بیوگرافی محمدحسین مهدویان کارگردان و فیلمنامهنویس ایرانی را به همراه شخصیش و عکسهای جدید و همسرش را در ادامه در این بخش ازمجله شبونه بخوانید.
بیوگرافی محمدحسین مهدویان
آقای محمد حسین مهدویان کارگردان و فیلمنامه نویس ایرانی در بیست و سومین روز از اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۰ در شهر بابل دیده به جهان گشوده است
وی تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی کارگردانی سینما در دانشگاهی به نام سوره ادامه داد و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه صدا و سیما اخذ نمود
آغاز فعالیت
وی سرانجام در سن ۲۳ سالگی در سال ۸۳ بعد از اتمام تحصیلات خود در مقطع لیسانس مستندی با موضوع زمینه شروع جنگ به نام استخوان لای زخم را برای موسسه روایت فتح تولید کرد و بعد از این توانست چندین مستند و فیلم کوتاه راتولید کند.
عکس محمدحسین مهدویان و همسر و فرزندانش
در نهایت در سال ۹۱ موفق شد مجموعه مستند ۱۰ قسمتی به اسم آخرین روزهای زمستان را برای شبکه یک سیما بسازد و توانست در حرفه ای خود به اوج شهرت برسد.
ازدواج محمدحسین مهدویان
این کارگردان مطرح کشورمان سالها پیش ازدواج کرده و حاصل این ازدواج دو فرزند به نامهای آرش و آسمان می باشد.
مجموعه های تلویزیونی
از مجموعه تلویزیونی وی میتوان به آخرین روزهای زمستانی اشاره کرد
مجموعه فیلم های سینمایی
از مجموعه فعالیتهای ایشان در عرصه سینما می توان به درخت گردو در سال ۹۸ و ماجرای نیمروز و رد خون درسال ۹۷ و لاتری در سال ۹۶ و ماجرای نیمروز در سال ۹۵ و ایستاده در غبار در سال ۹۴ نیز اشاره کرد.
- همچنین ببینید: بیوگرافی محمد رسول اف کارگردان
وی همچنین در ساخت چندین مستندفعالیت داشته که میتوان به ترور سرچشمه استخوان لای زخم دیکتاتور بزرگ میدان جنگ کوتاه داستانی مرگ در نیمه تابستان پدر ملک الموت تخت خواب یک نفره مجموعه بیم و امید را نام برد.
جوایز و افتخارات محمدحسین مهدویان
آقای محمدحسین مهدویان توانست برنده تندیس حافظ بهترین کارگردان برای ماجرای نیمروز در جشن دنیای تصویر هنر را در سال ۹۶ از آن خود کند و همچنین توانست جایزه ویژه هیئت داوران برای فیلم لاتاری را در سال ۹۷ کسب کند و برنده تندیس چهره سال برای ماجرای نیمروز در جشنواره هشتمین جایزه سینمایی ققنوس را از آن خود کرد و همچنین توانست سرانجام سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را برای درخت گردو در سال ۹۸ در جشنواره فجر به دست آورد.
فیلم گفتگو با محمد حسین مهدویان
به نظرتان فیلمسازی مسعود کیمیایی چه ویژگی دارد که نسل جوانتر نیز همچنان مخاطبان او به حساب میآیند؟
ویژگی منحصر به فرد کیمیایی نسبت به کارگردانان دیگر شاید این باشد که سینمای او زنده، جاندار و پرخون است. تماشای فیلمهایش لذتبخشند. همین امر هم او را به فیلمسازی دوستداشتنی برای همه آنان که عاشق سینما هستند بدل میکند.
پیج اینستاگرام محمد حسین مهدویان mohammadhosein.mahdavian
چطور با سینمای کیمیایی آشنا شدید؟ میخواهم از نخستین مواجههتان با این کارگردان بگویید.
اولین فیلمهایی که از او تماشا کردم در تلویزیون بود، مثلا «تیغ و ابریشم». آن زمان اصلا نمیدانستم کارگردان این فیلمها چه کسی است. دقیقا در برههای که آدمها بیتوجه به کارگردانان فقط تماشاگر فیلمها هستند. اما اولین فیلمی که از کیمیایی در سالن سینما دیدم، «ضیافت» بود. همان زمان این فیلم را چندبار در سینما تماشا کردم. «ضیافت» فیلم بسیار پر خون و احساسی بود. البته پیش از این «قیصر» را به شکل ویدئویی تماشا کرده بودم و نمیدانستم کارگردان این دو فیلم یک نفر است.
پس با «ضیافت» به سینمای کیمیایی علاقهمند شدید.
این فیلمها و موقعیتهای هیجانانگیزی که مسعود کیمیایی برای نوجوانانی مثل من در آن سالها ایجاد میکرد توامانی از عشق، جوانی، شور زندگی و غم بود که منجر به پایانهای تراژیک میشدند. البته اینها درونمایه فیلمها بودند که با ظاهر پر افت و خیز صحنهها، استفاده واقعی از خون و آلت قتاله، دکوپاژ درست، فیلمها را بسیار دیدنی کرده بود. شیفته کیمیایی بودم و بعدها متوجه شدم فیلمهایی که دوست داشتم ماحصل کارگردانی شخصی به نام مسعود کیمیایی بوده است. همان زمان بود که او را جدیتر دنبال کردم. منتظر بودم فیلمی بسازد، و همه آنچه تا آن روز ساخته بود را تماشا کردم. دنیایی که کیمیایی در فیلمهایش میساخت بسیار شگفتانگیز بود. به خاطر دارم در آن دوره که فیلم «فریاد» ساخته شد، چندان مورد اقبال قرار نگرفت، اما من که آن زمان در بابل زندگی میکردم، مدام به سینمای شهرمان سر میزدم و منتظر بودم «فریاد» در شهرمان اکران شود.