پروفسور توفیق موسیوند کیست و اهل کجاست
توفیق موسیوند یکی از دانشمندان و مخترعان بزرگ ایران و جهان بوده که با اختراع قلب مصنوعی شناخته میشود توفیق موسیوند متولد ۱۱ آذر ۱۳۲۱ در روستای ورکانه استان همدان بوده که خدمت بسیار بزرگی به بشریت انجام داد و قلب مصنوعی را اختراع کرد که همچنان بسیاری از مردم جهان از آن استفاده میکنند توفیق موسیبن در ۱۷ دی ماه ۱۴۰۲ در سن ۸۶ سالگی بر اثر کهولت سن فوت کرد.
بیوگرافی پروفسور توفیق موسیوند
توفیق موسیوند در ۱۱ آذر ۱۳۲۱ در روستای کوچکی به نام ورکانه در استان همدان به دنیا آمد پدرش کشاورز و دامدار بود و توفیق در همان دوران با چوپانی سر میکرد و توانست تحصیلات ابتدایی خدا در روستا پشت سر بگذارد.
توفیق موسیوند برای ادامه تحصیل به همدان رفت و موفق شد که پایه نهم را به پایان برساند و سپس برای اینکه بتواند خرج و مخارج تحصیلش را در بیاورد به عنوان معلم مقطع ابتدایی را تدریس میکرد.
از چوپانی تا آمریکا
توفیق موسیوند در مصاحبهاش میگوید که ما یک خانواده پرجمعیت و شلوغ بودیم و زندگی کردن ما بسیار ساده بود و آن را خیلی دوست دارم از چوپانی تا عید نوروز و شب یلدا برایم بسیار خاطره انگیز بود چرا که همه ما در کنار خانوادهمان بودیم او میگوید من خیلی خوشبخت بودم که پدرم اجازه داد من درس بخوانم چرا که در آنجا شرایطی نبود که همه درس بخوانند و خواهرانم نتوانستم درس بخوانند.
توفیق موسیوند بعد از اینکه دوران دانشسرای معلمی را طی کرد برای کنکور شرکت کرده و در رشته کشاورزی به دانشگاه تهران آمد.
او به علت رتبه بالایی که به دست آورد موفق شد بورسیه تحصیلی به کانادا بگیرد و راهی کانادا شود و در آنجا بود که مسیر زندگیش تغییر کرد توفیق موسیوند فوق لیسانس مهندسی مکانیک را از دانشگاه آلبرتا دریافت کرد.
ازدواج و همسر و فرزندان
توفیق موسیوند زمانی که فوق لیسانس خود را گرفت ازدواج کرد و صاحب فرزند شد اما تصمیم گرفت که وارد علوم پزشکی شود و به همین دلیل در سن ۳۷ سالگی تحصیل در رشته پزشکی را آغاز کرد و توانست دکترای پزشکی را از دانشگاه اکرن آمریکا دریافت کند.
اختراع قلب مصنوعی
زمانی که توفیق درحال تحصیل در رشته پزشکی بود ، به دعوت یکی از اساتیدش برای کار کردن در یکی از بهترین بیمارستان های آمریکا ، راهی «کلیولند کلینیک» (Cleveland Clinic) شد؛ جایی که بسیاری از پزشکان آرزو دارند در آنجا کار کنند. با توجه به تخصص همزمان در مهندسی و پزشکی ، دکتر توفیق ، به عنوان سرپرست تیم پروژه قلب مصنوعی انتخاب شد.
همچنین ببینید:
نتیجه هشت سال کار مداوم ، هزاران ساعت مطالعه پژوهش های صورت گرفته و انجام آزمایش های مختلف توسط پروفسور موسیوند در نهایت منجر به تولید نخستین پمپ مصنوعی قلب (Artificial Cardiac Pump) درون بدن انسان شد که می توان آن را در قفسه سینه کاشت و از راه دور ، نظارت و کنترل کرد.
سوابق
مؤسس و رئیس مؤسسه ابداع ابزارهای نوین پزشکی دانشگاه اتاوا
رئیس بخش ابزارهای قلب و عروق مؤسسه قلب دانشگاه اوتاوا
عضو کمیته مشاوره علمی بهداشت کانادا در ابزارهای پزشکی مورد استفاده در قلب و عروق
مشاور دفتر ابزارهای پزشکی سلامت کانادا
مسئول کمک هزینههای تحصیلی موسسهٔ ملی بهداشت
عضو کالج قلب آمریکا و هیئت امنای انجمن اعضای مصنوعی اندامهای داخلی آمریکا
عضویت در شورای علم و فناوری نخستوزیر کانادا
عضو برگزیده آکادمی علوم اروپا
عضو برگزیده آکادمی علوم انجمن سلطنتی کانادا
عضو برگزیده آکادمی علوم نیویورک
عضو برگزیده آکادمی بینالمللی علوم قلب و عروق
عضو برگزیده انجمن مهندسی پزشکی آمریکا