سووشون یا سیاوشان یا سوگ سیاوش، برگرفته از مراسمی است که پیش از اسلام برگزار میشد.
معنی سووشون چیست
سووشون در اصل مراسم سوگواری باستانی برای سیاوش، یکی از شخصیتهای اسطورهای ایران که به ناحق کشته شد، است. این مراسم نماد عدالتخواهی، ظلمستیزی و مبارزه با ظلم است.
اسب سیاوش که شبرنگ نام داشت، نقش مهمی در این مراسم داشت و نمازگزاران با لباس سیاه، گریه و زاری میکردند.
اگر تنظیمگری صنعت نمایش خانگی با سهلگیری مناسبی انجام نشود، تماشاگران این آثار منتظر محصولات مورد قبول تنظیمگر نخواهند ماند و جذب محتوای بسیار مبتذلی مثل «عشق ابدی» خواهند شد.
سریال سووشون یعنی چه
کلمه سووشون یا سیاوشان از نام مراسم سوگواری سیاوش گرفته شده است. این مراسم که سیاوش کشون نیز نامیده میشود، به معنای سوگواری برای مرگ سیاوش است که در زبان شیرازی سووشون نامیده میشود. این کلمه در گویشهای مختلف به صورت سووشون و سووشون نیز تلفظ میشود.
داستان «سووشون» در شیراز و در سالهای پایانی جنگ جهانی دوم اتفاق میافتد و فضای اجتماعی سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۵ را به تصویر میکشد. به گفته برخی منتقدان، برخی وقایع تاریخی دهه ۵۰، مانند کودتای ۱۳۶۷، نیز در این رمان بازتاب یافته است؛ یکی از شخصیتهای محوری داستان در سال ۱۳۶۷ کشته میشود. این رمان داستان زنی به نام زری، همسری وفادار و مادری دلسوز را روایت میکند که در جامعه مردسالار ایران آن زمان، بین وظایف خانوادگی، باورهای شخصی و فشارهای اجتماعی مختلف گرفتار شده است.
در جریان دومین جنگ جهانی، ایران از سوی نیروهای متفقین اشغال شد. بیثباتی بزرگی در کشور رخ داد و در پی خرید آذوقه از سوی ارتش انگلستان برای نیروهای خود، قحطی در ایران فراگیر شد.
از سوی دیگر سران عشایر و فئودالهای بزرگ و کوچک هم با سقوط و تبعید رضاشاه و ضعف دولت مرکزی کوشیدند، قدرت پیشین خود را به دست آورند. اختلافات و رقابت برای به دست آوردن قدرت میان دولت مرکزی، فئودالها، نیروهای خارجی و دیگر نیروهای سیاسی مانند مجلس، ملیگرایان، مردم و …. بر دامنه این آشفتگیها افزود.