بی بی لوعه دارخوین کیست بیوگرافی بی بی لوعه دارخوین و همسر و فرزندان

بی بی لوعه دارخوین کیست بیوگرافی بی بی لوعه دارخوین و همسر و فرزندان او را در این صفحه مشاهده نمایید.

بی بی لوعه دارخوین کیست

بی‌بی‌لوعه بانوی 108 ساله مقاومت ایرانی بوده که در دوران اشغال خرمشهر به همراه پسرانش در این شهر ماندند و با مردم در برابر عراقی ها مبارزه کردند.

، هم‌زمان با آغاز جنگ تحمیلی و در شرایطی که قسمت اعظمی از شهر دارخوین خالی از سکنه می‌شود، بی‌بی لوعه در دارخوین ماند و همراه با پسرانش ضمن شکل‌دهی نیروهای مقاومت مردمی، خدماتی را به رزمندگان ارایه داد که از آن جمله می‌توان به پخت نان و غذا، شستن لباس‌های رزمندگان و روحیه دادن به آن‌ها اشاره کرد.

بی بی لوعه دارخوین کیست بیوگرافی بی بی لوعه دارخوین و همسر و فرزندان

بیوگرافی بی‌بی‌لوعه

بی‌بی‌لوعه متولد سال ۱۲۹۴ بود که در سن ۱۲ سالگی ازدواج کرده و در دارخوین خوزستان سکونت داشت.

پیرترین زن خوزستان بود که پس از ۱۰۸ سال در دارخوین درگذشت. نام‌اش بی‌بی لوعه بود و به مادر دارخوین و رزمندگان شهرت داشت. او در طول زندگی‌اش دوبار شاهد حمله به آبادان بود. یک‌بار۹۰ سال قبل وقتی انگلیسی‌‌ها آمده بودند آن زمان بی بی فقط ۲۰ سال سن داشت. و یک‌بار هم زمانی که صدام آبادان را محاصره کرد همان زمان که بی بی ۶۵ ساله شده بود و برای آن‌که به رزمندگان خدمت کند هرگز دارخوین را ترک نکرد.

سالها مبارزه برای حفظ خاک وطن

با مستقر شدن قشون انگلیسی ها در دارخوین آنها مجبور شدند از آنجا فرار کنند چون اگر می ماندند آنها را اعدام می کردند. اما بعد از مدتی به محل زندگیشان بازگشتند. هم‌زمان با آغاز جنگ تحمیلی و در شرایطی که شهر دارخوین خالی از سکنه شد، بی‌بی لوعه در دارخوین ماند و همراه با پسرانش ضمن شکل‌دهی نیروهای مقاومت مردمی، خدماتی مانند شستن لباس‌های رزمندگان و پخت نان و غذا به رزمندگان ارائه می‌داد.

مهربانی و مهمان نوازی او تا پایان عمرش ادامه داشت. در طول دوران جنگ فرماندهان زیادی به خانه او رفت و آمد داشتند. از قاسم سلیمانی گرفته تا شمخانی و صیاد شیرازی محسن رضایی و حتی بنی صدر هم آمده بودند.

او لحظات دردناکی از جنگ را هنوز به خاطر داشت. هادی پسر بی بی سال‌ها از او مراقبت کرد. بی‌ بی حس تعلق خاطر زیادی به هادی داشت. هادی از آن پسرهایی بود که بی بی همیشه مراقبش بود و حالا او تا پایان عمر کنار مادر ماند.

لوعه به معنی رنج کشیدن است. او مانند نامش در طول بیش از یک قرن زندگی در خوزستان تمام فراز و نشیب های این شهر را به چشم دید و محنت کشید. بسیاری از رزمندگان آن سال‌ها که در این منطقه عملیاتی خدمت می‌کردند، بی‌بی را به خوبی می‌شناسند و حتی به واسطه فعالیت‌هایش به او لقب مادر جبهه‌ها دادند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب صحیفه. لایسنس فعال نشده است، برای فعال کردن لایسنس به صفحه تنظیمات پوسته بروید.