نورالینک (Neuralink) چیست و چه خطری دارد؟ و چه کاربردی دارد

تراشه نورالینک (Neuralink) چیست و چه خطری دارد؟ و چه کاربردی دارد

نورالینک (Neuralink) چیست

نورالینک (Neuralink) تراشه های ابررایانه ای است که قادر است بر روی مغز نصب شود و از طریق سلول های عصبی به بدن انسان فرمان حرکت دهد که بیشتر برای معلولان میتواند کاربرد داشته باشد.

نورالینک (Neuralink) یک شرکت فناوری عصبی آمریکایی است که رابط‌های کاشتنی مغز و کامپیوتر (BCIs) مستقر در فرمونت، کالیفرنیا را توسعه می‌دهد. نورالینک که توسط ایلان ماسک و تیمی متشکل از هفت دانشمند و مهندس تأسیس شد، در سال 2016 راه اندازی شد و اولین بار در مارس 2017 به طور عمومی اطلاع رسانی شد.

نورالینک (Neuralink) چیست و چه خطری دارد؟ و چه کاربردی دارد

از زمان تأسیس، این شرکت چندین عصب شناس برجسته را از دانشگاه های مختلف استخدام کرده است.

تا جولای 2019، 158 میلیون دلار بودجه دریافت کرده بود (که 100 میلیون دلار آن از ماسک بود) و 90 کارمند را استخدام می کرد.

ساخت تراشه روی مغز انسان

در آن زمان، نورالینک اعلام کرد که در حال کار بر روی یک دستگاه “مانند چرخ خیاطی” است که قادر به کاشت نخ های بسیار نازک (4 تا 6 میکرومتر در عرض) در مغز است و سیستمی را نشان داد که اطلاعات را از یک آزمایشگاه می خواند.

آنها پیش‌بینی می‌کردند که آزمایش‌هایی را با انسان در سال 2020 آغاز کنند، اما از آن زمان این پیش‌بینی را به سال 2023 منتقل کردند.

نورالینک (Neuralink) چیست و چه خطری دارد؟ و چه کاربردی دارد

چندین عصب شناس و نشریه از ادعاهای مطرح شده توسط ماسک در مورد نورالینک انتقاد کرده اند و برخی از وعده های فناوری را “بسیار حدس و گمان” می نامند. در مارس 2023، رویترز گزارش داد که سازمان غذا و دارو درخواست سال 2022 برای آزمایشات انسانی را رد کرد.

تراشه مغزی نورالینک در واقع رابط بین مغز و تکنولوژی است. این چیپ مغزی که به اندازه یک سکه است، توسط جراح یا ربات نورالینک به مغز انسان متصل می‌شود.

نورالینک مدعی است این تراشه مغزی می‌تواند توانایی حرکت را به افراد ناتوان حرکتی بازگرداند و ناتوانی ارتباطی و دیداری انسان‌ها را نیز درمان کند.

نورالینک (Neuralink) چیست و چه خطری دارد؟ و چه کاربردی دارد

این تراشه مغزی سیگنال‌های عصبی را پردازش و به یک دستگاه خارجی مثل گوشی یا کامپیوتر منتقل می‌کند. نورالینک امیدوار است افراد ناتوان یا حتی سالم در صورت تمایل بتوانند تنها با سیگنال‌های مغزی یک ماوس، کیبورد یا کامپیوتر را از طریق فکر خود کنترل کنند.

همچنین ببینید:

مولدسازی دارایی های دولت چیست و یعنی چه؟

کیل اینترنت چیست آیا دکمه قطع اینترنت جهانی دست آمریکا است؟

ماسک در آوریل ۲۰۲۱ در این باره گفت: «اولین محصول @Neuralink به فردی که دچار ناتوانی حرکتی است اجازه می‌دهد گوشی هوشمند را حتی سریع‌تر از انسان عادی کنترل کند.»

نورالینک معتقد است این چیپ مغزی در نهایت با احیای فعالیت عصبی بدن انسان، امکان حرکت اندام‌ها را به افرادی که دچار آسیب نخاعی شده‌اند باز‌می‌گرداند و حتی قادر است بیماری‌هایی همچون الزایمر و زوال عقلی را درمان کند.

ثبت بیوگرافی شما یا کسب و کارتان در گوگل ♥ آیا شما هم میخواهید بیوگرافی تان یا کسب و کارتان در گوگل ثبت شود؟ اینجا را ضربه بزنید
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *