حرفه و شغل و منبع درآمد نگاه می کنند، برای همین آن دغدغه و رسالت اصلی شان تحتالشعاع قرار میگیرد. خیلی از مسائل حاشیه ای متن میشود و متن اصلی که رساندن این قافله به سرمنزل مقصود است، به حاشیه می رود.