انشا و تحقیق در مورد هلال احمر، اهداف و وظایف آن
جمعیت هلال احمر یک بنیاد غیرانتفاعی در کشور ایران است و جزو نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر میباشد و در درون کشورمان و در بعضی موارد در سایر منطقههای دنیا به کارهای امدادی و خدمت رسانی مشغول هستند.
این بنیاد از جمله سازمانهای زیر شاخه بسیاری میباشد که طیف بزرگی از خدمات پزشکی، بهداشتی، آموزشی و امدادی را در بر دارد.
تاریخچه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران
دولت عثمانی در سال ۱۸۷۶ به جای بهره از نشان صلیب سرخ از بالعکس رنگهای پرچمش یعنی هلال احمر در زمینه سفید برای جمعیت ملی خود بهره برد که پس از مدتها خیلی از کشورهای اسلامی آن را به عنوان نشان جمعیت ملی خود عنوان میکنند. جایگاه جمعیت هلال احمر از سوی عرف بین المللی خیلی مهم میباشد. صلیب سرخ و هلال احمر بینالمللی، بزرگترین شبکه خدمت رسانی غیر سیاسی و امدادرسانی دنیا به حساب میآیند.
در حال حاضر امروزه در سطح بین المللی یکی از اهداف سنجش میزان کارهای انسان دوستانه و غیر سیاسی در هر کشور، اوضاع جمعیت ملی هلال احمر و صلیب سرخ و وابسته نبودن و غیر سیاسی بودن آنان میباشد.
عنوان سازمان بینالمللی که با اهداف تخفیف آلام انسانی و حفظ و پیشرفت بهداشت عمومی، بر اساس موافقتنامه ژنو در سال ۱۸۶۴ میلادی و در پایان سعی ژن هنری دونان سوئیسی متشکل شد، صلیب سرخ میباشد.
در سال ۱۸۶۲ ژن هنری دونان کتاب داستانی از سولفرینو را عنوان کرد و درخواست متشکل دادن جمعیتهای امدادی داوطلب برای تسکین آلام اینطور آسیب دیدگان از جنگ را داشت.
او درخواست نمود که خدمت به مجروحان نظامی، یک کاری بیطرف حساب آید و انجمن ژنوی امور عام المنفعه با علاقه وافر از درخواست او استقبال نمود.
در پایان، یک کنفرانس بین المللی با حضور نمایندههای ۱۶ کشور در ژنو متشکل شد و موافقتنامه سال ۱۸۶۴ برای بهتر شدن اوضاع مجروحین و رنج دیدگان نظامی میدان جنگ تدوین گردید و نمایندههای ۱۲ دولت از کشورهای شرکت کننده امضا کردند. در آن بیطرف شمردن متصدیان خدمات پزشکی نیروهای مسلح، رفتار انسانی با مجروحان و بیطرفی غیرنظامیانی که به طور داوطلبانه به یاری مجروحین جنگ می روند و هم علامتی بین المللی به دلیل معلوم شدن افراد و وسایلی که در این مسیر استفاده میشوند، پیش بینی شده بود.
به دلیل ملیت دونان، صلیب سرخ بر زمینهای سفید به تقلید از پرچم سوئیس به عنوان نماد و علامت آن منصوب گردید.
در سال ۱۹۶۳ میلادی، در ۸۸ کشور دنیا
جمعیتهای ملی صلیب سرخ به وجود آمد و اینکه دو گروه بین المللی هم مرکز آنان در ژنو تشکیل شده بود. یکی از کمیته بین المللی صلیب سرخ که در سال ۱۸۶۳ برپا گردید و مرکب از ۲۵ شخص از بزرگان سوئیس بود که زمان جنگ به عنوان میانجیهای بیطرف خدمت رسانی مینمودند و دیگری اتحادیه جمعیتهای صلیب سرخ که در سال ۱۹۱۹ راه اندازی شد و اهداف وی یاری رساندن متقابل و همکاری و پیشرفت کارهای در رابطه با آن دوران صلح بود.
کار صلیب سرخ بین المللی از اتمام جنگ جهانی دوم پیشرفت بسیاری پیدا کرد. کمیته بینالمللی صلیب سرخ که در ژنو واقع است، بنیادی میباشد بیطرف، بیغرض و مستقل که وظایف منحصراً انسان دوستانه آن از جمله :حفاظت از زندگی و کرامت قربانیهای جنگ و همچنین خشونت داخلی و کمک کردن به آنان. کارهای کمیته بین المللی بر اساس مقررات حقوق انساندوستانه استوار میباشد و در موارد سیاسی، دینی و عقیدتی بیطرف میباشد.
انشا در مورد زلزله برای همه کلاس ها و کودکانه
انشاء در مورد آزادی برای مدرسه (مخصوص همه کلاس ها)
تاسیس هلال احمر در ایران
دولت ایران در سال ۱۳۰۱ جمعیت ملی اش را راه اندازی نمود، اما به جای بهره از علامت صلیب سرخ و یا هلال احمر علامت شیر و خورشید سرخ را به عنوان علامت جمعیتش برگزید. نشان شیر و خورشید در کنفرانس ژنو در سال ۱۹۲۹ به عنوان علامت سوم مورد پشتیبانی بین المللی، تصویب شد. از آن به بعد سه علامت صلیب سرخ، هلال احمر و شیر و خورشید سرخ به عنوان یک نشانه رسمی و بین المللی مطرح شد و در پایان در متن کنوانسیونهای چهارگانه ژنو مصوب ۱۹۴۹ به عنوان نشانه سه گانه بینالمللی که زیر نظر حمایت حقوق بینالملل انسان دوستانه جای دارد تصویب شد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۵۹ دولت ایران با فرستادن یک نامه به دولت سوئیس به عنوان امانت و نگاهدارنده قراردادهای چهارگانه ژنو، افزود که بهره از شیر و خورشید سرخ را به حال تعلیق درآورده است و به جای آن از علامت هلال احمر بهره خواهد برد.
از آن به بعد نام جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران به اسم جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تغییر کرد.
اهداف جمعیت هلال احمر
1_ سعی برای آرامش آلام انسانی و تامین احترام انسانها
2_ سعی در جهت برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایداری بین ملتها
3_حمایت از زندگی و سلامت انسانها با عدم هیچگونه تبعیض بین آنان
وظایف جمعیت هلال احمر
ارائه خدمات امدادی در زمان بروز حادثهها و سوانح طبیعی از جمله :
زلزله، سیل و غیره در درون و خارج از ایران
ارائه کمکهای اولی در حادثههای غیر مترقبه به وسیله امدادگران
برنامهریزی و اقدام در جهت آمادگی برابر با حادثه و سوانح و آموزش عمومی در این عرصه.
ارسال کمک و اعزام عوامل امدادی و درمانی به دیگر کشورها
کمک به تهیه دارو وسایل تجهیزات پزشکی مورد نیاز مراکز بهداشتی که در درمانی و آموزش کشور با موفقیت وزارت بهداشت.