علت قیام ۱۵ خرداد تاریخ یازدهم
قیام 15 خرداد حماسه ای ماندگار و اثر گذار است و نقطه عطفی در کارنامه انقلاب اسلامی ایران به شمار می رود. این قیام، سر آغاز تحوّلات و دگرگونیهای شگفت آوری شد که به حق می توان از آن به عنوان «یوم اللّه» و سرآغاز انقلاب اسلامی نام برد. التماس دعا – صلوات
ابتدا اینکه به نقش دین، مذهب و علمای دینی در تحولات سیاسی_ اجتماعی دقت نمایید و حاضر شدن تعداد بسیاری از مردم در این قیام را مرهون معنویتخواهی و دینگرایی مردم بخوانیم. به آن صورت که مبدا این قیام در محرم سال ۴۲ و برگرفته از قیام امام حسین علیه السلام بود و شاخصترین نقطه استمرارش را در همین ماه و در هم ماه مبارک رمضان به واسطه مبلغان دینی و حاضر شدن مردم داشته است.
اگر رژیمهای دیکتاتوری میتوانستند که گروههای سیاسی را از پای درآورند، چه داخلی و چه منتسب به خارج از جمله حزب توده، را دارند، ولی قدرت ایستادگی در مقابل با نیروهای مذهبی را که از بطن ملت به جوش آمده و تقویت شدهاند و بر طبق عقیدهها و ارزشها برخورد میکنند نخواهند داشت. چون آخر حکومت در کشورهای اسلامی از جمله ایران بستگی به زیر نظر گرفتن اعتقادات دینی مردم، ترویج و پاسداری از آن را دارد.
دومین درس این قیام نداشتن اعتماد به دولتها و رسانههای خارجی میباشد.
در این قیام دولتهایی که شعار دموکراسی و مردم سالاری میگفتند نه فقط از قیام مردمی ایرانیها پشتیبانی نکردند، بلکه به خاطر محمدرضا شاه در دنبال تامین هدفهای آنها بود، به انجام طرفداری از دیکتاتوری او میپرداختند و در رسانههای خود قیام سراسری مردم را به صورت معترض شدن بعضی از مرتجع محدود نشان دادند.
همچنین ببینید
امروزه هم دولتها مثلاً دموکرات هیچ وقت در پی مردم سالاری، آزادی و یا تامین حقوق بشر و ملتها نبودهاند و هرجا منافع خود اقتضا نماید، در همان جا حضور پیدا میکنند.
جنایتهای رژیم صهیونیستی در فلسطین و سکوت کشورها و همچنین جنایتهای آمریکا در عراق و اشغال این کشور بدون مجوز بینالمللی و نداشتن واکنش جدی دولتها نشانگر عمق دروغگویی آنان در شهرهای آزادیخواهانه میباشد.
سومین درس در این قیام به تمامی ملتهای آزادیخواه دنیا این میباشد که اگر در برابر دیکتاتورها مقابله نمایند و حاضر شوند جان خود را در این راه فدا کنند، حتماً پیروز خواهند شد.
البته قدرتهای خارجی هم از آن دیکتاتورها پشتیبانی نمایند.
هر ملتی با سعی و فداکاری میتواند سرنوشتش را عوض کند و از دست یوغ ستمکارانه نجات پیدا کنند. مردم فلسطین، عراق و سایر کشورها به خاطر ظلم بایستی فقط راه نجاتشان را مقاومت در مقابل ظالمین جای دهند و از آن تا دست یافتن به هدف خود دست برندارند.
چهارمین درس این قیام که توجه حوزویان و دانشگاهها میباشد،اینکه دو نهاد مقدس حوزه و دانشگاه و ارتباط علمی این دو را زیر نظر گیرد ومحکم شود.
به همان اندازه که این دو نهاد در پیروزی انقلاب نقش بسزایی داشتند، در شکوفایی پیشرفت و تعالی آن هم تاثیرگذار میباشد. نهضت نرمافزاری علمی که امروزه مورد بررسی مقام معظمی رهبری میباشد به واسطه این دو نهاد تحقق مییابد و تک روی یکی از این دو و تخطئه دیگری توفیقی نخواهد داشت.
نوشته ای از حجتالاسلام والمسلمین، حبیب الله زمانی، مسؤل حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری