بیوگرافی محمد رستمی صفا کیست و ماجرای فساد مالی و جرم

محمد رستمی صفا کیست

محمد رستمی صفا مالک گروه صنعتی رستمی‌صفا بوده و 76 سال سن دارد و به جرم فساد مالی و بدهکاری های بانکی فراوان به 15 سال زندان محکوم شد او متولد ۱۳۲۶ بوده متهم اصلی پرونده گروه رستمی‌صفا و ابربدهکار بانکی بخش غیردولتی به سیستم بانکی کشور میباشد.

بیوگرافی محمد رستمی صفا

محمد رستمی صفا متولد ۱۳۲۶ میباشد و به عنوان کارآفرین مالک گروه صنعتی رستمی‌صفا شناخته میشود او در خانواده ای بازرگان در حوزه آهن و فولاد زاده شده است.

بیوگرافی محمد رستمی صفا کیست و ماجرای فساد مالی و جرم

گروه صنعتی‌صفا، فعالیت خود را در دهه هشتاد در زمینه‌های مختلفی همچون: صنایع فولاد، سازه‌های فلزی، صنعت پلیمر، سیم و کابل، نوشت‌افزار، صنایع غذایی و آموزش علمی-کاربردی گسترش داد.

سرمایه‌گذاری‌های گروه صنعتی‌صفا تا جایی ادامه پیدا کرد که از آن به عنوان یکی از رقبای شرکت فولاد مبارکه اصفهان و بزرگ‌ترین شرکت خصوصی تولید لوله و پروفیل نام می‌بردند. محمد رستمی‌صفا در حالی شرکت‌های خود را در دهه هشتاد توسعه می‌داد و کارخانه‌های مختلفی را تاسیس می‌کرد که اتهامات او در زمینه فساد اقتصادی نیز از میانه این دهه آغاز شده بود.

سوابق

در بیوگرافی محمد رستمی صفا امده است او در سال 1354 با سرمایه گذاری در گروه صنعتی آمل، فعالیت در صنعت لوله و پروفیل را آغاز و در سال 1356 با توجه به عِرق ملی و اعتقاد به خود کفایی کشور ایران، با تولید ماشین آلات و ابزار آلات در شرکت صنعتی استاد وارد عرصه تولید گردید.

در سال 1364 سهامدار و مدیر عامل شرکت نورد و پروفیل ساوه شد. این شرکت در سال مذکور دارای ظرفیت 30000 تن و 160 نفر پرسنل بود ولی هم اکنون شرکت نورد و پروفیل ساوه تحت مدیریت این کارآفرین، دارای 2 میلیون تن ظرفیت تولید و 1500 نفر پرسنل است.

بیوگرافی محمد رستمی صفا کیست و ماجرای فساد مالی و جرم

محمد رستمی‌صفا در طی سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۷ از طریق تاسیس شرکت‌ها و کارخانه‌های متعدد داخلی و خارجی، شروع به دریافت تسهیلات و اعتبارات ریالی و ارزی در داخل و خارج از کشور و از بانک‌های مختلف کرده است.

شرکت‌های محمد رستمی صفا

محمد رستمی‌صفا، در طول فعالیت خود، تحت عنوان رئیس هیات مدیره و مدیریت این شرکت‌ها تسهیلات و اعتبارات دریافت کرده است:

  • رئیس هیات مدیره شرکت نورد و پروفیل ساوه
  • رئیس هیات مدیره شرکت گروه صنعتی آمل
  • هیات مدیره شرکت صنعتی و تولیدی استاد
  • رئیس هیات مدیره شرکت خیام استیل
  • رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت نورد و لوله صفا
  • رئیس هیات مدیره شرکت نورد و گالوانیزه سروش ری
  • مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت نورد و پروفیل ساوه
  • مدیر عامل شرکت نورد و لوله صفا طوس
  • رستمی‌صفا و بستگان او در کارخانه‌های دیگری نیز رئیس یا ذینفع بودند و در برخی موارد از طریق آن‌ها تسهیلات دریافت می‌کردند:
  • کارخانه‌های نورد و لوله کارون
  • کارخانه‌های کشت و صنعت صفا در محموداباد
  • کارخانه‌های ذوب آهن و نورد البرز (شرکت فولاد البرز تاکستان سابق)
  • شرکت نورد و لوله صفا توس
  • شرکت نورد و لوله ساوه
  • مدیر شرکت نورد و لوله ادپیکو در شهر ابوظبی امارات عربی
  • شرکت ساتیکو
  • شرکت الفا استیل
  • کارخانه‌های سازه‌های فلزی و ماشین آلات صفا
  • سازه‌های فلزی صفا
  • ضامن و ذینفع اصلی تسهیلات ارزی و ریالی شرکت برادران مجدپور و مرتضی رمضانی‌قمی

بیوگرافی محمد رستمی صفا کیست و ماجرای فساد مالی و جرم

در وبسایت ایشان نوشته شده: محمد رستمی صفا طی دوران فعالیت تولیدی خود در کارخانه نورد و پروفیل ساوه، افتخار نوگرایی، توسعه و نوسازی این کارخانه را داشته است و بیشترین قسمت خطوط تولید و ماشین‌آلات خود را، با این دید که متخصصان بومی و داخلی ایرانی استعدادهای نهفته ای دارند و می توان به آن ها اتکا نمود، در بخش ماشین‌سازی کارخانه توسط این عزیزان ساخته یا تکمیل نموده است.

پس از این تجربه ارزشمند در 17 دی ماه سال 1363، سهامدار و سپس در 14 اردیبهشت سال 1364، مدیر عامل شرکت نورد و پروفیل ساوه شد که لوله‌های تا اندازه 20 اینچ را در این کارخانه تولید نمود و برای افزایش تولید لوله‌هایی با اقطار بزرگ‌تر جهت توسعه این کارخانه و با توجه به سند چشم‌انداز 20 ساله و برنامه توسعه زیرساخت کشور، اکبر رحیمی کارخانه نورد و لوله صفا را در سال ۱۳70 در شهرستان ساوه تأسیس نمود که لوله‌های تا قطر 120 اینچ (3000 میلی‌متر) را در این کارخانه تولید می‌نماید که امروزه مجموع کارخانجات نورد و پروفیل ساوه و کارخانجات نورد و لوله صفا به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان لوله‌های فلزی از نظر تنوع بالای تولید و کمیت در جهان مطرح است.

بیوگرافی محمد رستمی صفا کیست و ماجرای فساد مالی و جرم

رستمی‌ صفا، تولید کننده یا کلاهبردار؟

تولیدکننده، به کسی گفته می‌شود که در پی ساخت یک خروجی، کالا یا خدمت دارای ارزش است تا افراد جامعه از آن سود ببرند. کارآفرین نیز به کسی گفته می‌شود که با استفاده از نوآوری، منحنی احتمال تولید را به سطح بالاتری انتقال دهد، هرچند در هر دو مورد، نفع تولیدکننده و کارآفرین نیز باید در نظرگرفته شود، اما محمد رستمی‌صفا با سواستفاده از ابزار‌های تولید و کارآفرینی بسیار بیشتر از آنکه به پیشرفت اقتصاد کشور کمک کند، به آن ضربه زده و با انجام انواع تخلفات برای دریافت تسهیلات و اعتبارات ریالی و ارزی، با تاسیس شرکت‌ها و کارخانه‌های متعدد، طی سال‌ها منافع کلانی به دست آورده است.

تولیدکننده در جهت خدمت به کشور حرکت می‌کند نه غارت منابع ارزی و ریالی و خروج ارز بدون ورود کالا آن هم با استفاده از راه‌های متقلبانه و انجام تخلف‌های متعدد.

محمد رستمی‌صفا، علاوه بر سواستفاده از قوانین بانکی و دریافت تسهیلات در قالب تولیدکننده، بار‌ها در پرداخت حقوق کارگران که به قول طرفدارنش برای آن‌ها اشتغال ایجاد کرده، نیز کوتاهی کرده است و نمونه آن، اعتراض‌ها و اعتصاب‌های متعدد کارگران کارخانه‌های نورد و پروفیل ساوه و نورد و لوله صفا در دهه نود، برای دریافت مطالبه‌ها و حقوق معوقه است.

محمد رستمی‌صفا در طول سال‌ها نه تنها حق هزاران کارگر خود را ادا نمی‌کرده، بلکه همزمان با غارت منابع ارزی و ریالی کشور و خروج سرمایه در راستای اخلال در نظام اقتصادی حرکت کرده است. تخلفاتی که رستمی‌صفا انجام داده نشان می‌دهد که او قصدش از تشکیل شرکت‌ها در داخل و خارج از کشور، دریافت تسهیلات و اعتبارات و پوششی برای مخفی کردن جرم بوده است نه رونق تولید.

بیوگرافی محمد رستمی صفا کیست و ماجرای فساد مالی و جرم

حکم 15 سال زندان

قوه قضاییه اعلام کرد که محمد رستمی‌صفا ابربدهکار بخش غیردولتی جهت اجرای حکم ۱۵ سال حبس، راهی زندان شده است.

به گزارش ایسنا، قوه قضاییه اعلام کرد:

با اقدام اجرای احکام دادسرای تهران، حکم حبس محمد رستمی صفا، متهم اصلی پرونده گروه رستمی‌صفا، ابربدهکار بخش غیردولتی که در سال‌های ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۲ با تشکیل شرکت‌های متعدد، تسهیلات ارزی و ریالی کلانی را برای تولید و واردات از بانک‌های پارسیان، ملی، سپه، توسعه صادرات و تجارت دریافت و بخش عمده این تسهیلات را به خارج از کشور منتقل کرده بود، اجرا شد.

محمد رستمی‌صفا به دلیل عدم بازپرداخت تسهیلات در مهلت مقرر و عدم بازپرداخت بدهی بعد از اقدامات حقوقی طلبکاران و به دلیل انجام تخلفات متعدد، با شکایت بانک‌های شاکی از سال ۱۳۹۹ تحت تعقیب کیفری قرار گرفت.

ثبت بیوگرافی شما یا کسب و کارتان در گوگل ♥ آیا شما هم میخواهید بیوگرافی تان یا کسب و کارتان در گوگل ثبت شود؟ اینجا را ضربه بزنید
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *